Akcija!

Aktivirajte svoje čakre – Načela in vaje za telo, um in dušo

Načela in vaje za telo, um in dušo

»Vesolje se odraža v nas samih. Sedem čaker v nas zatorej odraža samo strukturo stvaritve. Vsakdo, ki stremi za resnico, bi moral čakre proučevati in raziskovati vse življenje. Čakre korak za korakom namreč vodijo do popolnega razumevanja. Temeljito poznavanje sedmih čaker pomeni razumevanje sveta.

Čakre nas vodijo do samouresničitve in posledično do združitve s kozmosom. Tako poglobljeno razumevanje čakr se seveda nikoli ne more pridobiti s pomočjo teoretičnega učenja, temveč zgolj s pomočjo notranje intuicije. Perzijski pregovor je popoln povzetek povedanega: ˝V nebo poglej, da odkriješ luno, in ne v ribnik.˝ ˝Ribnik˝ te knjige lahko zgolj pripomore priti do inspiracije, da pogledamo v ˝nebo˝.«

Preberite več
Redna cena: 29,90 
Akcijska cena: 22,43 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Le kaj nas čaka na nebu?

Starodavni svetniki so bili mnenja, da naš celoten makrokozmos izhaja iz Kozmičnega Vira, Duha, ki mu pravijo Brahman ali Sat-chit-ananda. Swami Vivekananda, razsvetljen jogi preteklega stoletja, je omenjeno razlagal z naslednjimi besedami: »Brahman…nima izven samega sebe ničesar več. Vse to je On. On je vesolje. On Sam je Vesolje.«

Čakre so prefinjena središča energije in zavedanja v nas. Čakre so resničnost, ki jo čutimo, vidimo in doživljamo. Kljub temu zaenkrat čakre še niso znanstveno dokazljive. Zaradi tega različne knjige o čakrah, ki so jih napisali različni jogiji, nudijo določene podobne uvide, toda hkrati v njih najdemo različna dojemanja čaker: različne funkcije čakre, značilnosti čaker, barve čaker, kako čake vplivajo na naše počutje, lokacije posamezne čakre v telesu in tehnike, ki se uporabljajo za njihovo obujanje – oz. odpiranje čaker, ali ozdravljenje posamezne čakre, čiščenje čaker.

Gre za eno izmed najobsežnejših knjig o čakrah, ki jo boste kadarkoli našli. Naučila vas bo, kako čakre odkriti, jih zaznati, stimulirati in kako odpreti čakre. Naše čakre in njihov razvoj se namreč nanašajo na vse, kar nas obdaja: joga položaje, glasbo, umetnost, svete spise itn. Poučila vas bo o skrivnostnih poteh omenjenega, kar vam bo izredno koristilo.

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

 »Poskušajte se zaljubiti v svoje čakre, v lepoto čaker, v globino posamezne čakre in skrivnostnosti čaker, ko boste teden za teden prebirali knjigo poglavje za poglavjem. Drugače povedano: naj vaše iskanje razumevanja čaker postane ljubezensko razmerje. Zakaj? Kajti edini način, da nekaj razumete do njegovih globin, je, da to tudi ljubite.«

 Knjiga za “počasno branje”

To ni knjiga, ki se bere na mah. Čakre so izredno obširna tema z veliko pomembnimi pogledi. Da bi prebrano bilo lažje sprejemljivo, si za branje knjige vzemite dovolj časa. Berite zgolj eno poglavje naenkrat in pustite, da se prebrano usidra v vaš duh. Vzemite si teden dni časa, da globoko premislite o tem, kar ste prebrali. Poglavje lahko preberete tudi večkrat. Tekom tistega tedna dan za dnem izvajajte vaje za svoje čakre, o katerih ste brali. Meditirajte o ključnih zadevah, da bi jih resnično uspeli ponotranjiti in dojeti.

