Mesečni horoskop Marec 2023

Nekaj besed na začetku – za vas mesečni horoskop pripravlja gospa Darja Ružnić, DastrolAS (Astrološka akademija Stella). Več o Darji si lahko preberete na koncu prispevka.

 

Mesečni horoskop za marec prinaša kar nekaj svežine in sprememb, saj Sonce zaključuje svoj letni cikel in pričenja z novim. S spomladanskim enakonočjem Sonce vstopa v znamenje Ovna in z novim zodiakalnim letom se pričnejo odpirati nove poti, Oven pa je seveda ravno pravšnje znamenje, ki bo dovolj prodorno, pogumno in zagnano, da bo uspešno in neustrašno pričelo pot v neznano.

V mesečnem horoskopu za marec bomo priča dvema pomembnima prestopoma planetov, ki bosta po dolgih letih zamenjala znamenji. Saturn že v prvi tretjini meseca po približno 30 letih ponovno vstopi v znamenje Ribi, kar bo prineslo nekaj olajšanja predvsem Levom, Bikom, Škorpijonom in Vodnarjem, ki so bili v zadnjih nekaj letih včasih tudi stežka primorani osvojiti lekcije velikega učitelja, v prihodnjih treh letih pa se bodo morala discipline, postavljanja mej in potrpljenja naučiti predvsem gibljiva znamenja, torej Ribi, Devica, Dvojčka in Strelec.

Za približno tri mesece pa se zaenkrat iz znamenja Kozorog poslavlja Pluton in se prvič po koncu 18. stoletja vrača v znamenje Vodnarja, kjer bo od novembra prihodnjega leta ostal približno 20 let. Spremembe se ne bodo zgodile takoj, zagotovo pa v tem obdobju lahko pričakujemo radikalne spremembe, povezane s sodobno komunikacijo, tehnologijo, pa tudi z družbo in družbeno ureditvijo, saj znamenje Vodnarja deluje povezovalno in domiselno, poudarja moč in voljo ljudstva in človekovih pravic, ker pa je tudi uporniško in neprilagodljivo znamenje, zahteva svobodo, neodvisnost in enakost za vse. Zato ni čudno, da se konca 18. stoletja spominjamo predvsem po večjih revolucijah (ameriška vojna za neodvisnost, francoska revolucija).

 

Mesečni horoskop Oven (21. 4. – 20. 5.):

Oven horoskop – Ljubezen

Prihaja vaš mesec in vaš letni čas, zato druga znamenja Ovnom lahko kar malo zavidajo postavitve v mesečnem horoskopu. Jupitru v vašem znamenju se bosta namreč postopoma pridružila še Merkur in Sonce, kar boste lahko spretno izkoristili, saj se vam ne bo treba zaustavljati in čakati, da vas drugi dohitijo, za spremembo boste lahko prosto izrazili svojo silno energijo in navdušenje. Res, da se boste z Venero v Ovnu lahko hitro zaljubili in še hitreje odljubili, pa vendar tokrat ni tako pomembno, kaj bo jutri, ampak šteje doživetje. Morda boste že v drugi polovici meseca bolj stabilni, konec meseca pa morda začutite celo nekoliko več želje po uživanju v dvoje v zavetju doma, čeprav zna biti ta želja nekoliko v konfliktu z vašo potrebo po hitrejših premikih.

Oven horoskop – Zdravje

Pogosto na zdravje ne boste niti pomislili, saj ne boste imeli veliko časa za take malenkosti, Ovni pač pogosto pozabite, da je za zdravje treba včasih tudi kaj narediti. Če se boste odločili za šport, izkoristite prve tri tedne meseca, saj bo kasneje vaš vladar Mars prestopil v znamenje Raka, ki mu ni najbolj po godu, zato se boste težje spravili v gibanje. Mesečni horoskop vam ne prinaša posebnih težav, prav vitalni boste, kar vam bo pomagalo tudi v dneh, ki vam ne bodo ravno pisani na kožo.

 

Oven horoskop – Denar

Na vrsti ste Ovni, rojeni v drugi dekadi, zato ne izpustite svoje velike priložnosti. Zaupajte, da se vam vsak vložek lahko obrestuje in ne znižujte svojih pričakovanj. Najboljši bo začetek meseca, v drugi polovici meseca pa se boste morda lahko že razveselili nagrad. Mesečni horoskop vam torej še naprej prinaša ugodne vplive, ki bi se morali poznati tudi na vašem računu.

