Dogodek 2: Znanost o samorealizaciji, znanost o samouresničitvi Asha Nayaswami – 18.10.23

Kako deluje svet in zakaj? Starodavna učenja za sodobne čase

Za vse, ki so se kdaj vprašali: Zakaj sem se rodil? Kaj je namen mojega življenja?

Kako najti srečo? Zakaj ljudje trpijo?

Stoletne verske in filozofske tradicije nudijo verodostojne odgovore na ta vprašanja, toda vedeti moramo, kje iskati in kako razumeti, kar najdemo. V današnjih časih rešitve, ki so osnovane na ozkem dogmatizmu in slepi veri, niso sprejemljive. Hočemo odgovore, ki so smiselni, tako intelektualno, kot intuitivno, in so podprti z zdravim razumom in praktičnimi izkustvi.

Živimo v zahtevnem času. Vse se je zarotilo tako, da nam krati duševni mir. Soočamo se z realnimi možnostmi težkih časov na ekonomskem področju, političnimi nemiri, naravnimi in človekom povzročenimi katastrofami. Strah in jeza problem še poslabšata.

Namen tega programa je, da se v miru in iskreno soočimo z življenjem. Raziskali bomo stanje na planetu, pa tudi stanje v našem umu in v srcu, v upanju, da najdemo način, kako lahko vsak od nas kot unikaten posameznik deluje preko notranjega vodstva kot instrument svetlobe v zunanjem svetu.

Preberite več
Cena: 39,90 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Asha Nayaswami

dogodek-1-kako-razviti-svojo-intuicijo-kako-prepoznati-in-zaupati-svojemu-notranjemu-vodstvu-asha-nayaswami-17-10-23

Asha Nayaswami, rojena 1947 v Ameriki v premožni družini se je leta 1969 kot mlada študentka na Stanfordski univerzi udeležila predavanja Swamija Kriyanande. V trenutku je začutila, da je prav on njen duhovni učitelj, da ima zavest, ki jo je iskala do tedaj.

Postala je članica Ananda skupnosti in v Kaliforniji, predavala, vrsto let delala kot Swamijeva desna roka in osebna asistentka. Leta 1987 je prevzela vodenje Ananda skupnosti v Palu Altu.

Od tedaj je predvsem znana po svojih knjigah in predavanjih, do katerih lahko prosto dostopate na njenem kanalu na YouTube-u. S številnimi predavanji in turnejami gostuje po različnih državah in predaja znanje, ki ga je preko Swamija Kriyanande prejela od velikega mojstra Paramhanse Yoganande.

Njena predavanja so izjemno jasna, v njih je direktna, poslušalca spodbudi k razmišljanju ter poglabljanju vase. S poslušalci deli primere iz svojega življenja, razkriva izzive, ki jih sama doživlja na duhovni poti. S svojo prisotnostjo ustvari v prostoru posebno energijo, ki odpira srce ter um.

Asha Nayaswami na You Tube-u >>>
Asha Nayaswami na Instagram-u >>>

Čas dogodka: 18.oktober 2023

Kraj dogodka: Kulturno društvo Antonov dom, Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana >>>

Dogodek bo potekal od 18:00 ure do 21:00 (3 ure)

Intervju: Asha Nayaswami o prehodu med nižjo dobo materije in višjo dobo energije – Preživimo vihar s pogumom in umirjenostjo

V sredini oktobra, natančneje 17. in 18., bo v Slovenijo prišla znana duhovna učiteljica in avtorica Asha Najasvami, ki je tudi duhovna direktorica skupnosti Ananda Sangha San Francisco, ZDA. Asha duhovno učenje vpleta v vsakodnevno, običajno življenje. Je mojstrica učiteljica, ki jo mnogi štejejo za eno najbolj niansiranih in jasnih učiteljic joge v današnjem svetu. Asha je vseživljenjska učenka Paramhanse Joganande. 45 let je študirala in tesno sodelovala z njegovim neposrednim učencem Svamijem Krijanando. Govorila bo o pomembnosti in razvijanju osebne intuicije, za tiste, ki jih bo zanimalo več, pa bo imela tudi predavanje o znanosti samorealizacije.

Lahko na kratko opišete svoje življenje, svojo duhovno pot, kako se je začela in kje ste zdaj, glede na to, da vaše duhovno ime Asha pomeni upanje ?

