Mesečni horoskop Januar 2023

Nekaj besed na začetku – za vas mesečni horoskop pripravlja gospa Darja Ružnić, DastrolAS (Astrološka akademija Stella). Več o Darji si lahko preberete na koncu prispevka.

Mesečni horoskop Oven (21. 3. – 20. 4.):

Oven horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop Ovnom v ljubezni zagotovo prinaša več veselja, kot decembra, preden boste lahko začeli v tem zares uživati, pa boste imeli še nekaj opravka sami s sabo. Januar zagotovo ni med vašimi najljubšimi meseci v letu, saj že po nekaj dneh zimskih temperatur nestrpno pričakujete pomlad, tokrat pa vam jo je retrogradni Mars še dodatno zagodel, saj vas vse, kar vas upočasnjuje na vaši hitri poti skozi življenje, milo rečeno spravlja ob pamet. Pa vendar morate razumeti, da ima tudi čas, ko vse ne gre tako hitro, kot bi si želeli, svoj namen. Čeprav vam to ne leži najbolje, boste primorani opraviti ponoven razmislek o izgovorjenih besedah in nepremišljenih dejanjih, da bi se tokrat odločili bolje, pa naj se vam tako počasen in postopen pristop zdi še tako zahteven. Druga polovica meseca bo za Ovne veliko bolj primerna za nova poznanstva ali obuditev strasti v obstoječem razmerju, ključ je v nekoliko nenavadnem pristopu, na katerega do zdaj še niste pomislili.

Oven horoskop – Zdravje

Čeprav ste Ovni običajno med bolj vitalnimi, v zadnjih mesecih temu ni bilo vedno tako. Morda ste čutili le upad energije, morda prehladi in druga zimska obolenja niso šla mimo tako hitro, kot ponavadi, kar vam je jemalo vašo običajno hitrost in preizkušalo vašo potrpežljivost. Vsakdo potrebuje svoj počitek in občasen umik, pa čeprav se to pogosto občuti, kot da nas trenutne energije upočasnjujejo ali celo ustavljajo. Mesečni horoskop Ovnom v drugi polovici januarja prinaša olajšanje in občutek, da ste spet na svoji poti, predvsem rojeni v prvih dneh znamenja pa boste začutili val optimizma in vere v boljši jutri, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo tudi na vaše počutje.

Oven horoskop – Denar

Jupiter, planet, ki prinaša obilje, bo Ovnom, rojenim v prvih dneh znamenja, prinesel nekaj stare, dobre sreče, ki lahko izboljša tudi vaše finančno stanje. Ugoden mesečni horoskop obljublja čas, ko lahko kupite srečko ali dve in poskusite svojo srečo, saj se vse, kar vložite, lahko pomnoži. Jupiter nam vsake toliko prinese malo več, kot nam sicer pripada in tokrat ste na vrsti Ovni. Bolj lahkotno, kot vam bo ujelo ujeti ta blagodejen val, večje bodo nagrade, seveda pa sreče ne pozabite deliti.

 

Mesečni horoskop Bik (21. 4. – 20. 5.):

Bik horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop za januar vam bo po tej plati odgovarjal precej manj, kot za december, saj so vam energije Venere v zemeljskem znamenju odgovarjale veliko bolj, kot vedno nenadne, presenetljive in včasih kar preveč ekscentrične energije Venere v Vodnarju. Niste prav veseli, če vas nekdo prekinja v trenutkih, ki ste jih namenili ležernosti, udobju in uživanju, prav tako ne cenite, če kdo ogroža vaš občutek varnosti in predvsem stabilnosti. Pogoste spremembe in prilagajanja, ki sledijo, Bikom niso prav blizu in tega bo v januarju več, kot bi si želeli. Konec meseca bolj umirjeno, predvsem za rojene v prvih dneh znamenja.

Bik horoskop – Zdravje

Predvsem Biki, rojeni v zadnji dekadi, poskrbite zase in bodite nekoliko bolj previdni. Čeprav imate v mesečnem horoskopu za januar s strani planetov tudi precej podpore, se zaščitite pred prehladi in virozami ter vsakodnevno krepite vaš imunski sistem. Ne bi vam škodilo, če bi kaj pojedli zato, da nahranite telo s koristnimi snovmi, in ne samo zato, da je želodček zadovoljen in poln. Previdno tudi pri zimskih športih, ne tvegajte preveč, raje ostajajte pri preizkušenih praksah.