 

Mesečni horoskop Bik (21. 4. – 20. 5.):

Bik horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop za marec vam je izredno naklonjen, predvsem v drugi polovici meseca lahko pričakujete, da vam bo vse teklo kot po maslu, saj boste še posebej očarljivi in priljubljeni. Tudi Bikom, rojenim na koncu znamenja, bo končno lažje, saj ste v zadnjih mesecih morda čutii osamljenost, ki bila vedno povezana z zunanjimi vplivi, ampak ste jo potrebovali, da boste zdaj lahko ponovno uživali v odnosih z bližnjimi. Rojeni na začetku znamenja morda že čutite energije, ki vas želijo spraviti iz vaše cone udobja, pot morda ne bo vedno prijetna, transformacija, ki jo energije prinašajo, pa je nujno potrebna.

Bik horoskop – Zdravje

Tudi na področju zdravja Biki lahko pričakujete izboljšanje, predvsem rojeni v prvih dneh znamenja pa poskrbite za redno in zdravo sproščanje napetosti, morda celo jeze, ki jo boste čutili. Mesečni horoskop vam ni nenaklonjen, nekaterim Bikom bo celo bolje, kot prej, nekateri pa boste primorani v razmislek o napačnih odločitvah v preteklosti, ki pa naj vam ne bodo v dodatno breme, osredotočite se na sedanjost in popravite, kar se da.

Bik horoskop – Denar

V drugi polovici meseca bo vaša vladarica še posebej radodarna, zato lahko pričakujete, da bo čas ugoden tudi za vaše finančno stanje. Če zmorete, ne zapravite vsega, ampak nekaj prihranite za manj ugodne čase, če pa že boste zapravljali, pa  bosta najbolj ugodna dneva 24. in 25. marec. Mesečni horoskop Bikom obljublja polno denarnico in lepe priložnosti.

 

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5.  – 20. 6.):

Dvojčka horoskop – Ljubezen

V prvih treh tednih meseca boste imeli priložnost za osvajalske pohode, zato tisti, ki ste še v iskanju svoje boljše polovice, le izkoristite čas, ko vam bo Mars v vašem znamenju še prinašal potreben zagon. Ko se bo tudi Merkur premakniil v znamenje Ovna, boste še posebej aktivni, tudi z besedami, zato ne boste ravno primeren kandidat za kakšno bolj nežno in občutljivo dušo, sicer pa take tudi ne boste iskali. Mesečni horoskop Dvojčkoma obljublja, da ne boste izgubljali časa, če boste imeli cilj, ga boste hitro in drzno zasledovali, dokler vam ne bo uspelo.

Dvojčka horoskop – Zdravje

Predvsem rojeni v začetku znamenja boste začutili povišane zaloge moči. Morda je vaše zdravje sicer bolj nestabilno, spremenljivo, zdaj pa boste začutili, da vas prav nič ne more spraviti iz forme, saj ste zaradi novih energij povsem odločni, da boste psihično in fizično pripravljeni na novo življenjsko poglavje. Mesečni horoskop Dvojčkoma zagotavlja dobro počutje predvsem v zadnji tretjini meseca, ko se bo po zaključku poti skozi znamenje svojega izgona okrepil tudi vaš vladar.

Dvojčka horoskop – Denar

Mesečni horoskop pravi, da boste v zadnji tretjini meseca sprejemali boljše in bolj premišljene odločitve, zato pomembnih odločitev raje ne sprejemajte prej. Rojeni v drugi dekadi boste imeli morda srečo, da se vam bo obrestovala tudi kakšna hitra in impulzivna odločitev, ostali pripadniki znamenja Dvojčka pa raje ne tvegajte, saj boste v zadnji tretjini meseca zelo jasno videli svoje napake in jih obžalovali.

