Mesečni horoskop September 2023

Mesečni horoskop September 2023

Nekaj besed na začetku – za vas mesečni horoskop pripravlja gospa Darja Ružnić, DastrolAS (Astrološka akademija Stella). Več o Darji si lahko preberete na koncu prispevka. 

September prinaša olajšanje in svežino predvsem na področju partnerskih odnosov, pa tudi pri finančnih zadevah, saj se bo Venera že kmalu v začetku meseca ponovno obrnila v direktno gibanje in bo vse teklo bolj gladko, brez zamud, brez težav. Pozitivne učinke ponovnega razmisleka, ki ga je prineslo obdobje retrogradne Venere, bodo imeli že v septembru možnost izkoristiti pripadniki ognjenih in zračnih znamenj, zemeljska in vodna znamenja pa bodo lahko dobro izkoristila obdobje v drugi polovici meseca, ko se bo v direktno gibanje obrnil še Merkur. Pričakujemo lahko torej nekoliko blažje in bolj pretočne energije, ki bodo postopoma odnesle povečane ovire in težave na področju ljubezenskih odnosov, finančnih zadev, komunikacije, prometa in tehnologije, kar bo po obdobju, ki je marsikomu prinesel kakšen nepričakovan in neljubi dogodek, prineslo prijetno olajšanje.

Glede na mesečni horoskop pa se bomo morali v prvi polovici meseca še nekoliko potruditi in sprejeti, da dogovori ne bodo vedno obveljali, da bomo morali marsikaj ponoviti, preden se bo vse izteklo tako, kot si bomo želeli, naleteli pa bomo tudi na kak nesporazum ali nerazumevanje, zato bo za uspešno komunikacijo potrebnega nekaj več truda in potrpljenja kot običajno.

 

Mesečni horoskop Oven (21. 4. – 20. 5.):

Oven horoskop – Ljubezen

Glede na mesečni horoskop, boste Ovni v septembru nekoliko lažje zadihali, saj glede na vse zakasnitve in nejasnosti v razmerjih v preteklem mesecu, verjetno že prav nestrpno pričakujete preobrat. Venera bo poskrbela za nekaj več strasti, predvsem pa vas bo razveselilo, da bodo vse ovire, ki so vam stale na poti, kar naenkrat odstranjene in ni se vam treba bati, da se bo spet vse obrnilo na glavo in vas razočaralo. Ker bo vaš vladar cel mesec v znamenju Tehtnice, boste tudi bolj popustljivi kot običajno, saj vam bo harmonija veliko pomenila, pazite le, da ne bi zavoljo miru obljubljali več, kot boste zmogli ponuditi. Uživajte v prijetnih energijah in ne skrbite, če boste nekoliko manj prodorni kot običajno, za vse bo še čas, september pa vam tokrat prinaša več priložnosti za ljubezen, kot za uveljavljanje na drugih področjih.

Oven horoskop – Zdravje

Morda boste občutili, da imate nekoliko manj energije kot običajno, ali pa vas bo presenetilo, da vam je ne uspe usmerjati kamor želite, zato se znate na trenutke počutiti nekoliko izpraznjene. Koristilo vam bo, če boste sprejeli, da ni vsako obdobje primerno za vse, zato kakšno stvar mirne vesti preložite na kasnejši čas, ko boste bolj učinkoviti in prodorni, v septembru pa le poskusite ceniti bolj prijetne plati življenja. Glede na mesečni horoskop Ovni ne pričakujte večjih težav, morda le nekoliko več ležernosti.

Oven horoskop – Denar

V začetku meseca se še nekoliko zadržite, potem pa vas bo verjetno zamikalo, da bi zapravljali. Ker boste imeli nekoliko bolj izbran okus, pazite, da se ne bi prenaglili in premislite, če vas bo nakup osrečil tudi bolj dolgoročno, ali gre le za trenuten navdih, predvsem v sredini meseca pa pazite, da vas ne bi zares zaneslo, saj znate nekoliko pretiravati. Glede na mesečni horoskop, Ovnom tokrat ne bo treba gledati na vsak kovanec, če le ne boste preveč zapravljivi.

