Akcija!

Avalon v nas samih

Sveto popotovanje po mitologiji, misterijih in notranji modrosti

Odpotujte na legendarni otok Avalon, kjer se lahko nadejate čarovnije, misterijev in misticizma, ki navdihujejo ženske skozi celotno zgodovino človeštva.

»Jhenah Telyndru se je domislila nadvse domiselne poti do samouresničitve, ki združuje arhetipsko mitologijo in valižanske legende Mabinogi iz 12.–14. stoletja ter tehnike sodobne psihologije. Vodena popotovanja v knjigi imajo nadvse veliko moč, so prijetna in učinkovita, primerna za samostojno ali skupinsko delo.

Knjiga je namenjena predvsem spopadanju z notranjimi ranami in njihovemu zdravljenju ter uveljavljanju lastne suverenosti žensk, vendar se lahko na starodavne poti odpravite tudi moški (le zamenjajte tu in tam kakšen osebni zaimek). Na straneh knjige se Glastonbury dviga izza Somerseške ravnice kot sveta gora, pokrajina okoli Glastonburskega griča pa se prelevi v kotel regeneracije, ki zdravi vse rane in iskalcu povrne življenje.« Ellen Ever Hopman, druidska svečenica in avtorica knjig Svečenica gozda (Priestess of the Forest) in Druidski otok (The Druid Isle).

Avalon. Mistični otok, zagrnjen v meglice, ki najprej vzbudi pomisel na mit o kralju Arturju in svetem gralu, a naj bi v resnici predstavljal otok, na katerem je prebivalo devet visokih svečenic, veščih zdravljenja, je še vedno ovit v skrivnost. Barža, plovilo, na katerem naj bi tjakaj odvedli slavnega kralja, jezero, iz katerega naj bi Arturju Gospa jezera podala slavno moč Excalibur, naj, kot kažejo tudi arheološke najdbe in podoba današnjega Glastonburyja na jugozahodu Anglije, ne bi bili morda popolnoma iz trte izviti.

Preberite več
Redna cena: 31,90 
Akcijska cena: 28,71 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Avalon v nas samih – Sveto popotovanje po mitologiji, misterijih in notranji modrosti

Hrib Glastonbury Tor, ki se s svojimi vijačno zavitimi terasami kot nenavadna pritiklina dviga iznad pokrajine, z železom bogati Rdeči izvir, ki skozi vso zgodovino ni nikoli usahnil, Modronina (Materina) gomila, Beli izvir, ki svojo belino dolguje apnenčasti podlagi, po kateri se pretaka, zmajevi črti, ki se stikata na Glastonbury Toru, in mitični otok Avalon služijo kot podlaga za Avalon v nas samih, kjer avtorica združuje arheološka in zgodovinska dognanja o Glastonburyju in njegovi povezavi z otokom, na katerem so prebivale mogočne svečenice, ki naj bi znale spreminjati obliko s cikličnostjo celotnega univerzuma (makrokozmosa) in nas samih (mikrokozmosa).

Vse v naravi se odvija v ciklusih, naj si bodo letni časi, lunine mene, menstrualni ciklus, kroženje planetov ali pa čisto preprosto letni ciklus kmetovanja za prvobitna ljudstva, tudi keltske Brite, ki so svoj življenjski slog položili v roke narave. Kadar je počivala narava, se je človek poglobil vase, se posvetil domu in družini, ko se je narava jela prebujati, se je začel prebujati tudi človek, sledilo je sajenje.

Vrhunec leta se je obeležil v času poletja, ko so se tudi Kelti bolj družili, sklepali pogodbe in se dogovarjali za zakonske zveze (ki so trajale začasno leto in dan, nato pa je par ugotovil, ali želi ostati skupaj ali ne), saj razdrobljenost zemlje ni dopuščala druženja v zimskem času. Jeseni je napočil čas za žetev in pobiranje letine ter spravljanje pridelka za zimo in varovanje živine v zaprtih prostorih.

In prav tako je cikličen tudi naš razvoj. Avtorica nas v knjigi vodi po avalonskem ciklusu zdravljenja, ki sledi tokovom narave, začenši s postajo spusta, kjer se spustimo in poglobimo vase, v svojo temo, čemur sledijo postaja soočenja, v kateri se soočimo z njo, postaja vznika, kjer pustimo svoje demone za seboj, postaja razrešitve, kjer poiščemo vse dobro v sebi, in postaja ponotranjenja, kjer zablestimo in zasijemo v svojem jazu svečenice, v kateri prebiva mitični Avalon. Ciklus se seveda navezuje tudi na cikličnost luninih men, povezavo s kraji v Glastonburyju in njegovi okolici, ki so povezani s konkretnim dogajanjem v nas samih, ter letne čase in festivale, ki so jih Kelti obeleževali ob ključnih trenutkih v letu.

Vse skupaj se poveže v celoto z razlago valižanskih mitov, v katerih je še mogoče zaznati sledi prvotnega svetega grala, Ceridweninega kotla, kjer se nam razkrije resnica o nas samih in kjer lahko zacelimo svoje rane – ko jih poimenujemo in jim odvzamemo moč.

Po branju knjige boste razumeli pomen rdeče in bele barve, simboliko različnih tehnik, ki jih avtorica navaja za soočanje s seboj in izražanje svojega potenciala (vrata, kristalogledstvo, labirinte) ter kako se vse združuje v eno celoto zdravljenja sebe. Nadejate se lahko tudi navodil za pripravo lastnih run, ki vam bodo služile kot nekakšni oraklji, izdelavo oltarja in različne obrede za povezovanje s svečenico v sebi. Ne nazadnje pa vas čaka tudi opis avalonskih boginj, s katerimi lahko navezujete stik in nanje naslavljate svoje priprošnje.

Čeprav je knjiga v osnovi namenjena spodbujanju ženskega potenciala, gre za univerzalne koncepte, ki so lahko koristni tudi za moške. Samo kakšen zaimek in glagolsko obliko spremenite, pa bo. Ne nazadnje bomo imeli od uravnoteženja svetega moškega in ženstvenega korist prav vsi.

Kategorija: Ezoterika

Avtor: Jhenah Telyndru

Število strani: 339

Vezava: mehka

Velikost: 14 x 21 cm

ISBN: 978-961-7079-05-0

Datum izdaje: 2020

Izdal: Založba Cangura.com

Bodi prvi ocenjevalec “Avalon v nas samih”

Zaenkrat še ni mnenj.