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.):

Rak horoskop – Ljubezen

Druga polovica meseca Rakom prinaša več priložnosti za prijetna druženja, in dobro sodelovanje, kar vam bo po obdobju, ki so ga morda zaznamovali prepiri in boji za premoč, v katerih pogosto niste imeli dovolj časa, da bi se nanje dobro pripravili, zelo ugajalo. Mesečni horoskop vam prinaša priložnosti za veliko bolj umirjene in prijetne trenutke v dvoje, ne boste zgrešili, če boste druženje za štirimi stenami občasno popestrili z obiskom kulturne prireditve, muzeja ali galerije, ter večer zaključili z dobro hrano in pijačo.

Rak horoskop – Zdravje

Konec meseca se Mars premika v vaše znamenje, zato vam v kombinaciji z osebnimi položaji lahko prinaša več aktivnosti, morda se lotite celo prenavljanja doma ali se doma zaposlite kako drugače, lahko pa prinese tudi kakšno nezgodo, če boste prehitri in preveč zagnani, zato previdno predvsem v zadnji tretjini meseca. Mesečni horoskop vam torej obljublja nekaj več akcije, ki pa naj bo čim bolje usklajena z vaši zmožnostmi.

Rak horoskop – Denar

Mesečni horoskop za marec Rakom obljublja dobre priložnosti v drugi polovici meseca. Rojeni v drugi dekadi se še pazite nepremišljenosti ali zaletavosti, če se ne boste mogli zadržati, pa bo za vas najbolj ugoden čas v zadnjem tednu v mesecu.

 

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.):

Lev horoskop – Ljubezen

V prvi polovici meseca bo prijetno, vaša pričakovanja bodo skladna s prevladujočimi energijami, zato bodo tudi vaši odnosi harmonični. V drugi polovici meseca se ne boste znašli tako dobro, saj bodo energije preveč ležerne, da bi lahko poželi dovolj občudovanja, ki ga nujno potrebujete, da lahko polno živite in izrazite svojo kreativnost. Mesečni horoskop vam torej svetuje, da v prvi polovici meseca izkoristite dobre vplive in vlagate v odnose, da si po možnosti naberete tudi nekaj zaloge za čas, ko odnosi ne bodo tekli tako gladko brez vaše pomoči.

Lev horoskop – Zdravje

Za Leve prihaja čas olajšanja, izboljšane vitalnosti, nekaj več izzivov boste morda občutili le rojeni na začetku znamenja, ki ne ignorirajte morebitnih sprememb, ki jih opažate pri vašem zdravju. Ni razloga za preplah, vseeno pa v tem primeru le obiščite zdravnika in po potrebi vztrajajte, da opravite ustrezne preglede. Mesečni horoskop ne prinaša posebnih težav, le svetuje, da ste v stiku s svojim zdravjem in pravočasno prepoznate morebitne spremembe.

Lev horoskop – Denar

Mesečni horoskop za marec tokrat obljublja srečo predvsem Levom, rojenim v drugi dekadi, na splošno pa bo zagotovo bolj ugodna prva polovica meseca. Dober položaj Venere v drugi polovici meseca za vas ne bo tako pozitiven, kot za nekatera druga znamenja, saj bo v napetem aspektu z vašim Soncem, zato bi bila vaša izbira ali odločitev lahko tudi napačna.

 

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 22. 9.):

Devica horoskop – Ljubezen

Druga polovica meseca vam prinaša lepe priložnosti, harmonijo in udobje, ki sicer ni ravno na vrhu vaših prioritet, vseeno pa vam bo dovolj lepo, da se boste v tem znali celo sprostiti in uživati. Morda boste nenavadno odločni, tudi zgovorni, celo nekoliko manj previdni, kot običajno, zato se znate tudi začuditi nad svojimi besedami ali dejanji, vsekakor pa boste na koncu zaključili, da vam obdobje kar odgovarja, še posebej v primerjavi s prejšnjim. Mesečni horoskop Devicam prinaša prijetno obdobje, ne pokvarite ga s črnogledostjo, ki se vas občasno loti in vam preprečuje, da bi se zares veselili, ne bo konec sveta, če si boste tudi vi za trenutek ali dva privoščili odklop od vsakdanjih skrbi.

Devica horoskop – Zdravje

V marcu lahko pričakujete še nekakj izzivov, predvsem rojeni v zadnji dekadi boste morda na vrsti za kakšno krajšo bolniško odsotnost, medtem ko se rojeni v prvih dneh znamenja lahko srečate tudi s kakšno malo bolj resno nevšečnostjo. Mesečni horoskop Devicam boljše počutje obljublja konec meseca, vsem pripadnikom znamenja pa svetuje zmernost in previdnost, skrb za zdravje in discpliniranost se vam lahko dobro obrestujeta.