Bik horoskop – Denar

Obstaja možnost nepremišljenih manjših nakupov. Biki niste najbolj znani po razsipnosti, pa vendar bi vas glede na mesečni horoskop tokrat lahko premamilo nekaj novega in na prvi pogled uporabnega, kar bi vas kasneje razočaralo, lahko bi se celo spraševali, kaj vas je obsedlo, da ste se odločili za nakup. Če boste le imeli možnost, ne kupujte brez premisleka in poskusite vsaj za dan ali dva odložiti končno odločitev. Tudi za zaslužek raje počakajte na bolj ugodne dneve, nepričakovane priložnosti se tokrat dolgoročno ne bodo izkazale za uspešne.

 

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5.  – 20. 6.):

Dvojčka horoskop – Ljubezen

Januar bo po tej plati kar zanimiv, čeprav mesečni horoskop nakazuje, da vam splošno vzdušje morda ne bo najbolj ustrezalo, saj se bolje znajdete takrat, ko so časi malo manj resni in zahtevni. Retrogradni vladar vam bo sicer prinesel nekaj ovir in vas obračal k sebi, čeprav bi del vas tako rad segel navzven in se povezoval, vseeno pa lahko imate srečo, da v hladnih dneh najdete sorodno dušo, ki bo z odprtima rokama sprejela vašo željo po druženju in čebljanju o vseh mogočih temah. Več priložnosti za rojene v znamenju Dvojčka bo v zadnji tretjini meseca, pazite le, da ne boste preostri z besedami.

Dvojčka horoskop – Zdravje

Dihala so v tem času še posebej ogrožena in nekaj previdnosti ne bo odveč. Retrogradni vladar vas bo morda vseeno zadržal v toplih prostorih, saj ne boste imeli tako velike želje, da bi bili povsod, kjer se kaj dogaja, kar je sicer značilno za Dvojčka, za vsakodnevne obveznosti se pa le pripravite, hranite energijo, toplo se oblecite in se zaščitite. Mesečni horoskop kaže, da se lahko pojavi tudi kratkotrajna bolezen kot posledica notranje potrebe po umiku, če si tega ne boste pravočasno zagotovili sami. V zadnji tretjini meseca boste bolj živahni.

Dvojčka horoskop – Denar

Tudi za Dvojčke, rojene v prvih dneh znamenja, mesečni horoskop za januar prinaša ugodne vplive, velika verjetnost je, da bodo hitre poteze tudi dobre. Če se le da, počakajte, da se  Merkur obrne direktno (po 18. 1.), pred tem se posli ali podpisovanje pogodb in drugih dokumentov v večini primerov odsvetujejo oz. odložijo na bolj ugoden čas. Več priložnosti za zaslužek in morebitna zakasnela nakazila lahko pričakujete v zadnji tretjini meseca.

 

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.):

Rak horoskop – Ljubezen

Že december Rakom ni bil ravno pisan na kožo, mesečni horoskop za januar pa žal še ne obljublja, da bo kaj dosti bolje. Nič zelo resnega, samo prav domače ne bo, to pa je ravno tisto, kar vas najbolj osrečuje. Predvsem rojeni okrog 9. 7. v prvem tednu novega leta pazite, da razburjeni ne bi izrekli besed, ki jih kasneje ne boste mogli vzeti nazaj. Konec meseca prinaša več čarobnosti, morda tudi zaljubljenosti, občutka, da tla pod vami niso prav trdna in ravna in da vas v tem trenutku to niti ne moti tako zelo… Kako resna je zadeva in kako se bo obnesla, ko občutek vzesenosti mine, pa bo pokazal čas. Vezani pa le izkoristite zadnje dni meseca in partnerju pričarajte romantično izkušnjo, ne bo vam žal. Če vam dnevi prehitro zbežijo, boste imeli Raki priložnost popravnega izpita še v prihodnjem mesecu.