 

Mesečni horoskop Bik (21. 4. – 20. 5.):

Bik horoskop – Ljubezen

Tudi Biki glede na mesečni horoskop lahko pričakujete nekaj olajšanja na ljubezenskem področju, čeprav vas zna presenetiti, da bo kljub temu še vedno občasno nastopila kakšna napetost zaradi različnih mnenj in vztrajanja pri svojem, tako na vaši, kot tudi na partnerjevi strani. Večjih zapletov ni za pričakovati, morda se boste občasno le nekoliko razjezili, da bi kaj bolj resno načelo vaš odnos, pa se ni za bati. Samski pripadniki znamenja boste morda tudi koga spoznali, vendar ne hitite, saj bo čas pokazal, če gre le za simpatijo, ali se obeta kaj več. K sreči se redko prenaglite, zato boste po vsej verjetnosti še pravi čas ocenili, če ste zainteresirani tudi dolgoročno. Za pogovore bo bolj primerna druga polovica meseca, saj boste imeli takrat izdelano mnenje, ki ga boste znali tudi zagovarjati.

Bik horoskop – Zdravje

Predvsem rojeni na sredini znamenja, boste vitalni in polni energije, zato bo september za vas prijeten mesec, lahko boste tudi nekoliko bolj aktivni. Tudi ostalim pripadnikom znamenja Bik mesečni horoskop ne prinaša posebnih težav, nekoliko manj stabilnosti se obeta le rojenim na začetku zadnje dekade znamenja, saj ste v obdobju, ko stopate iz običajne cone udobja in preizkušate nove stvari, kar vam sicer daje občutek svobode in vam odpira poti v neznano, po drugi strani pa tvegate več kot običajno, kar lahko prinese tudi kak manj prijeten dogodek. Konec meseca se nekoliko zadržite, saj bi vam pretirana zagnanost lahko škodila.

Bik horoskop – Denar

Po obratu Venere bodo tudi denarne zadeve tekle bolj gladko, zato težav ni za pričakovati, ker pa se giblje po znamenju, ki je v disharmoničnem odnosu z vašim Soncem, vseeno nekoliko popazite, da se ne bi zaganjali v napačne in prenagljene odločitve. Če morati izbirati med lepim in uporabnim, boste v večini primerov izbrali slednje, čeprav vam tudi estetika ni nepomembna, v tem obdobju pa bodite še posebej pozorni, da ne bi česa spregledali. Glede na mesečni horoskop, Biki v septembru lahko pričakujete izboljšanje v primerjavi s preteklim mesecem.

 

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5.  – 20. 6.):

Dvojčka horoskop – Ljubezen

Tudi rojenim v znamenju Dvojčka mesečni horoskop obljublja izboljšave na ljubezenskem področju, vseeno pa popazite, da vam hiter in nekoliko oster jezik ne pokvari razpoloženja. Razigrani boste in željni prijetnih trenutkov v dvoje, ker pa bodo vaše misli včasih odtavale po svoje, jim raje ne zaupajte brez kančka dvoma, ampak počakajte, da boste imeli zares jasno sliko, šele potem reagirajte. Dolgo in mukotrpno analizaranje vam ni ravno pisano na kožo, zato znate prehitro kaj reči, pa vendar popazite, da misli ne izrekate kar tako, brez pravega smisla, saj boste morali sicer veliko popravljati in se opravičevati. Počakajte, da boste vsaj sami razumeli, kaj vas moti in od kod izvira napetost, saj boste imeli tako veliko večjo možnost, da vse skupaj speljete brez zapletov. Druga polovica meseca bo bolj prijetna, zato pomembnejše odločitve preložite v ta čas, pri tem pa si boste lahko pomagali tudi z Marsom v sorodnem znamenju, ki vam bo pomagal speljati prave poteze.

Dvojčka horoskop – Zdravje

Rojenim v začetku znamenja Dvojčka, bo glede na mesečni horoskop še nekaj časa nagajal Saturn, ki bo od vas terjal odgovornost in disciplino, zato poskrbite, da boste v čim boljši formi, tako fizično, kot tudi psihično. Pritiski vas znajo precej izčrpati, na trenutke si boste želeli, da bi se umaknili kam v samoto, da vas okolica ne bi dodatno izčrpavala, prav tako vam zna na trenutke zmanjkati nekoliko volje in optimizma. Zato se zavedajte, da bo tudi to obdobje minilo in da boste s postopnim napredovanjem, redom in disciplino uspešno opravili zrelostni izpit in se s tem premaknili v boljše čase.