Devica horoskop – Denar

Druga polovica meseca bo za Device nekoliko bolj ugodna tudi na finančnem področju, lažje boste privabili denar, vseeno pa se izogibajte impulzivnim nakupom, še posebej v zadnji tretjini meseca, ko bo vaš jezik včasih hitrejši od misli. Mesečni horoskop vam je bolj naklonjen, kot v preteklem obdobju, vseeno pa še niste čisto na zeleni veji, zato bodite previdni, da ne bo treba načenjati prihrankov.

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 22. 10.):

Tehtnica horoskop – Ljubezen

V drugi polovici meseca se bo vaša vladarica razveselila poti po znamenju svojega doma, kar bo ugodno tudi za Tehtnice, vseeno pa so vaše predstave o idealnem odnosu preveč drugačne, da bi lahko rekli, da bo to obdobje za vas najboljše v letu, na svojo priložnost boste morali še nekoliko počakati. Rojenim v začetku znamenja mesečni horoskop prinaša spremembe, ki nikakor ne bodo neprijetne, občutili pa jih boste tako v sebi, kot v zunanjih okoliščinah.

Tehtnica horoskop – Zdravje

Večino meseca Tehtnice ne boste občutile neprijetnosti, v zadnjih dneh marca pa mesečni horoskop rojenim v prvih dneh znamenja prinaša nekoliko več možnosti za slabše počutje. Dobro postavljena vladarica vam ne bo škodila, vseeno pa se potrudite v telo vnesti dovolj tekočine, bodite pozorni na glavobole, skratka telesu posvetite več pozornosti in se skušajte pravočasno in primerno odzvati na morebitne znake slabšega počutja.

Tehtnica horoskop – Denar

Lahko bi rekli, da mesečni horoskop Tehticam ne prinaša povsem pozitivnih priložnosti, zelo negativnih pa tudi ne. Če ste pravi pripadnik ali pripadnica svojega znamenja, boste zapravljali predvsem za dopolnitev ali obnovitev vaše kolekcije spomladanskih oblačil in pri tem sledili modnim zapovedim, seveda v kombinaciji z vašim prirojenim občutkom za skladnost in eleganco, zato predvsem pri takih nakupih popazite, da ne bi iz trgovine odnesli preveč škatel in vrečk.

 

Mesečni horoskop Škorpijon (23. 10. – 21. 11.):

Škropijon horoskop – Ljubezen

Tokrat ne boste ravno cveteli od sreče in zaljubljenosti, saj bodo predvsem v drugi polovici meseca energije povsem nasprotne vašim željam in pričakovanjem. Seveda moramo pri tem upoštevati, da se nasprotja tudi privlačijo in morda boste tudi Škorpijoni očarani podlegli energijam, ki vam niso najbližje, verjetno pa boste precej hitro jasno in glasno dali vedeti, da so nasprotja le nasprotja in se umaknili na varno. Mesečni horoskop več priložnosti obljublja poleti.

Škropijon horoskop – Zdravje

Glede na mesečni horoskop ne moremo reči, da boste ravno pokali od zdravja, prav slabo tudi ne bo, saj boste predvsem Škorpijoni, rojeni v prvih dneh znamenja, pokazali, da znate z discipliniranim pristopom dobro poskrbeti za svoje zdravje, pa tudi vaša pričakovanja bodo dovolj realna, da boste zastavljene cilje dosegli brez večjih težav.

Škropijon horoskop – Denar

V mesečnem horoskopu tokrat ni prav veliko obljub, ki bi občutno izboljšale vaše finančno stanje, zato Škorpijoni tudi na tem področju uporabite sposobnost postavljanja omejitev in ravno pravšnjih pričakovanj, da ne boste razočarani.

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.):

Strelec horoskop – Ljubezen

V prvi polovici meseca boste imeli Strelci več možnosti za harmonične odnose, zato ta čas posvetite svojim bližnjim in poskrbite za kakšno domiselno doživetje ali potovanje. Ko bodo energije manj primerne za odnose in boste svoj čas namenili drugim stvarem, vam bo prijeten in vznemirljiv spomin pomagal preživeti nekoliko manj naklonjeno obdobje, ki vam ga mesečni horoskop prinaša v drugi polovici meseca.