Rak horoskop – Zdravje

Vaše vodilo v januarju naj bo zmernost, tako pri prehrani, kot pri aktivnostih. Še posebej pri slednjih bi vas glede na mesečni horoskop lahko zanesel pretiran pogum in premalo pazljivosti, zato se ne precenjujte, vaš čas šele prihaja in ne bi bilo smiselno, da se prenaglite in se lotevate stvari, na katere še niste pripravljeni.

Rak horoskop – Denar

Raki ste glede denarja običajno precej resni in odgovorni, neredko se zgodi, da vas vaše materialno stanje tudi precej skrbi, saj nikoli ne veste, kaj bo prinesla prihodnost. Tokrat boste predvsem tisti, rojeni v prvih dneh znamenja, lahko neznačilno impulzivni, zato mesečni horoskop opominja na previdnost pri zapravljanju. Ker bi vas kasneje zaradi tega znala boleti glava, se poskusite zadržati in se ne dotikajte prihrankov, saj jih boste bolje izkoristili kasneje. Impulzivnost in zaupanje, da ne morete zgrešiti, pa tokrat raje izkoristite v bolj duhovnem, kot v materialnem smislu in pričnite širiti svoja obzorja. Uporabnost pridobljenega boste lahko ocenili kasneje, ko boste lažje postavljali meje in izluščili bistvo.

 

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.):

Lev horoskop – Ljubezen

V januarju bo za Leve še kako držal stari rek, da se nasprotja privlačijo. Tudi za vas je januar mesec, ki vam nekako jemlje pravo priložnost, da zažarite, kot si sicer zaslužite, mesečni horoskop pa vam prinaša nenavadne privlačnosti, očarale vas bodo osebe, ki žarijo v svoji drugačnosti in neprilagodljivosti običajnemu ali povprečnemu. Nova poznanstva lahko prinesejo svež veter, ki bo sicer hladnejši, kot vam načeloma odgovarja in morda bo minilo nekaj časa, preden se boste tega zavedli, vseeno pa vam bodo energije nasprotnega prinesle nove ideje in zamisli, kako izkoristiti nova spoznanja, da bi postali še bolj opazni in mogočni.

Lev horoskop – Zdravje

Levom, rojenim v zadnji dekadi, nekaj več nevšečnosti prinaša postavitev Saturna v mesečnem horoskopu, saj bo od vas zahteval resen in odgovoren pristop, kar posledično lahko vodi k utrujenosti in izčrpanosti. Ne glede na izzive, Saturn vedno pričakuje, da se bomo odzvali disciplinirano in resno, zato imejte v mislih, da vam bo tak odziv kasneje koristil.

Lev horoskop – Denar

Tudi Levom, rojenim v prvih dneh znamenja, mesečni horoskop za januar prinaša več optimizma in priložnosti, če ne drugega, boste bolj zadovoljni, pa čeprav za to sami ne boste prav veliko naredili. Sicer pa je večino meseca vseeno treba paziti na nepredvidene in nenujne izdatke, saj tudi zaslužki vsem ne bodo ravno padli v naročje, naletite lahko celo na nekaj nasprotovanj in zavrnitev.

 

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 22. 9.):

Devica horoskop – Ljubezen

Stabilne zemeljske energije v tokratnem mesečnem horoskopu, Devicam ne bodo prinašale težav, saj se v tem okolju dobro znajdete. Ljubezen pa bo bolj nepredvidljiva in v sebi boste čutili nemir, saj v ljubezni niste najhitrejši in najbolj odločni, energije pa bodo od vas zahtevale prilagodljivost, ki bo za vas verjetno prezahtevna, da bi se sploh v kaj spuščali. Retrogradni vladar vašega znamenja vas bo obremenjeval malo manj, kot pripadnike radoživega znamenja Dvojčkov, saj vam bo omogočal čas zase in še za zadnjo analizo, ki bo prinesla stabilen zaključek in pravo začetno pozicijo za prihodnost. Rojeni v zadnji dekadi se še vedno lovite in iščete svojo običajno, včasih rahlo pretirano črnogledost, saj vam Neptun vztrajno spodnaša tla pod nogami in imate prav, ko se upirate. Ko tranzit mine, boste le še bolj prepričani, da vas osebno sreča pač čaka na Zemlji, ne v oblakih.