Dvojčka horoskop – Denar

Mesečni horoskop rojenim v znamenju Dvojčka napoveduje boljše obdobje, ugodna bo predvsem zadnja tretjina meseca. Obrat Venere, ki se bo v začetku meseca ponovno obrnila v direktno gibanje v harmoničnem znamenju, bo prinesel svoje, nekaj pa bo dodal še vladar Merkur, ki bo sicer v diharmoničnem znamenju, vseeno pa v znamenju Device lepo položen in odlikovan, poleg tega pa se bo še lepo povezal z Jupitrom, zato uspeh ne bi smel izostati, če le ne boste preveč površni in zaletavi. V prvi polovici meseca pa raje previdno, da se ne bi ušteli.

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.):

Rak horoskop – Ljubezen

Tudi Raki si boste glede na mesečni horoskop vzeli nekaj časa za razmislek o razmerjih in na koncu uspešno vpeljali nove prijeme, saj boste znali skomunicirati svoje potrebe na način, ki bo partnerju omogočil razumevanje vašega razmišljanja, ne da bi ga to ogrožalo. Nekaj več optmizma in vere v lepo prihodnost boste deležni predvsem rojeni v sredini znamenja, ki boste z dobro voljo okužili tudi partnerja, zato ni bojazni, da bi se načrti izkazali za prevelik zalogaj. Pazite le, da ne bi energije usmerjali v napačne projekte, saj bi vas Mars v disharmoničnem aspektu znal zanesti s pravih poti, zato se pred pomembnejšimi koraki vseeno nekoliko ustavite in pretehtajte vaše možnosti. Tudi vsaka napaka se ne bo izkazala za usodno, saj boste znali zagovarjati svoje odločitve, po drugi strani pa znate biti tudi dovolj strpni in prilagodljivi, da načrte po potrebi tudi popravite.

Rak horoskop – Zdravje

Tudi v septembru se vam ne piše slabo, kakšno nevšečnost bi vam pa vseeno lahko prinesel, zato se ne zanašajte samo na srečo, ampak v primeru težav poskrbite zase. Lahko bi se vam pripetil kak prehlad z vročino, nekaj možnosti je tudi za kakšno poškodbo, zato previdnost ne bo odveč. Ne pretiravajte z akrivnostmi, saj boste imeli morda občutek, da zmorete več, kot boste v resnici zmogli in ne preizkušajte svojih mej, saj čas za to ne bo najbolj ugoden. Mesečni horoskop Rakom svetuje zmernost in nekoliko previdnosti.

Rak horoskop – Denar

Največ ugodnih priložnosti boste imeli še vedno Raki, rojeni v sredini znamenja, zato vam ni treba preveč razmišljati, če boste imeli dober občutek, ga kar upoštevajte. Glede na mesečni horoskop boste prave odločitve znali sprejeti tudi Raki, rojeni v začetku znamenja, ki pa boste verjetno prej varčni, kot zapravljivi, kar prav tako ne bo negativno vplivalo na vaše finance. Prav veliko izzivov torej ne bi smeli biti deležni, verjetno pa tudi prav velikih odločitev ne boste sprejemali, če pa že, bo za to bolj primerna druga polovica meseca.

 

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.):

Lev horoskop – Ljubezen

Če sta poletna meseca prinesla kar nekaj zastojev in dvomov o nadaljnjih poteh, bo september prinesel čas odločitev, kar verjetno že kar težko čakate. September vam bo precej bolj naklonjen, saj bosta tako direktna Venera v vašem znamenju, kot Mars v harmoničnem znamenju Tehtnice prinesla kar nekaj priložnosti za prijetne in romantične trenutke v dvoje, zato boste po obdobju, ko se stvari kar nekako niso hotele premakniti z mrtve točke, zagotovo zadovoljni, seveda pa je veliko odvisno tudi od tega, kako ste se odzivali na izzive v preteklem obdobju. Rojeni v sredini znamenja bi morda utegnili opaziti, da niste bili dovolj pozorni na podrobnosti, zato boste morda morali še kaj popraviti za nazaj, na splošno pa Levom mesečni horoskop obljublja boljše obdobje, zato se lahko poslovite od vseh ovir, ki so vam stale na poti in se z veseljem in zanosom odpravite novim zmagam naproti. Očarljivi boste, zato boste večinoma brez težav dosegli, kar si boste zadali.