Strelec horoskop – Zdravje

Mesečni horoskop vam v prvih treh tednih meseca na področju zdravja še vedno ni pisan na kožo, konec meseca bo bolje. Strelci, rojeni v začetku znamenja, boste dovolj močni, da vas tudi kak prehlad ali viroza ne bosta položila v posteljo. Na splošno boste precej vitalni in živahni.

Strelec horoskop – Denar

Tudi marec za Strelce ne bo neprijeten, saj vam Jupiter in Venera predvsem v prvi polovici meseca še vedno obljubljata srečo in dobre priložnosti, zato izkoristite darove, ki vam jih prinaša mesečni horoskop. Čeprav ste rojeni pod srečno zvezdo, vsa obdobja ne bodo tako radodarna, zato bi bilo dobro, če bi kaj tudi prihranili. Rojeni v začetku meseca boste morda v skrbeh glede vašega finančnega stanja, kar pa bo predvsem posledica vaše notranje negotovosti.

 

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.):

Kozorog horoskop – Ljubezen

Če boste v prvi polovici meseca še vedno naleteli na situacije, ki bodo v vas prebudile nekoliko jeze in potrebe po uveljavljanju vaše volje, bo že v drugi polovici meseca to le še spomin, saj za Kozoroge prihaja bolj harmonično obdobje. Mesečni horoskop pravi, da znate imeti nekaj težav s postavljanjem mej, kar pa vas zaenkrat še ne bo postavilo v neugoden položaj, celo nasprotno, morda boste ravno zato uspeli znižati zidove, ki so bili prej previsoki, da bi jih vi ali vaš partner lahko premagala brez strahu. Zaupajte, čeprav boste na trenutke dvomili, da se vam to lahko obrestuje.

Kozorog horoskop – Zdravje

Vaš vladar po bo približno šestih letih zapustil znamenji svojega doma, zato boste Kozorogi morda začutili nekaj več šibkosti, ki pa vas ne bo nujno tudi ogrožala. Mesečni horoskop vam nekaj več nevšečnosti prinaša v zadnjih dneh meseca, pa vendar brez panike, le nekoliko bolj pozorni bodite, da se boste pravočasno odzvali na morebitne težave, nekaj več previdnosti pri raznih opravkih pa tudi ne bo odveč.

Kozorog horoskop – Denar

Za Kozoroge bo ugodna predvsem druga polovica meseca, saj boste znali izkoristiti blagodejne vplive Venere, planeta, ki med drugim govori tudi o finančnem stanju in ki v znamenju Bika prinaša še posebej ugodne priložnosti, poleg tega pa se lepo povezuje tudi z vašim Soncem. Mesečni horoskop za marec vam je torej naklonjen tudi po finančni plati, zato se lahko veselite izboljšanja.

 

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 19. 2.):

Vodnar horoskop – Ljubezen

Vodnarjem bo tokrat bolj naklonjena prva polovica meseca, ko se boste precej zlahka povezovali z drugimi, saj boste kasneje lahko celo nekoliko nejevoljni zaradi drugačnih in nepremakljivih mnenj, ki vam bodo prihajala na pot. Pogrešali boste občutek svobode, humor, neodvisnost in vznemirjenje, ki jih prinaša nepredvidljivost, glede na mesečni horoskop, se boste v drugi polovici meseca lahko celo nekoliko dolgočasili.

Vodnar horoskop – Zdravje

Mesečni horoskop Vodnarjem ne prinaša prav neugodnih obdobij, ko bi vas veljalo na kaj posebej opozarjati, saj ste bili v zadnjem času postavljeni pred izziv postavljanja lastnih meja in omejitev in če ste svoje delo dobro opravili, z odnosem do vašega telesa in zdravja ne boste imeli težav.

Vodnar horoskop – Denar                                                                       Tudi na finančnem področju Vodnarjem mesečni horoskop ne prinaša izzivov, saj boste v prvi polovici meseca še vedno hitro in pametno ugotovili, kaj se vam bo najbolje obrestovalo. V drugi polovici meseca nekoliko manj priložnosti za uspeh.