Devica horoskop – Zdravje

Rojeni v prvi dekadi boste glede na mesečni horoskop morda čutili neugoden vpliv Marsa, ki s kvadratom iz znamenja Dvojčkov lahko prinese tudi zdravstvene nevšečnosti, povezane z dihali ali pa neprevidnost, ki lahko vodi k manjšim poškodbam. Še največ boste naredili zase, če se ne boste pustili spraviti izven svojih običajnih aktivnosti in načina prehrane. Devicam, rojenim v zadnji dekadi, zdravje lahko poslabša kakšen virus, na splošno pa bo počutje boljše v zadnji tretjini meseca.

Devica horoskop – Denar

Finančno mesečni horoskop ne obljublja ravno najboljšega meseca v letu, zato Device, previdno z izdatki. Če vas bo prijelo, da bi kupili stvar ali storitev, na katero sicer ne bi pomislili, tokrat raje zapustite trgovino. Skromni, kot ste, boste svoje želje z ne preveč truda preložili na bolj ugoden čas veliko lažje, kot pripadniki večine drugih znamenj.

 

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 22. 10.):

Tehtnica horoskop – Ljubezen

Januar bo za Tehtnice sicer lahko zahteven v nekaterih drugih pogledih, za ljubezen pa je vaš mesečni horoskop za januar veliko boljši, kot je bil decembra. Venera v zračnem znamenju vam veliko bolj odgovarja, saj so bile v preteklem mesecu energije veliko bolj stroge in resne, kar se je pogosto križalo z vašo večno težnjo po harmoniji. Zdaj pa za vas prihaja čas, ki vam prinaša lepše trenutke, bolj prijazne in tudi bolj pretočne energije in več priložnosti za dobre odnose, kar vas še posebej oživlja in vam daje smisel. Sodelujte pri tem in ne bodite pasivni.

Tehtnica horoskop – Zdravje

Tehtnic obremenitve ne bodo kar tako spravile z tira, saj vam bo povsem jasno, kaj morate narediti, da bodo stvari tekle gladko. Prav tako lahko v drugi polovici meseca pričakujete več energije, kot ste jo imeli v zadnjih mesecih in veliko možnosti za napredek. Vse to vam bo dajalo moč in voljo, zato ne boste zlahka legli in tarnali, veliko bolj verjetno je, da vam bodo tokratne energije dale krila in da se nikakor ne boste hoteli ustaviti, pri tem pa boste izkoristili dobre vplive tako, da boste ravno prav energični. Mesečni horoskop vam prinaša občutek, da zlahka usklajujete željo po napredku in potrebo po disciplini, kar vam prinaša trajne rezultate.

Tehtnica horoskop – Denar

Predvsem Tehtnicam, rojenim v prvih dneh znamenja, se zna zgoditi, da se vse le ne bo izteklo po načrtih, mesečni horoskop kaže, da boste morda morali priznati, da vas je za trenutek zanesel občutek vsemogočnosti. Pa nič hudega, to vas ne bo povozilo, le opozorilo, da se ne gre vedno zanašati le na srečo, ampak da se vam zadeve obnesejo veliko bolje, če imate tisti svoj čas, da stvari v miru pretehtate in razumno sprejmete končno odločitev.

 

Mesečni horoskop Škorpijon (23. 10. – 21. 11.):

Škropijon horoskop – Ljubezen

Prav zlahka vam tokrat ne bo šlo, saj vam postavitev Venere v mesečnem horoskopu prinaša izzive in osebe, ki bodo ravno tako trdne in vztrajne v svoji poziciji, kot ste sami, vseeno pa toliko drugačne, da bo edini možen izid  trmasto vztrajanje na svoji strani. Ne, da vas ne bi pritegnilo, saj cenite močne nasprotnike, vseeno pa ste dovolj pametni, da veste, kaj bo obrodilo sadove in kaj ne. Tudi za vas prihajajo boljši časi, tudi vas bo Marsov obrat potegnil iz temnih globin na površje ter okrepil vaše energije, kljub temu pa januar še ne bo tisti, ki vam obljublja konkreten korak naprej. Konec meseca za Škorpijone bolj romantičen in zaljubljen, kar vam ne bo ušlo, vseeno pa se vam na začetku utegne zdeti, da je interes preveč površen in premalo stabilen.