Asha Najasvami: Vedno sem bila iskalka resnice, že kot otrok sem vedno poskušala razumeti globlji pomen življenja. Rojena sem bila v dobro, intelektualno družino in taka sem bila tudi sama. Družina ni bila posebno duhovna, kljub temu pa etična in uglajena, vedno so me zelo podpirali pri vsem, kar sem želela v življenju početi. Problem je bil v tem, da me ni nič zanimalo. Nekako sem vedno že pred vsakim začetkom videla konec poti in čutila, da mi nobena od njih ne more dati globine izpolnitve in spoznanja, ki sem ga iskala. Pri 18-ih letih sem se prek besedil Svamija Vivekanande, najnaprednejšega učenca Šri Ramakrišne, indijskega avatarja iz konca 18. stoletja, srečala z indijskimi učenji. Prvič v življenju sem se učila o tem, kar me je resnično zanimalo. Naslednja tri leta sem brala knjige, v glavnem o jogijih in svetnikih. Poskušala sem doumeti, kako ta učenja tudi v resnici živeti in o njih ne le razmišljati. Globoko se me je dotaknila predanost teh jogijev in svetnikov, vendar nobena od njihovih poti v meni ni vzbudila vzgiba, da bi ji sledila. Potem pa sem novembra 1969 srečala Svamija Krijanando. V trenutku, ko sem ga videla, še preden je spregovoril, sem ga intuitivno prepoznala kot poosebljenje vsega, kar sem hotela postati tudi sama. On ni poskrbel le za učenje in vaje, temveč tudi za skupnost. Kmalu potem sem se preselila v novopečeno skupnost Ananda, ki se je ustanavljala pod njegovim okriljem ob vznožju hribovja v Sierri Nevadi v severni Kaliforniji. Vse do Krijanandove smrti aprila 2013 sem tesno sodelovala z njim. Nekaj let po prihodu v Anando me je zadolžil za delo, ki ga opravljam še zdaj: širim učenja Paramhansa Joganande, kot mi jih je predal Svamiji. Moja dolžnost, moj privilegij in moj velik blagoslov je, da delim z ostalimi vse, kar je Svamiji tako velikodušno delil z mano.

Kar 45 let ste živeli ob Svamiju Krijanandi, neposrednem učencu duhovnega učitelja Paramhansa Joganande. Kaj se vas je v tem odnosu najbolj dotaknilo in zakaj?

Asha Najasvami: Svamiji je učenja tudi živel. Vse, kar nas je učil, vsaka zgodba, ki nam jo je povedal o svojem življenju z Gurujem, se je izražala ne le v njegovih besedah in njegovi glasbi, temveč tudi v njegovih mislih in dejanjih. Svamiji ni bil odmaknjen od življenja. Bil je spontan, naraven in zelo zabaven. Imel je čudovit smisel za humor, toda za vso njegovo pojavnostjo je bilo vedno čutiti njegovo globoko uglašenost z Bogom in Gurujem. Poznati Svamijija in vse v zvezi z njim je bilo navdihujoče. Od njega sem se naučila, kako živeti predano in v radosti. Vse, kar zdaj delim z ostalimi, je enostavno to, kar me je on naučil.

Za skupnost Ananda predstavljate globalno ambasadorko. Kako vidite svoje poslanstvo v tej vlogi?

Asha Nayaswami: Svamiji je velikodušno delil svoje znanje z menoj in mnogimi drugimi, sadež svojega učeništva pri Joganandi. Edini način, da izrazim svojo hvaležnost, je, da po svojih najboljših močeh delim vse, kar mi je predal.

Iniciirani ste v krija Jogo. Lahko na kratko opišete njene prednosti, zakaj bi jo priporočali ljudem ?

Asha Nayaswami: Krija joga je preprost, vendar globoko učinkovit način za preobrazbo vaše zavesti. Je več kot le meditacijska tehnika. Je način življenja. Je učeništvo pri Paramhansa Joganandi in liniji Gurujev, ki jih predstavlja. Je povezava tako z Jezusom kot s Krišna Babajijem, je povezava med zunanjo energijo Zahoda in notranjo uglašenostjo Vzhoda. Za učinkovito vadbo krija joge je potrebno nekaj priprav, toda že pripravljalne tehnike so transformativne zaradi povezave, ki se ustvari med vadečo osebo in linijo Mojstrov ter Božjo milostjo. Vsak, ki si želi preobrazbe, lahko veliko pridobi že na začetku krija poti. Že nekaj korakov na tej poti pomaga v vas razjasniti in vas utrditi v zavezanosti ter predanosti. In če nadaljujete vse do krija iniciacije in potem predano vadite, je vaše življenje lahko preoblikovano.