 

Mesečni horoskop Ribi (20. 2. – 20. 3.):

Ribi horoskop – Ljubezen

Predvsem v prvi polovici meseca boste še vedno v dobrem odnosu s sabo in posledično tudi z drugimi, čeprav boste na trenutke vzkipljivi in morda celo nestrpni. Mesečni horoskop rojenim v znamenju Ribi prinaša več ugodnih priložnosti v drugi polovici meseca, saj boste začutili večjo potrebo po stabilnosti, ki jo boste tudi bolj cenili. Saturn vas bo ob prestopu v znamenje Ribi namreč opomnil na prednosti, ki jih prinaša nekoliko bolj trden in čvrst položaj, v primerjavi z večnim beganjem in spreminjanjem smeri, v katere želite usmeriti vašo pozornost. Vztrajnost se vam bo obrestovala.

Ribi horoskop – Zdravje

Proti koncu meseca vam bo lažje, saj je vaše zdravje v zadnjem času verjetno precej spremenljivo. Ne boste ravno super vitalni, bo pa precej manj nenadnih poslabšanj počutja, prehladov, ki se zgodijo čez noč ali virusnih obolenj, ki so vam pobrala prav vso energijo, ki ste jo še imeli. Mesečni horoskop rojenim v znamenju Rib torej prinaša zaključek manj prijetnega obdobja, zdravje bo bolj stabilno.

Ribi horoskop – Denar

Mesečni horoskop rojenim v znamenju Ribi prinaša nekaj več priložnosti na finančnem področju, pa tudi stabilnosti, vaše finančno stanje ne bo tako negotovo, kot zna biti včasih in tokrat konec meseca ne boste preštevali kovancev, ki so vam ostali do naslednjega priliva. Zmernost in disciplina se vam bosta obrestovala tudi v denarnici.

Za vas pripravlja mesečni horoskop gospa Darja Ružnić

S pomočjo poznavanja astrologije zagotovo lahko bolje izkoristimo svoje potenciale in živimo bolj polno življenje, po drugi strani pa je astrologija zelo uporabna tudi pri čisto vsakdanjih stvareh. Omogoča nam poglobljen vpogled v našo notranjost, kjer so običajno skriti odgovori na večino vprašanj, s katerimi se ukvarjamo, z enako zavzetostjo pa nam odgovarja tudi na bolj konkretna vprašanja, kot so npr. kakšno bo jutri vreme, bi bilo danes popoldne dobro kupiti nov računalnik, je čas ugoden za selitev, se bo sestra dobro poročila in podobno. Veliko nam lahko pove tudi o kakovosti odnosov s pomembnimi drugimi, pa naj bo to partner, otrok, brat ali šef, seveda pa se vse prične pri najpomembnejšem odnosu v naših življenjih – s samim seboj.

Za podrobnejše analize so potrebni točni rojstni podatki (dan, mesec, leto, točen čas in kraj rojstva), pri tedenskih ali mesečnih horoskopih pa upoštevamo samo rojstni položaj Sonca v znamenju, ki se na različne načine povezuje s Soncem, Luno in planeti v opazovanem obdobju. Taki horoskopi so, kar se astrološkega dela tiče, dobro preučeni in točni, vseeno pa manj natančni, saj ne upoštevamo vseh pomembnih položajev v rojstni karti.

mesečni horoskop pripravlja gospa Darja

Mesečni horoskop za vas pripravljam Darja Ružnić, DastrolAS. V dolgih letih samostojnega učenja, predvsem pa v času šolanja na Astrološki akademiji Stella, pod mentorstvom vodilne slovenske astrologinje Eme Kurent, sem se neštetokrat prepričala v njeno uporabnost. Vesela bom, če boste astrologiji dali priložnost in spremljali mesečne napovedi za posamezna astrološka znamenja, morda pa vas celo zamika, da bi izvedeli kaj več.

PRIPOROČAMO:
– Knjigo leta 2022 – 25% – JOGODA – Joganandove energizacijske vaje KNJIGA leta 2022
– 
Knjiga Meseca – AUM – Melodija ljubezni
– Knjigo JEMANDŽA – Oriša, boginja in kraljica morja