Škropijon horoskop – Zdravje

V splošnem bo počutje boljše, predvsem Škorpijonom, rojenim v zadnji dekadi, pa mesečni horoskop lahko prinese nekaj nevšečnosti, kot posledico zgaranosti in nezmernega trošenja energij. Ker pa se znate dobro oceniti in poskrbeti za svoje zdravje, hujšega ne bo. Morda potrebujete le nekaj mirnih dni, da si naberete novih moči in poskrbite, da boste pravi čas zaznali, kdaj bi si jih bilo dobro vzeti.

Škropijon horoskop – Denar

Tudi vam postavitev Jupitra v mesečnem horoskopu lahko prinese priložnost, ki jo boste hoteli zagrabiti z obema rokama, pa vendar razmislite. Morda boste v povezavi z vašim materialnim stanjem občutili celo nekaj stresa in nelagodja, zato se ne prenaglite. Hitro ne bo nujno tudi dobro, če že morate zapravljati, bodo zadnji dnevi v mesecu za Škorpijone najbolj primerni.

 

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.):

Strelec horoskop Ljubezen

Morda ste si tekom veselega decembra želeli nekoliko več veselja in pravih priložnosti, pa so vam energije ponudile le preresne situacije, ki niso bile prav skladne z vašo veselo in optimistično naravo. Mesečni horoskop za januar bo v tem pogledu za Strelce boljši, saj prinaša nekoliko več nepredvidljivosti in vznemirjenja, ki vas oživljata. Dolgoročno bi bili sicer vi tisti, ki bi se morali bolj prilagajati, vseeno pa vam bodo energije omogočale premike v pravi smeri, vsaj dolgočasno zagotovo ne bo.

Strelec horoskop – Zdravje

Predvsem Strelce, rojene v zadnji dekadi, lahko ujame kakšen virus, predvsem pa znate biti glede na mesečni horoskop veliko manj aktivni in bolj zasanjani. Neptunov vpliv vas lahko zanese v nedejavnost, ki bi se kasneje lahko izkazala za povsem napačno odločitev v tem času, vseeno pa je najbolje, da se tudi v tem obdobju ne upirate energijam, ampak čas porabite za tisto, kar vam prinaša aspekt. Nič ne bo narobe, če si privoščite nekaj dobre glasbe, televizije in drugih užitkov, samo ne pretiravajte z ležernostjo in pretirano zaupljivostjo.

Strelec horoskop – Denar

Strelci ste že tako ali tako pravi srečki horoskopa, z Jupitrovim prehodom v znamenje Ovna, pa bodo priložnosti še bolj obilne. Predvsem rojeni v prvih dneh znamenja boste glede na mesečni horoskop deležni novih idej, kako zaslužiti in za vas hitre odločitve ne bodo slabe. Tudi, če ne boste prav veliko razmišljali, boste znali kolo sreče obrniti v svoj prid. Rojeni v zadnji dekadi pa zaenkrat še ne razmetavajte denarja in bodite previdni, da se ne bi kaj zapletlo. Vsi ne bodo tako iskreni in direktni, kot ste sami, pa čeprav boste na koncu tudi ob pogledu na prazno denarnico prisegali, da so vam hoteli le dobro.

 

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.):

Kozorog horoskop – Ljubezen

Venera se bo v prvih dneh januarja premaknila iz vašega znamenja, zato se vam bo verjetno zdelo, da je najlepše že za vami. Morda ste koga spoznali, morda ste v obstoječem partnerstvu dobili priložnost, da na novo ovrednotite in cenite stabilnost in resnost vašega razmerja. Mesečni horoskop za januar Kozorogom prinaša nekoliko več nepredvidljivosti, pa vendar za vas to ni prav velik izziv, saj najbolje veste, da zares šteje le zveza, ki vzdrži izzive in pritiske časa, zato uspešnost odnosa vedno merite v daljšem časovnem obdobju. Zato se zavedajte, da bo pravi odnos prenesel tudi nekaj več neobičajnosti in se ne bojte kakšne besede ali dejanja v malo bolj vzemirljivem duhu.