Kaj vas je navdihnilo za turnejo po svetu? Kaj je vaše glavno sporočilo svetu, Sloveniji, ki ga želite posredovati ?

Asha Nayaswami: Asha je sanskrtsko ime, ki mi ga je dal Svami Krijananda kmalu po tem, ko sem se pridružila skupnosti Ananda. Asha pomeni upanje. Sporočilo, ki ga nosim, je v imenu, ki mi ga je dal. Živimo v burnih časih. Smo v prehodu med nižjo dobo materije in višjo dobo energije. Mnogo svetnikov in mojstrov, vključno s Paramhansa Joganando, je napovedalo, da bo ta prehod buren, toda višja zavest bo prevladala. Tisti, ki smo že uglašeni s Svetlobo, imamo tako priložnost kot tudi dolžnost, da se okrepimo v doživetju te Svetlobe. Da preživimo vihar s pogumom in z umirjenostjo in kot žarki te Svetlobe za druge.

Na srečanju v Sloveniji boste imeli dva dogodka, prvi bo govoril o intuiciji in kako jo razviti. Zakaj je ta tako pomembna za duhovno rast? Kje so največje ovire za njen razvoj? Kaj bi svetovali ljudem, da bi kar najbolje izkoristili svojo intuicijo oziroma jo prepoznali?

Asha Nayaswami: Intuicija je moč zaznavanja višjih resničnosti, kot nam jih razkrivajo čuti, intuicija je videnje poti, ki vodi do resnične in trajne sreče. Naši strahovi, opredelitve, to, kar nam je všeč, kar nam ni, zamegljujejo naše dojemanje. Skozi mnoga življenja smo predali veliko svoje energije temu, da smo zgradili in vzdrževali ta nekoristni odnos do življenja. Tudi, ko nam postane jasno, da je mogoče živeti bolje, so te omejujoče ideje globoko vdelane v naši zavesti. Da bi se rešili tega napačnega razumevanja, moramo posvetiti sorazmerno količino energije za dosego višjih idealov. To je ves namen meditacije, predanosti, nesebičnega služenja. Posvečanje energije višjim načelom in postopno ustvarjanje nove samoopredelitve odpirata vrata višji zavesti.

Kaj lahko posameznik stori, da bi duhovno bolj napredoval? Kako lahko najhitreje razvije svoj najvišji potencial?

Asha Nayaswami: Pri duhovnem razumevanju ni najhitrejše poti. Že sama ideja o tem, da se nam mudi, ni koristna. Skozi mnoga življenja smo sprejeli nešteto odločitev, ki so se v tistem trenutku vedno zdele kot dobre. Vsaka misel, občutek, akcija, reakcija so zabeleženi kot energijski vzorec v naših energijskih centrih (čakrah). Duhovni razvoj ustvarja nov vzorec energije v njih. Naš razvoj je odvisen od tega, koliko energije posvečamo novemu razumevanju. Gre za potrpežljivo posvečanje moči svoje volje.

Kaj nas ovira pri zaznavanju višjih energij in nas vodi k temu, da pri povezavi z njimi vidimo več nevarnosti kot varnosti?

Asha Nayaswami: Ljudje raje izberejo znano bedo kot izmišljeno trpljenje pri ustvarjanju nove resničnosti. Ko spoznamo, da je trud za spremembo manj boleč kot vztrajanje pri tem, kjer smo, postanemo motivirani za spremembo. Vse je povezano z razumevanjem tega, kaj povzroča srečo in kaj trpljenje.

Kaj bi svetovali ljudem, ki dvomijo o obstoju nečesa višjega ali mislijo, da je povezanost s Svetlobo neresnična, iluzorna?