Lev horoskop – Zdravje

Predvsem rojeni v sredini znamenja, ste zadnje čase morda preveč neprevidni, zato se včasih le ustavite in premislite, če ste dovolj pozorni na tihi glas, ki vas občasno opomni, da v marsičem pretiravate. Morda se v preteklem obdobju niste vedno uspeli sproščeno zabavati, kar ste nadoknadili z dobro hrano in pijačo, ker pa boste glede na mesečni horoskop Levi v septembru v boljši koži, morda raje zaplešite, kot da bi se osrečili z dodatnim krožnikom dobrot. Ne bo vam škodilo, če boste nekoliko bolj aktivni, zato bo najbolje, če boste uspeli združiti prijetno s koristnim, odpravite se v naravo ali na izlet v dvoje, saj boste občutili pozitivne učinke gibanja, pa tudi misli bodo bolj prijetne in umirjene.

Lev horoskop – Denar

Glede na mesečni horoskop, Levi lahko pričakujete izboljšanje tudi na finančnem področju, le v začetku meseca se še nekoliko zadržite pri zapravljanju. Nekaj več discipline boste še vedno morali pokazati Levi, rojeni v sredini znamenja, saj bodo vaši apetiti pogosto večji, kot vaše zmožnosti, pa tudi na srečo se ne zanašajte preveč, saj bi vas optmistični občutki utegnili prevarati. Obdobje bo ugodno predvsem za manjše investicije in nakupe, kar boste znali tudi izkoristiti.

 

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 22. 9.):

Devica horoskop – Ljubezen

Morda ne boste ravno med najbolj romantičnimi, boste pa predvsem v drugi polovici meseca zato toliko bolj učinkoviti in natančni, da boste prepričljivo zagovarjali vaša stališča, kar bo zagotovo pomembno tudi v odnosih z vašimi bližnjimi. Niste med najbolj nestrpnimi, zato boste vedeli, da je priprava terena pomembna in ne bo vam težko počakati, da bodo sadovi obrodili v kasnejšem obdobju. Rojeni v sredini znamenja boste bolj optimistični in pripravljeni na uspeh, nekoliko bolj previdni in zadržani pa boste rojeni na začetku znamenja. Glede na mesečni horoskop, boste Device v prihajajočem obdobju več vlagale, kot žele, ker pa pripadniki znamenja običajno niste odvisni od trenutnih uspehov, vas bo tudi misel na svetlo prihodnost navdala z veseljem in pričakovanjem.

Devica horoskop – Zdravje

Predvsem v drugi polovici meseca vas ne bo tako enostavno spraviti v slabše počutje, saj bo vaš vladar direkten in dobro položen. Nekaj več previdnosti glede na mesečni horoskop še vedno velja svetovati Devicam, rojenim v začetku znamenja, saj se Saturn vrača na prve stopinje nasprotnega znamenja Ribi in nekoliko ogrozi vitalnost pripadnikov gibljivih znamenj, več dobrega pa bo rojenim v sredini znamenja prinesel Jupiter iz sorodnega zemeljskega znamenja Bika.

Devica horoskop – Denar

Vsekakor večje finančne odločitve pustite za drugo polovico meseca, saj bi vas v prvi polovici občutek znal kdaj prevarati, ali pa bi se okoliščine, ki bi vam sprva kazale dobro, nenadoma spremenile. Enako velja, če vas čaka podpis pogodbe ali drugih pomembnih dokumentov, ki bi lahko vplivali na vaše finančno stanje. Mesečni horoskop največ priložnosti obljublja Devicam, rojenim v sredini znamenja, sicer pa mesec za Device ne bo ravno slab, največ previdnosti in discipline pa bodo morali pokazati rojeni v začetku znamenja.

