Akcija!

Angel in morilec – drobcena možganska celica, ki je spremenila tok medicine

Drobcena možganska celica, ki je spremenila tok medicine

Knjiga Angel in morilec nas seznani z najmanjšimi celicami v možganih – mikroglijskimi – in na zanimiv način pojasni osupljiva nova odkritja o njih, ki ne le spreminjajo naš pogled na človeško trpljenje – v obliki medicinskih, nevroloških in psihiatričnih motenj, od depresije in tesnobe do Alzheimerjeve bolezni – ampak lahko vplivajo tudi na naše razumevanje uma.

Preberite več
Redna cena: 25,70 
Akcijska cena: 23,90 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Drobcena možganska celica, ki je spremenila tok medicine

 

Novo upanje pri preprečevanju in odpravi depresije, tesnobe in Alzheimerjeve bolezni pa tudi različnih avtoimunskih motenj!

Knjiga Angel in morilec predstavlja enega od najbolj vznemirljivih znanstvenih odkritij v zadnjem času. Seznani nas z najmanjšimi celicami v možganih, ki lahko tako zdravijo kot škodijo možganom.

Ta knjiga, ki jo opisujejo kot »navdušujočo«, »izjemno« in »vizionarsko«, nam ponuja radikalno drugačno podobo človekovega zdravja in obljublja, da bomo spremenili vse, kar smo mislili, da vemo o tem, kako se pozdraviti.

Do nedavnega so znanstveniki verjeli, da imajo mikroglijske celice v možganih zgolj vlogo gospodinje, ki pomaga pri odstranjevanju poškodovanih celic. Toda nedavno prelomno odkritje je pokazalo, da so zmožne strahotnega početja. Ko jih nekaj sproži – in karkoli, kar škoduje imunskemu sistemu, lahko aktivira tudi te celice – se lahko spremenijo v uničevalke, ki povzročijo cel kup problemov, vse od težav s spominom, tesnobe in depresije do Alzheimerjeve bolezni.

Toda v pravih okoliščinah lahko mikroglijske celice znova postanejo angelske zdravilke, zmožne popravljanja možganov na načine, ki pomagajo odpraviti številne simptome.

Z navdušujočim opisom te prelomne znanosti knjiga obenem raziskuje zdravstvene implikacije teh odkritij.

Nagrajena novinarka Donna Jackson Nakazawa je raziskovanje začela zaradi osebnih razlogov – ko so ji pred leti diagnosticirali avtoimuno bolezen, je bila prepričana, da se v njenih možganih in telesu nekaj dogaja, čeprav noben od zdravnikov, s katerimi se je posvetovala, ni mogel pojasniti, kako bi lahko možgani in telo sodelovali na tak način.

S sočutjem, ki ga je pridobila zaradi lastne izkušnje, je nato sledila zdravnikom in pacientom pri zdravljenjih, ki pomagajo »ponovno zagnati« mikroglijske celice – od nevroloških povratnih zank, vmesnega posnetja do trankranialne magnetne stimulacije in terapije z gama svetlobo.

Ob tem je opazovala, kako pacienti občutijo izjemno olajšanje od težavnih simptomov – in bila priča vsaj eni navdušujoči ozdravitvi – s čimer ponuja novo upanje več deset milijonom ljudi, ki trpijo zaradi mentalnih, kognitivnih in fizičnih zdravstvenih težav.

 

»Jaskson Nakazawa predstavlja revolucionaren nov način razmišljanja o imunskem sistemu možganov in njihovih interakcijah z imunskimi funkcijami preostalega telesa. Veliko informacij v knjigi je bilo zame novih, zaradi njih pa sem bolj optimističen glede prihodnosti medicine.«
– Dr. Andrew Weil, avtor knjižnih uspešnic z lestvice New York Times

 

DONNA JACKSON NAKAZAWA je avtorica treh prejšnjih knjig, v katerih je raziskovala združitev nevroznanosti, imunologije in čustev: Childhood Distrupted, s katero je leta 2016 bila finalistka za nagrado Books for a Better Life; The Last Best Cure in The Autoimmune Epidemic. Za svoje prispevanje k področju imunologije je prejela nagradi AESKU in National health Information Award, ki se podeljuje za najboljše ameriške članke o zdravje. Jackson Nakazawa se je kot gostja pojavila na oddajah Today, NPR, NBC News in ABC News, o njenem delo pa so med drugim pisali v časopisih The Washington Post, Health Affairs, Parenting, Time in USA Today. Članke piše tudi za spletni strani Psychology Today in HuffPost.

Kategorija: Duhovni vodniki in duhovni mojstri

Avtor: Donna Jackon Nakazawa

Število strani: 336

Vezava: mehka

Velikost: 14 x 22 cm

EAN: 9789617090697

Datum izdaje: 2020

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Angel in morilec – drobcena možganska celica, ki je spremenila tok medicine”

Zaenkrat še ni mnenj.