Asha Nayaswami: Če nekdo nečesa noče verjeti, ga nihče ne more prepričati, karkoli mu kdo reče. Izkušnja privede do spremembe. Nekdo lahko deli svoje lastno prepričanje in to lahko nekoga navdihne, da napravi potreben poskus. Toda dokler ne pride do izkušnje, bo vedno obstajal dvom. Če nekdo govori iz izkušnje, z ljubeznijo in nesebično željo deliti z drugimi, lahko z besedami navdihne druge. Predvsem pa navdih pride iz primera. Svamijeve besede so bile briljantne, toda njegov živi primer je bil tisti, ki nas je navdihnil, da smo sledili poti, ki ji je sledil on, da bi živeli v zavesti, v kateri je živel tudi on.

Ali menite, da se višja zavest v ljudeh počasi prebuja? Ali opažate, da se vedno več ljudi posveča svojemu duhovnemu razvoju, da si želijo več od življenja in da so pripravljeni storiti nekaj dobrega za druge in planet?

Asha Nayaswami: V Avtobiografiji je Paramhansa Jogananda zapisal, da zdaj prehajamo iz kali juge – dobe materije – v dvapara jugo – dobo energije. To je popravek splošnega prepričanja v Indiji, ki ga je naredil Šri Juktešvar (učitelj Paramhansa Joganande), da se bo kali juga nadaljevala še tisoče let. Lahko opazimo očitne spremembe v svetu, odkar se je začela doba energije, to je leta 1900. Vse se vrti okoli vedno bolj prefinjenih oblik energije. V kali jugi, dobi materije, je bila oblika trdna: verstva, rase, kulture, jeziki. Zdaj, v dobi energije, se trdna materija ruši. Kulture se mešajo. Duhovnost je postala pomembnejša (preveč ljudi) od posamezne teologije ali poimenovanja. Istočasno je čutiti močno energijo, ki se upira spremembam. Sočasno se na planetu inkarnirajo različne vrste ljudi. Zelo veliko jih je uglašenih z dvigajočo se močjo dvapara juge. Ostali se borijo proti dvigu zavesti. Ti si želijo, da bi bila prihodnost taka, kot je bila preteklost. Toda ne bo. Po vsem svetu, v vsaki državi, so ljudje, ki delajo za to, da se vnese ta nova zavest. Rojeni smo s tem namenom.

Kateri so po vaših izkušnjah najpomembnejši dejavniki, ki pomagajo posamezniku na duhovni poti?

Asha Nayaswami: Postati vam mora jasno, da nimate izbire. Edina pot do sreče je večno širjenje zavedanja. Potem ni pomembno, kaj se zgodi. Vztrajaš. Najpomembnejše načelo na duhovni poti je: Ne odnehaj.

Kako vidite duhovno usmeritev Slovenije in njenih prebivalcev ter ostalega sveta? Kaj lahko pričakujemo? 

Asha Nayaswami: Časi so že izredno negotovi. Svetniki in Mojstri pravijo, da se bo negotovost stopnjevala. Velika je verjetnost širitve nasilja, ekonomske motnje. Vendar pa so nam vse te preizkušnje in preizkusi poslani od Boga, da bi nam pomagal doumeti našo resnično usodo: spoznanje Boga v sebi. Zdaj je čas, da poglobimo svojo notranjo povezavo z Bogom in z Bogom drug v drugem.

Kaj je intuicija in kaj pomeni intuicija

Intuicija je koncept, ki od vedno privlači človeka. O intuciji so že od antičnih časov pisali filozofi, izumitelji, kasneje psihologi. Platon je npr. opredelil intuicijo kot kontemplacijo idej, absolutnega znanja, ki ga človek pozabi, ko se rodi. Spominjanje delcev tega znanja daje občutek nenadnega, intuitivnega dostopa do znanja. Aristotel je bil mnenja, da intuicija ni dovolj za pridobitev zanesljivega znanstvenega znanja.

V filozofiji je intuicija način spoznavanja resnice po svoji neposredni diskreciji brez dokazov. Psihologi razlagajo intuicijo kot podzavesten proces, in sicer naj bi naše mentalne aktivnosti pri npr. iskanju rešitve nekega problema, potekale brez našega zavedanja. Ko se rezultat teh mentalnih aktivnosti prenese v zavesten del uma, se osebi zdi, da je do rešitve prišla brez razmišljanja, torej intuitivno. V psihologiji je torej intuicija opredeljena kot znanje, ki nastaja brez zavedanja o načinih in pogojih za njegovo pridobitev.