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 22. 10.):

Tehtnica horoskop – Ljubezen

Tudi Tehtnice boste glede na mesečni horoskop v septembru začutile več optimizma in veselja, saj bo ljubezen za vas ponovno pri vrhu prioritet, kar vam načeloma vedno ustreza. Direktna Venera v harmoničnem znamenju bo tudi vam prinesla nekaj napredka, Mars, ki se bo cel mesec gibal po vašem znamenju, pa bo dodal nekaj potrebnega zagona za premike v prave smeri, kar vam bo zagotovo koristilo. Spogledljivi boste, zato se znate tudi na novo zaljubiti, če ste vezani, pa lahko v razmerju uspešno zanetite novo iskrico, ki vam bo polepšala prve jesenske dneve. Prijetno bo, zato se sprostite in uživajte, če boste pametno ravnali, pa si lahko s pravimi potezami zagotovite tudi bolj dolgoročne uspehe.

Tehtnica horoskop – Zdravje

Glede na mesečni horoskop, se Tehtnicam v prihajajočem mesecu svetuje zmernost, saj boste energijo morda usmerjali celo v kakšna bolj tvegana področja, ki jih ne obvladate, ali pa bi utegnili pretiravati v aktivnostih, ki jih niste vajeni, zato bi lahko utrpeli tudi kakšno posledico. Vleklo vas bo k akciji in gibanju, zato bo zelo pomembno, da ne precenite vaših zmožnosti, po drugi strani pa vam bo gibanje tudi koristilo, zato se mu nikar ne odpovejte. Izkoristite zagon, ki vam bo na voljo, vendar pazite na uravnoteženost vaših odločitev in ravnanj.

Tehtnica horoskop – Denar

Obdobje, ki prihaja, bo glede na mesečni horoskop za Tehtnice bolj ugodno, zato lahko počasi začnete uresničevati morebitne finančne načrte. Verjetno boste nekoliko zapravljivi, zato pazite, da izdatki ne bi presegli prihodkov, vseeno pa vam bo sreča naklonjena, zato bo vmes zagotovo tudi kakšen dober nakup. Malo popazite na preveč impulzivne in hitre odločitve, po drugi strani pa se poskusite izogniti tudi pretiranemu razčlenjevanju in omahovanju, saj bi lahko kakšno dobro priložnost tudi zamudili.

 

Mesečni horoskop Škorpijon (23. 10. – 21. 11.):

Škorpijon horoskop – Ljubezen

Škorpijonom se glede na mesečni horoskop obeta nekaj več akcije na ljubezenskem področju, ki pa ne bo nujno tekla prav gladko in bez zapletov, saj vaše želje še vedno ne bodo ravno usklajene s vašimi pogledi na prihodnost, kot si jo zamišljate. Ker pa bo vaš vladar cel mesec v znamenju, v katerem težje izrazi svoje naravne danosti, ne boste nujno uspešno zagovarjali vaših stališč, ampak se znate prilagajati čez mero, ki bi bila še priporočljiva za tako zaželen uspeh. K sreči boste imeli v drugi polovici meseca vsaj v mislih zelo jasno izdelano stališče in ga boste lahko tudi uspešno skomunicirali, ker pa dejanja ne bodo nujno sledila v enako uspešni obliki, boste morali na bolj otipljiv uspeh še nekoliko počakati. Morda se boste borili s potrebo, da bi več podrobnosti glede vašega razmerja zadržali zase, po drugi strani pa boste težko skrivali na trenutke prav dramatično odvijanje dogodkov, kar vas zna spraviti v nekoliko nelagoden položaj.

Škorpijon horoskop – Zdravje

Tudi v septembru ne pričakujte večjih nevšečnosti, morda nekoliko previdnosti velja svetovati le Škorpijonom, rojenim v sredini znamenja, ki trenutno nekoliko težje ocenite svoje realne zmožnosti. Glede na mesečni horoskop, boste najbolj previdni rojeni v začetku znamenja, ki pa si lahko privoščite tudi nekoliko več sproščenosti, vsi pripadniki znamenja pa boste imeli v septembru na voljo nekoliko manj energije, zato pazite, da jo boste pravilno usmerili, saj boste sicer prehitro porabili zaloge, ki jih boste imeli na voljo.