Kozorog horoskop – Zdravje

Čas, ki je za večino drugih znamenj precej hladen in težji za življenje, je za Kozoroge idealen, saj nikakor niste mehkužne osebe, ki jih mraz odvrača od vsakodnevnih aktivnosti. Celo nasprotno, v tem času blestite in pokažete moč, ki jo prinese življenje v težjih razmerah, saj ne potrebujete veliko, da bi preživeli. Mesečni horoskop je tokrat dobro poravnan z vašimi natalnimi pozicijami, zato naj vam zimske radosti prinesejo zadovoljstvo, pa tudi če vam jo zagode kakšen prehlad. Če niste ravno športni tip, se lahko odločite tudi za kakšen sprehod, še bolj pa vam bodo odgovarjali hribi, tudi če ne prav visoki.

Kozorog horoskop – Denar

Previdnost je mati modrosti in ta rek Kozorogom nikakor ni tuj. Pa vendar tudi za resne in odgovorne Kozoroge pride čas, ko se težje obvladate in naredite tudi kaj neobičajnega, zato predvsem rojeni v prvih dneh znamenja, res pazite na impulzivne odločitve. Predvsem naj vas ne zavedejo novitete, saj veste, da imate raje vse, kar je tradicionalno in je preživelo test časa. Tudi, če vas bo nakup zadovoljil, mesečni horoskop pravi, da vam dolgoročno ne bo prinesel zadovoljstva, le spomin na za vas zelo neznačilno nepremišljenost.

 

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 19. 2.):

Vodnar horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop za januar Vodnarjem obljublja zelo prijeten mesec, kar se tiče ljubezni, saj se Venera po letnem ciklu vrača v vaše znamenje in v dobrem in slabem prinaša okoliščine in osebe, ki so vam blizu in s katerimi se zlahka povežete. Predvsem v sredini in zadnji tretjini meseca imate res lepo priložnost, da vaša razmerja zaživijo na način, ki vam je blizu in škoda bi bilo, če se ne bi odprli priložnostim, ki se vam bodo ponudile. Morda se bodo nekateri odnosi kasneje izkazali za bolj prijateljske, ker pa prijateljstva visoko cenite, tudi to ne bo razočaranje. Če ste že vezani, čas izkoristite za izboljšanje odnosa, saj boste imeli priložnost, da se tudi na najbolj pereče težave odzovete bolj nepristransko, kot običajno. Pri tem bodite previdni le, če vam partner pogosto očita ravno premalo čustvene odzive.

Vodnar horoskop – Zdravje

Tudi vam je zima pisana na kožo in ne boste nesrečni, če bo le zapadlo nekaj snega in se boste lahko prepustili uživanju na snegu. Vseeno pa boste glede na mesečni horoskop januarja verjetno tudi precej obremenjeni, zato le bodite pozorni na to, kaj vnašate v svoje telo in koliko počitka potrebujete. Okrog 20. 1. boste predvsem Vodnarji, rojeni v prvih dneh znamenja, verjetno čutili precejšnjo utrujenost, potem pa boste prenovljeni in polni novih zamisli pogumno zakorakali naprej.

Vodnar horoskop – Denar

Rojeni v prvih dneh znamenja izkoristite priložnost in tvegajte, mesečni horoskop za januar bo za vas kar ugoden. Če že nekaj časa razmišljate o inovativni rešitvi, ki bi jo lahko prodali, ne odlašajte. Tudi nakupi se bodo predvsem po Merkurjevem obratu izkazali za dobre in prave, pa čeprav boste odločitev sprejeli na hitro in brez razmisleka. Vodnarji, rojeni okrog 5.2. pa nasprotno, nikakor ne tvegajte, dinamičen aspekt Urana na vaše Sonce bi vam namreč znal na hitro celo kaj vzeti.