Poleg navedenih obstaja seveda še veliko različnih definicij intuicije in pogledov na intuicijo, od tistih, ki jo povzdigujejo in proglašajo za nepogrešljivo veščino sodobnega človeka, do tistih, ki jo zaničujejo in primerjajo z domišljijo in šarlatanstvom. Če sodimo bolj v skupino tistih ljudi, ki si želijo intuicijo razvijati ter jo uporabljati v vsakdanjem življenju, pa se znajdemo pred dilemo, kako se tega lotiti, kako izbrati najboljšo pot, ki nas bo najhitreje pripeljala do zastavljenega cilja – razvijanje intuicije.

Ena od takih poti je tudi pot velikega duhovnega mojstra Paramhanse Joganande, ki je iz Indije v Ameriko prinesel starodavna duhovna znanja in modrosti o intuiciji. V članku za revijo Inner Culture je oktobra 1936 o intuiciji zapisal:

Kaj pomeni intuicija? »Intuicija je tista neposredno zaznavna sposobnost duše, da takoj razkrije resnico o čemer koli. Če nimamo moči intuicije, resnice nikakor ne moremo zares prepoznati. Intuicija je spoznavna moč duše, ki ne uporablja čutov ali uma. Preko intuicije pridemo do znanja o stvareh, ki nam ga naši čuti in razumevanje nikoli ne morejo dati. Intuicija ni odvisna od nobenih zunanjih podatkov. Pomeni neposredno dojemanje duše. Pomembno je, da se človek nauči razlikovati med resnico ter svojimi predstavami, rojenimi iz intelekta, izkušenj ali slepega prepričanja. Intuicija nam vedno razkriva resnico, onkraj domišljije, predstav, izumov našega uma.«

Razvijanje intuicije oziroma kako razviti intucijo, ki jih Jogananda izpostavi.

Čist razum in umirjen občutek vodita do intuicije. Zato je prvi pogoj pri razvijanju intuicije umirjeno in nadzorovano razmišljanje ter umirjeno občutenje vsega. Intuicijo razvijamo z zdravo pametjo, vsakodnevno introspekcijo ter analizo, in kar je najbolj učinkovito intuicijo razvijamo z meditacijo. Prava meditacija nam pomaga ločevati med intuitivnim vedenjem (prava intuicija) in konstrukti našega uma ter našega ega.

Učencem je v šoli predpisanih veliko knjig in študijskih programov, vendar se jih nič ne nauči o koncentraciji in razvoju vsevedne sposobnosti intuicije. Veliko ljudi dela napake pri vsem, od študija zdravja in poslovanja do študija filozofije in religije. Na tisoče ljudi napačno vlaga in ubira napačne poti, ker njihovega uma znanstveno ne vodi intuicija.

Z razvojem intuicije lahko prerastete zakon vzroka in posledice v lastnem življenju. Intuicija uglasi mentalni radio tako, da lahko prestreže vse vibracije bodočega dogajanja, ki jih drugače odvrnejo različni tokovi.

Če lahko ustvarite popolno stanje umirjenosti v koncentraciji in meditaciji takrat, ko imate pred seboj nek težek problem, ga boste lahko rešili z intucijo. Če se boste držali umirjenosti, ki pride po meditaciji, boste pravilno vodeni. Intuicija vodi vaš razum. Kadarkoli želite intuitivno rešiti težavo, najprej pojdite v globoko meditacijo ali tišino. Med meditacijo ne razmišljajte o svoji težavi, ampak meditirajte, dokler ne začutite, da občutek umirjenosti napolni notranjost vašega telesa ter vaš dih postane miren in tih. Nato prosite za odgovor, prosite, da se vam razkrije, kaj morate storiti. Najprej poskusite izvedeti resnico o preprostih težavah; potem pa, ko ugotovite, da vaša intuicija deluje nezmotljivo, jo uporabite pri iskanju rešitve velikih težav.

Denimo, da sta vam podana dva predloga o poslovni zadevi; oba predloga se zdita zelo privlačna, vendar oba ne moreta biti prava za vas. Dolžni ste se odločiti med njimi in prav se lahko odločite s svojim intuitivnim občutkom – z intuicijo. Uspešni v poslu nenehno uporabljajo svojo intuicijo pri vsem, kar počnejo, in tako dosežejo na videz nemogoče.