Škorpijon horoskop – Denar

Rojeni v sredini znamenja boste še vedno nagnjeni k precenjevanju lastnih zmožnosti, zato nekoliko popazite, da ne bi pretiravali. Mesečni horoskop Škorpijonom svetuje zmernost, saj bosta oba planeta, ki ju povezujemo z denarjem, v disharmoničnih znamenjih z znamenjem Škorpijona, zato obdobje ne bo najbolj primerno za finančne zadeve, nekoliko bolj trezno pa boste o denarju razmišljali rojeni v začetku znamenja, ki pa bi lahko bili celo preveč varčni in zadržani.

 

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.):

Strelec horoskop – Ljubezen

Tudi Strelcem mesečni horoskop napoveduje pozitivne obrate na ljubezenskem področju, zato bo mesec za vas ugoden in prijeten. Ker ste radi veseli in tudi na vašo prihodnost radi pogledate z optmizmom, bo mesec obarvan s pozitivnimi pogledi na svet, s tem pa boste le še povečali svoje možnosti za pozitivne zaključke. Tudi Mars v harmoničnem znamenju vam bo pomagal na poti k uspehom, zato se res nimate kaj pritoževati. Nekaj manj sreče mesec prinaša rojenim v začetku znamenja, vendar se zavedajte, da vse le ni tako črno, kot izgleda, morda boste morali le nekoliko prilagoditi vaša pričakovanja in se za kakšno stvar tudi potruditi. Na splošno pa si lahko obetate prijetne odnose in vesela druženja, zato izkoristite ugodne vplive, ne bo vam žal. Ne zapletajte se v prepire, saj ne boste najbolj spreten in prijeten sogovornik.

Strelec horoskop – Zdravje

Glede na mesečni horoskop si Strelci lahko obetate izboljšanje tudi na področju zdravja, saj vam je Mars v disharmoničnem znamenju v preteklem obdobju verjetno vsaj malo ponagajal, zato boste veseli njegovega premika v znamenje, ki je harmonično povezano z vašim Soncem. Nekaj več izzivov čaka le rojene v začetku znamenja, ki boste še nekaj časa občutili težo Saturna v disharmoničnem znamenju, kar se lahko odrazi tudi v nekoliko slabši vitalnosti.

Strelec horoskop – Denar

Tudi pri denarju si lahko obetate napredek, saj bo Venera poskrbela za boljše obdobje, pa še lepo se bo povezovala z vašim Soncem. Glede na mesečni horoskop pa Strelcem kljub temu velja svetovati nekaj več previdnosti, saj se boste na trenutke lahko še vedno napačno odločali, zato poskusite večje načrte nekoliko odložiti, tudi če boste imeli občutek, da ste dobro premislili. Kmalu pride čas, ko bodo vaše odločitve boljše in dolgoročno bolj uspešne, zato naj se vam v septembru še ne mudi z zapravljanjem, ne bo narobe, če boste nekoliko bolj zadržani in varčni.

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.):

Kozorog horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop Kozorogom prinaša nekaj darov in nekaj izzivov. Predvsem v drugi polovici meseca boste imeli priložnost, da jasno skomunicirate svoje ideje in zamisli, kar boste sicer najbolj verjetno izkorsitili predvsem v delovnem okolju, če boste le pomislili, pa boste enako lahko uporabili tudi doma. Ker večino meseca ne boste med najbolj romantičnimi in pozornimi, morda ne bo slabo, če boste svoje vedenje tudi nekoliko obrazložili, saj boste dovolj neposredni in iskreni, da vam bo partner prisluhnil in vas poskušal razumeti. Zna se vam zgoditi, da boste tudi nekoliko nestrpni in vzkipljivi, zato boste hitro pripravljeni tudi na prepir, ki pa bi se mu bilo bolje izogniti. Stres poskušajte obvladovati na drugačen in bolj umirjen način, ki vam bo pomagal vzpostaviti ravnotežje. Ne naprezajte se preveč, predvsem pa premislite, če vam izbran korak res služi na poti do zastavljenih ciljev.