 

Mesečni horoskop Ribi (20. 2. – 20. 3.):

Ribi horoskop – Ljubezen

Predvsem zadnji dnevi meseca bodo rojenem v znamenju Ribi prinesli občutke in situacije, ki jih boste prepoznali in cenili. Morda so za vami obdobja, ko ste se morali večkrat spustiti na realna tla, čeprav vam je bilo nekoliko višje lepše in bolj udobno, pa vendar se z leti vedno bolje zavedate, da je vaša resnica nekje vmes. Občutek vznesenosti se ob stiku s tlemi lahko razblini in življenje na tleh ni nikoli dovolj mehko, da vas včasih ne bi dvignilo višje, tja, kjer se razbremenite občutka teže resničnosti in omejitev, ki jih ta prinaša. Konec meseca vam glede na mesečni horoskop prihaja naproti nekaj mehkejših energij, čarobnosti in pozitivne intuicije, ki se ne izgublja v strahovih, zato si le dovolite pogledati na svet skozi vaša rožnata očala, tokrat so sanje dovoljene.

Ribi horoskop – Zdravje

Predvsem rojeni v zadnji dekadi znamenja Ribi, boste zagotovo občutili pomanjkanje motivacije in željo, da bi se umakniti v svoj svet, kar samo po sebi sicer ni nujno slabo, ker pa se je vseeno treba podati v svet in izpolnjevati svoje obveznosti, se vam vse skupaj utegne zazdeti preveč obremenilno. Morda boste morali malo odležati, mesečni horoskop pravi, da kak virus ne bi bil presenetljiv, prav tako bi vam Mars v kvadratu na vaše znamenje lahko prinesel kak močnejši prehlad ali psihične pritiske, ki bi jih težko obvladovali. Vaš prispevek k ozdravitvi bo bistvenega pomena, zato poskrbite, da bo vaše telo ustrezno preskrbljeno, če je le možno, poskrbite za redno prehrano in se vsaj nekoliko razgibajte.

Ribi horoskop – Denar

Ribi tudi sicer nista med najbolj praktičnimi  znamenji, v tem obdobju pa ste lahko predvsem rojeni v zadnji dekadi še bolj lahkoverni in zaupljivi, tudi kar se tiče zaslužka in izdatkov. Mesečni horoskop še posebej poudarja, da bodite pozorni, s kom se lotite poslovnega sodelovanja, saj obstaja možnost, da bi vas nekdo prevaral ali nalagal, z namenom, da se okoristi. Pri tem si pomagajte z nasvetom tretje osebe, saj kljub podpori nekaterih planetov obstaja velika verjetnost, da sami ne boste opazili prikritih ali nečednih namenov.

Za vas pripravlja mesečni horoskop gospa Darja Ružnić

S pomočjo poznavanja astrologije zagotovo lahko bolje izkoristimo svoje potenciale in živimo bolj polno življenje, po drugi strani pa je astrologija zelo uporabna tudi pri čisto vsakdanjih stvareh. Omogoča nam poglobljen vpogled v našo notranjost, kjer so običajno skriti odgovori na večino vprašanj, s katerimi se ukvarjamo, z enako zavzetostjo pa nam odgovarja tudi na bolj konkretna vprašanja, kot so npr. kakšno bo jutri vreme, bi bilo danes popoldne dobro kupiti nov računalnik, je čas ugoden za selitev, se bo sestra dobro poročila in podobno. Veliko nam lahko pove tudi o kakovosti odnosov s pomembnimi drugimi, pa naj bo to partner, otrok, brat ali šef, seveda pa se vse prične pri najpomembnejšem odnosu v naših življenjih – s samim seboj.

Za podrobnejše analize so potrebni točni rojstni podatki (dan, mesec, leto, točen čas in kraj rojstva), pri tedenskih ali mesečnih horoskopih pa upoštevamo samo rojstni položaj Sonca v znamenju, ki se na različne načine povezuje s Soncem, Luno in planeti v opazovanem obdobju. Taki horoskopi so, kar se astrološkega dela tiče, dobro preučeni in točni, vseeno pa manj natančni, saj ne upoštevamo vseh pomembnih položajev v rojstni karti.

Mesečni horoskop za vas pripravljam Darja Ružnić, DastrolAS. V dolgih letih samostojnega učenja, predvsem pa v času šolanja na Astrološki akademiji Stella, pod mentorstvom vodilne slovenske astrologinje Eme Kurent, sem se neštetokrat prepričala v njeno uporabnost. Vesela bom, če boste astrologiji dali priložnost in spremljali mesečne napovedi za posamezna astrološka znamenja, morda pa vas celo zamika, da bi izvedeli kaj več.