Jogijske tehnike za razvijanje intuicije in tehnike za poglabljanje intuicije

Joganandin učenec Donald Walters z duhovnim imenom Swami Kriyananda, ki je z Joganando preživel zadnja štiri leta učiteljevega življenja, je po njegovi smrti napisal številne knjige, v katerih je opisal mnogo jogijskih tehnik, ki jih je učil Jogananda. V svoji knjigi Intuition for Starters je Kriyananda predstavil različne koncepte, ki se povezujejo z intuicijo ter opisal različne tehnike za poglabljanje intuicije.

Kriyananda v knjigi piše, da sta pri razvijanju intuicije in prilagajanju intuitivnemu vodenju še posebej pomembna dva energijska centra v našem telesu (imenovana tudi čakri), in sicer čakra Anahata ali prsni center, ki se nahaja na področju fizičnega srca, in čakra Ajna ali duhovno oko, ki se nahaja na točki med obrvmi. Ko se med meditacijo osredotočimo na duhovno oko, svojo zavest osredotočimo na čelne režnje možganov, kjer se nahaja nadzavestni um, iz katerega prihajajo intuitivna znanja.

V knjigi priporoča različne vaje za večje zavedanje čaker in s tem poglabljanje intuitivnega zaznavanja:

»Pri pripravah začnite tako, da sedite z vzravnano hrbtenico in poskusite umiriti nemirne misli. Nato se osredotočite na dih. Dihajte tako, da 12 sekund (približno, pomagate si tako, da v mislih preprosto preštejete do 12) vdihujete, nato 12 sekund dih zadržite ter na koncu 12 sekund izdihujete. Tako dihajte šest do 12 ciklov. Nato izdihnite in nekaj trenutkov mirno sedite ter dovolite, da vaš dih prosto teče.

Nato usmerite svojo pozornost na srčno čakro (Anahata čakra), ki se nahaja v predelu za fizičnim srcem. Večkrat povlecite lopatici skupaj, tako da napnete in sprostite predel hrbta za srcem. Predstavljajte si veliko svetlobno kroglo, ki se širi navzven iz področja vašega srca. Občutite to kroglo, ki zajema vse okoli vas – vašo hišo, sosesko, državo, svet in ves prostor. Poskusite začutiti, da se vsi in vse kopa v tej svetlobi. Tiho sedite in ohranite svoje telo sproščeno, poskusite začutiti dejanski občutek toplote ali energije v predelu okoli srca.

Zdaj usmerite svojo pozornost na tretje oko (Ajna čakra) ali točko med obrvmi in za en prst više prosti sredini čela. Večkrat pokrčite obrvi, da spodbudite energijo tukaj. Osredotočite se na projiciranje žarka svetlobe s te točke, kot svetloba, ki prihaja iz projekcijske kabine v kinu. Začutite, kako se ta žarek premika navzven skozi prostor z veliko močjo ter odganja vse sence bolečine in žalosti. Uporabite svojo moč volje, da pošljete to svetlobo vedno dlje v vesolje. Zdaj se sprostite ter začutite sijoče središče svetlobe in energije na točki med obrvmi.

Ti dve čakri delujeta kot oddajna in sprejemna postaja za naše misli in občutke, tako kot radijski oddajnik in sprejemnik. Paramhansa Jogananda v svoji knjigi Avtobiografija jogija pravi: »Človeški um, osvobojen statičnega nemira, lahko prek svoje antene intuicije izvaja vse funkcije zapletenih radijskih mehanizmov – pošiljanje in sprejemanje misli ter uglaševanje nezaželenih. … Ker je moč radia odvisna od količine električnega toka, ki ga lahko uporabi, se človeški radio napaja glede na moč volje, ki jo ima vsak posameznik.”

To je bilo zgolj nekaj napotkov kaj je intuicija, kaj pomeni intuicija in kako poteka razvijanje intuicije velikega mojstra in duhovnega učitelja Paramhanse Joganande ter njegovega neposrednega učenca Swamija Kriyanande. Podrobnosti in poglobljena učenja bodo v Sloveniji na voljo v dveh zaporednih predavanjih v oktobru, ki jih bo izvedla izjemna učiteljica in predana duhovna raziskovalka Nayaswami Asha

Vsem, ki bodo vplačili bomo poslali potrditev na email, ob obiska dogodka pa le navedete številko naročila.

Bodi prvi ocenjevalec “Dogodek 2: Znanost o samorealizaciji, znanost o samouresničitvi Asha Nayaswami – 18.10.23”

Zaenkrat še ni mnenj.