Kozorog horoskop – Zdravje

Zaradi Marsa v disharmoničnem znamenju Kozorogi morda ne boste najbolj učinkovito upravljali s svojo energijo, zato jo boste težko enakomerno izrabljali, kar lahko za posledico prinese tudi slabše počutje. Glede na mesečni horoskop boste najbolj zaščiteni Kozorogi, rojeni v sredini znamenja, saj vam Jupiter iz sorodnega znamenja prinaša blagodejne vplive tudi na področju zdravja in vitalnosti.

Kozorog horoskop – Denar

Glede na mesečni horoskop, boste imeli Kozorogi v septembru na voljo bolj malo priložnosti za uspeh pri financah, zato bi se bilo večjim podvigom bolje izogniti, sicer bi utegnili biti razočarani. Ker ste tudi običajno na bolj varčni strani, vam ne bo težko nekoliko zategniti pasov, saj veste, da je pravi čas zelo pomemben za uspeh, izbira napačnega trenutka pa se lahko kaj hitro izkaže za neuspešno odločitev. Varčujte, nekaj več sproščenosti pa si lahko privoščite Kozorogi, rojeni v sredini znamenja.

 

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 19. 2.):

Vodnar horoskop – Ljubezen

Tudi vi boste začutili nekaj olajšanja na področju odnosov, vseeno pa obrat Venere še ne bo rešil vseh vaših težav. S partnerjem se utegneta pogosto znajti na nasprotnih straneh, kar vas zna na trenutke precej razočarati, pa tudi utruditi, k sreči pa vam več upanja prinaša Mars v sorodnem zračnem znamenju, ki vam bo dal dovolj zagnanosti in spretnosti, da boste uspeli uresničiti učinkovite poteze, ki vam bodo pomagale pri vzpostavljanju harmonije. Vse torej tudi ne bo slabo, čeprav včasih naporno, mesečni horoskop pa Vodnarjem obljublja tudi to, da zagotovo ne bo dolgočasno. Drame bo več, kot bi si je lahko želeli, imeli pa boste zelo dobro priložnost, da na neboleč in prijeten način umirite strasti.

Vodnar horoskop – Zdravje

Previdnost velja svetovati predvsem rojenim v začetku zadnje dekade znamenja, v primeru športnih ali drugih aktivnosti raje ne tvegajte preveč. Prav tako bi kakšno pomembno podrobnost lahko izpustili rojeni v sredini znamenja, zato se ne precenjujte. Na splošno pa mesečni horoskop Vodnarjem ne prinaša posebnih izzivov na področju zdravja, zato boste lahko brez ovir uživali v družabnih prireditvah, ki jih bo ponudila jesen, kar po pozitivno vplivalo tudi na vaše počutje.

Vodnar horoskop – Denar

Tudi september ne bo mesec, ko bi se lahko posebej pohvalili z uspehi na področju financ, zato bo najbolje, če boste denarne zadeve pustili čim bolj pri miru, tudi zelo dober občutek bi vas tokrat utegnil pustiti na cedilu. Glede na mesečni horoskop, Vodnarji predvsem poskrbite za vse redne obveznosti, glede vseh drugih možnosti pa se držite predvsem pravila previdnosti in zmernosti.

 

Mesečni horoskop Ribi (20. 2. – 20. 3.):

Ribi horoskop – Ljubezen

Mesečni horoskop rojenim v znamenju Ribi prinaša obdobje, v katerem položaji planetov z znamenjem ne bodo v prav harmoničnih povezavah, zato se boste pogosto počutili, da se morate kar precej prilagajati, rezultati pa še vedno ne bodo najboljši. Ker boste morda tudi precej ostri z jezikom, pazite, da si ne bi nakopali še večjih težav, saj partner ne bo pravi razlog za vaše slabo počutje, morda mu boste le zavidali, da se počuti bolje od vas, čeprav tudi to ne bo vedno nujno res. Ne boste v najboljši koži, k sreči pa gre za kratkotrajne vplive, zato ne popuščajte in se nekoliko potrudite, da brez večjih prask dočakate obdobje, ki vam bo bolj ustrezalo. Rojeni v začetku zadnje dekade si lahko privoščite tudi kaj bolj nenavadnega, morda bo nekaj novega in neobičajnega popestrilo vaš odnos, rojeni v začetku znamenja pa nekoliko popustite v zahtevah do sebe, saj ste bolj strogi in zahtevni kot običajno.

