Akcija!

Bodite srečni, čeprav niste popolni – kako se osvoboditi iluzije popolnosti

Kako se osvoboditi iluzije popolnosti

Zasledovanje popolnosti je fenomen, ki ženske pogosto pripelje do globokega nezadovoljstva s svojim življenjem.

Ta knjiga vam nudi ključe, da se osvobodite prisilnega jopiča, v katerega vas oblačijo stres in skrbi, tako da vam svetuje, kako se sprostiti, uživati in ceniti, kar imate.

 

Preberite več
Redna cena: 22,70 
Akcijska cena: 21,11 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Kako se osvoboditi iluzije popolnosti

 

Pred sto leti so bila ženska opravila jasno opredeljena: roditi otroke, skrbeti zanje, kuhati in skrbeti za hišo. Če je bila vaša hiša čista in otroci siti, so bili ljudje mnenja, da dobro opravljate svoje delo.

Dandanes imamo ženske poleg teh dolžnosti še številne dodatne. Veliko nas hodi v službo. Skrbi nas za naše službe, za enakovrednost v odnosu z možem, uspešnost naših otrok v šoli, urejenost naših domov, naš videz, skrbi nas za lepo vedenje naših otrok in še bi lahko naštevali.

Ni čudno, da nismo srečne, saj bi bile rade v vseh stvareh uspe­šne. A to ni možno, ko pa je toliko za postoriti. Nemogoče je biti hkrati uspešna v zakonu, doma, pri vzgoji, v karieri, zunanjem vi­dezu, prijateljstvih, zdravih navadah in vsem ostalem. Kljub temu je to naš cilj – da opravimo vse, kot je treba.

Bodite srečni, čeprav niste popolni vam kaže načine, kako ponovno ovrednotiti nerealno visoka pričakovanja in jih zamenjati z realnimi, dosegljivimi cilji, katerih posledica bo bolj verjetno uspeh kot neuspeh.

S pomočjo knjige si lahko zastavite smiselna pričakovanja za vaš dom, družino, medosebne odnose, zaposlitev, vaše telo in bančni račun. Lahko ste srečnejši, če boste preoblikovali vaša pričakovanja in sprejeli nepopolnost življenja. Lahko ste srečni, čeprav niste popolni.

Naučili se boste:

  • Zakaj si zastavljamo tako visoka pričakovanja in kako lahko neuspeh, če jih ne dosežemo, vpliva na naše psihično in telesno zdravje.
  • Kako si zastaviti dosegljive cilje in kako se prenehati obsojati, če nam ne uspe izpolnjevati svojih pričakovanj.
  • Kako odpraviti občutja krivde in sramu, ki jih lahko sproži perfekcionizem.
  • Kako sprejeti pomanjkljivosti na področjih, kjer je perfekcionistično mišljenje še posebej prevladujoče in ima zelo negativen vpliv na nas.

Knjiga vam nudi ključe, da se osvobodite prisilnega jopiča, v katerega vas oblačijo stres in skrbi, tako da vam svetuje, kako se sprostiti, uživati in ceniti, kar imate.

 

»Knjiga vam pove, kako se sprejeti takšne, kakršni ste, in ob tem poiskati zadovoljstvo in srečo. Obvezno čtivo za vsakogar.«
– Nancy Snyderman, dr. med., glavna urednica za medicino, NBC News

»Ne poznam ženske, ki ji branje te knjige ne bi koristilo. Ponotranjite ponujene nasvete in v vsakem dnevu boste našli globljo raven zadovoljstva in zadoščenja. To je knjiga, ki bi jo morala prebrati vsaka ženska.«
– Dr. Miriam Nelson, izredna profesorica Univerza Tufts, avtorica uspešnic iz zbirke Strong Women

»Perfekcionizem je sovražnik sreče. Dr. Domarjeva nas uči sprejeti same sebe, da bi živeli brez strahu pred napakami.«
 Mehmet Oz, dr. med., avtor uspešnic iz zbirke YOU

 

Dr. Alice D. Domar je izvršna direktorica Domar Centra za celostno medicino v Walthamu, Massachusetts. Prav tako je profesorica asistentka za porodništvo, ginekologijo in reproduktivno biologi­jo na Harward Medical School, direktorica za storitve celostnega zdravljenja na Boston IVF in je med vodilnimi psihologi na Beth Israel Deaconess Medical Center. Živi v okrožju Boston z možem in dvema hčerkama. Do zdaj je izdala sledeče knjige: Healing Mind, Healthy Woman, Self-Nurture in Conquering Infertility (napisana skupaj z Alice Lesch Kelly).

Alice Lesch Kelly je svobodna pisateljica, specializirana za področje zdravja in psihologije. Njeni članki so izšli v mnogih publikacijah, kot so na primer New York Times, Los Angeles Times, Shape, He­alth, Reader’s Digest, Fit Pregnancy, Woman’s Day in O, The Oprah Magazine. Živi v Newtonu, Massachusetts, z možem in sinovoma.

Kategorija: Knjige za zdravje & alternativna medicina

Avtor: Alice D. Domar

Velikost: 14 x 22 cm

EAN: 9789616804233

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Bodite srečni, čeprav niste popolni – kako se osvoboditi iluzije popolnosti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zaenkrat še ni mnenj.