Knjiga nudi veliko informacij o čakrah in se posveča njihovim notranjim ter zunanjim dimenzijam. Obravnava in razlaga veliko različnih pogledov na čakre, med katerimi so nekateri izredno kompleksni. Osnovna resnica kljub temu ostaja preprosta: ko čakre enkrat pričnemo doživljati, nas čakre napolnijo s tokom notranjega zadovoljstva. Doživljanje tega se bo sicer pričelo manifestirati počasi in postajalo intenzivnejše sčasoma. Ko se bo to zgodilo, nobene potrebe po kakršnikoli knjigi ne bo več. Kakor pravi najbolj priljubljeni indijski sveti spis Bhagavad Gita, »Tistemu, ki pozna Brahmana (Duha), Vede (Sveta besedila) več niso več potrebne, podobno kakor zemlja ne potrebuje vodnjaka, ko je že poplavljena.« “ In prav ta »poplava« je tista, ki izhaja iz našega osebnega doživljanja/naše osebne izkušnje.

KRIJAČARJA JAYADEV JAERSCHKY

Avtor knjige KRIJAČARJA JAYADEV JAERSCHKY

Jayadev Jaerschky se je rodil v Nemčiji. Svoje notranje iskanje je začel v najstniških letih in se leta 1989 po romanju v Indijo odločil, da bo ostal v centru Ananda blizu Assisija in sledil tradiciji krija joge Paramhanse Joganande prek njegovega neposrednega učenca Svamija Krijanande.

Leta 1991 je prejel iniciacijo v krija jogo od Svamija Krijanande, ki ga je spodbudil k poučevanju in pozneje k pisanju knjig. Organizira letne seminarje v različnih delih Italije. Poučeval je tudi v več evropskih državah ter v Indiji, Egiptu, Rusiji, Ukrajini in ZDA. Leta 2007 je ustanovil Evropsko šolo ananda joge, katere direktor je in kjer vse leto organizira tečaje za usposabljanje novih učiteljev ananda joge.

Jayadev je avtor številnih knjig o jogi: Risvegliasi chakraYoga col pre-ghieraKrija YogaGli Esercizi di ricarica di Paramhansa Yogananda (z devedejem); Respira che ti passaL’Eterno PresenteYoga che ti passa!; Liberi dal mal di schienaEsercizi di felicità (z Giulio Calligaro); Lo Yoga di YoganandaIl quaderno dei passi felici (s Sahajo Ellero) in dva naslova iz serije Yoga Therapy: Vincere lo stress in Vincere l’insonnia. Uredil je tudi zbirke Aforismi per la vitaCome un raggio di luce in 108 Palpiti d’Amore.

Poleg tega, da je strasten pevec, igra kitaro in je izdal več glasbenih zgoščenk: Cosmic SongsLove GodThe Eternal PresentMeditations and Practices with OM according to Yogananda in Open the Heart Chakra (zadnji dve s Petrom Treichlerjem). Jayadev vsako leto potuje v Indijo na romanje v svete kraje v Himalaji. Glavni cilj je Badrinath, kraj, kjer prebiva Mahavatar Babaji, najvišji mojster tradicije krija joge. Leta 2014 je bil Jayadev imenovan za Krz:yogacharya, tj. pooblaščenega za sveto iniciacijo v krija jogo.

Ostale knjige Jayadev Jaerschky >>>

Kategorija: Joga in jogijske prakse

Avtor: Jayadev Jaerschky

Število strani: 278

Vezava: mehka

Velikost: 16 x 22 cm

EAN koda: 123456

Datumn izdaje: 15.3.2023

Izdal: Založba AUM

Mnenja kupcev

Oddajte svoje mnenje

Podaj mnenje

 1. Sabina B.

  Po korakih in zelo obširno razlaga vsega kar me je od vedno zanimalo o čakrah. Poglavja se med seboj dopolnjujejo in nadgrajujejo. Še tako zahtevnega bralca in radovedneža ne pusti ravnodušnega. Knjiga je resnično ena najboljših na svojem področju. Meni osebno je razjasnila marsikateri pojem v zvezi s čakrami, njihovim delovanjem in namenu. Knjiga je nekakšna “abeceda” sveta čaker.

 2. Mateja

  Super se že veselim knjige in vaj, ki jih bom lahko uporabila za aktiviranje čaker. Hvala za prednaročniški popust 🙂

 3. Jože M.

  Čakre so me vedno zanimale, zato sem naročil še to knjigo, saj mi je avtor všeč (iz knjige Jogoda).

 4. Magdalena

  Veselim se knjige, saj sem prebrala opis in začutila, da bo knjiga kot nalašč zame.

 5. Lidija

  Odlično, sem že naročila. Avtor me je prepričal v knjigo JOGODA