Ribi horoskop – Zdravje

Rojeni v začetku znamenja Ribi morda občutite nekoliko več pritiskov, zato vam mesečni horoskop svetuje več počitka, prav tako se ne bojte potrebe po samoti, saj vam bo v pravem razmerju s časom, ki ga boste preživeli v družbi, omogočila sprostitev, ki jo potrebujete. Nekaj več sreče in optimizma je namenjeno rojenim v sredini znamenja, rojeni v zadnji dekadi pa se morda borite s pretirano ležernostjo, ki pa ji boste še nekaj časa težje ubežali, zato pustite domišljiji prosto pot, morda vas intuitivno popelje k pravi ideji, kako najbolje izkoristiti tovrstne vplive.

 Ribi horoskop – Denar

Trenutno imate najbolj srečno roko rojeni v sredini znamenja, zato si lahko privoščite nekaj več sproščenosti tudi pri finančnih zadevah. Mesec pa za finančne zadeve na splošno ne bo najboljši, saj se odločitve dolgoročno ne bi izkazale, zato se ne odločajte prehitro, predvsem pa se ne zanašajte samo na izgled. Glede na mesečni horoskop, boste rojeni v znamenju Ribi večkrat nagnjeni k napačnim odločitvam, zato velja dvojni premislek, pa tudi nasvetov se ne izogibajte.

Za vas pripravlja mesečni horoskop gospa Darja Ružnić

S pomočjo poznavanja astrologije zagotovo lahko bolje izkoristimo svoje potenciale in živimo bolj polno življenje, po drugi strani pa je astrologija zelo uporabna tudi pri čisto vsakdanjih stvareh. Omogoča nam poglobljen vpogled v našo notranjost, kjer so običajno skriti odgovori na večino vprašanj, s katerimi se ukvarjamo, z enako zavzetostjo pa nam odgovarja tudi na bolj konkretna vprašanja, kot so npr. kakšno bo jutri vreme, bi bilo danes popoldne dobro kupiti nov računalnik, je čas ugoden za selitev, se bo sestra dobro poročila in podobno. Veliko nam lahko pove tudi o kakovosti odnosov s pomembnimi drugimi, pa naj bo to partner, otrok, brat ali šef, seveda pa se vse prične pri najpomembnejšem odnosu v naših življenjih – s samim seboj.

Za podrobnejše analize so potrebni točni rojstni podatki (dan, mesec, leto, točen čas in kraj rojstva), pri tedenskih ali mesečnih horoskopih pa upoštevamo samo rojstni položaj Sonca v znamenju, ki se na različne načine povezuje s Soncem, Luno in planeti v opazovanem obdobju. Taki horoskopi so, kar se astrološkega dela tiče, dobro preučeni in točni, vseeno pa manj natančni, saj ne upoštevamo vseh pomembnih položajev v rojstni karti.

mesečni horoskop pripravlja gospa Darja

Mesečni horoskop za vas pripravljam Darja Ružnić, DastrolAS. V dolgih letih samostojnega učenja, predvsem pa v času šolanja na Astrološki akademiji Stella, pod mentorstvom vodilne slovenske astrologinje Eme Kurent, sem se neštetokrat prepričala v njeno uporabnost. Vesela bom, če boste astrologiji dali priložnost in spremljali mesečne napovedi za posamezna astrološka znamenja, morda pa vas celo zamika, da bi izvedeli kaj več.

PRIPOROČAMO:
Aktivirajte svoje čakre – Načela in vaje za telo, um in dušo
– Energijska Bakrena Tibetanska Zapestnica (tanka) – Zapestnica Swirls
– Kanaliziranje – kako kanaliziramo in kako se povežemo s svojim vodnikom
Vse, kar morate vedeti, če ste empat – življenske strategije za senzibilne ljudi
Dogodek 1: Kako razviti svojo intuicijo – Kako prepoznati in zaupati svojemu notranjemu vodstvu Asha Nayaswami- 17.10.23 
– Mesečni horoskop Avgust 2023