Akcija!

Globlji pomen sanj – Razlaga in pomen sanj

Razlaga in pomen sanj

Kaj so sanje, kaka je razlaga in pomen sanj? Knjiga Globlji pomen sanj – razlaga in pomen sanj avtorice Savitri Simpson je poglobljeno raziskovanje narave in pomena sanj, razlaga sanj z jogijske perspektive. Simpsonova na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj kot učiteljica in praktikantka joge ponuja bogato in pronicljivo analizo globljih naukov joge, ki se nanašajo na področje sanj.

 • Ste se kdaj vprašali, zakaj sanjamo? Kakšna je razlaga sanj?
 • Ste imeli kdaj ponavljajoče se sanje, preroške sanje ali sanje, za katere verjamete, da vsebujejo skrita sporočila? Kaj pa lucidne sanje?
 • Ste imeli sanje, ki niso imele nobenega smisla?
 • Ste kdaj poskušali razumeti, kakšen je pomen sanj in razlaga sanj oz. kaj pomenijo vaše sanje?

Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, potem morate prebrati knjigo Globlji pomen sanj – razlaga in pomen sanj avtorice Savitri Simpson. Odgovori vas bodo navdušili, navdihnil in presenetili. Morda vam bodo celo pomagali pri vodenju globljega in bolj izpolnjenega ter smiselnega življenja.

Preberite več
Redna cena: 27,90 
Akcijska cena: 18,90 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Od starodavnih do sodobnih časov so jasnovidci iz različnih verskih in kulturnih okolij, znanstveniki in psihoanalitiki ugibali, zakaj sanjamo, kaj pomenijo sanje, kakšen je pomen in razlaga sanj, ter kako si razlagati sanje. Na to temo je bilo napisanih na tisoče knjig in člankov. Vendar nobena ne ponuja odgovorov s tako svežimi spoznanji, modrostjo in jasnostjo, kot jih vsebuje knjiga Globlji pomen sanj – razlaga in pomen sanj, ki temelji na naukih Paramhanse Joganande, avtorja duhovne klasike Avtobiografija jogija.

V središču dela Simpsonove je ideja, da sanje ponujajo dragoceno okno v delovanje uma in globlje vidike jaza. Z raziskovanjem različnih jogijskih učenj in vaj osvetljuje številne načine, kako lahko sanje uporabimo za lažjo osebno rast in samouresničitev.

Ena od ključnih tem, ki je rdeča nit celotne knjige, je zamisel, da so sanje lahko močno sredstvo za dostop do podzavestnega uma. Simpsonova meni, da je podzavestni um obsežna zakladnica informacij in izkušenj, ki so nam v budnem življenju pogosto nedostopne. Sanje pa nam omogočajo neposredno povezavo s tem skritim področjem in nam omogočajo, da raziskujemo in razumemo svoje najgloblje strahove, želje in motivacijo.

Simpsonova v knjigo Globji pomen sanj – razlaga in pomen sanj poudarja tudi, kako pomembno je, da smo pozorni na simbole in podobe, ki se pojavljajo v naših sanjah. V jogijskem izročilu so ti simboli v sanjah izraz arhetipskih vzorcev in energij, ki so temelj vsega bivanja. Z razumevanjem teh simbolov in njihovih pomenov lahko dobimo globlji vpogled v delovanje vesolja in naše mesto v njem.

Druga pomembna tema v knjigi je zamisel, da so sanje lahko močno orodje za duhovno rast in samouresničitev. Po besedah Simpsonove je končni cilj vaj joge preseči omejitve ega in doseči stanje enosti z vesoljem. Po njenem mnenju so lahko sanje močno sredstvo za olajšanje tega procesa, saj nam ponujajo vpogled v globljo resničnost, ki leži onkraj meja ega.

Zato v tem svojem delu najprej temeljito preuči, kaj je do zdaj razkritega o sanjah:

 • Kaj znanost ve o sanjanju?
 • Teorije o tem, zakaj sanjamo,
 • ter zgodovinski in svetopisemski pomen sanj skozi stoletja.

Knjiga Globji pomen sanj – razlaga in pomen sanj ponuja številne praktične tehnike in vaje za delo s sanjami. Med njimi so vaje za izboljšanje priklica sanj, razvijanje jasnega sanjanja in razlaganje sanjskih simbolov. Raziskuje tudi vlogo meditacije, mantre in drugih jogijskih vaj pri izboljšanju dela s sanjami in poglabljanju povezave z notranjim jazom.

V knjigi Globj pomen sanj – razlaga in pomen sanj avtorica predstavi razlage sanjanja iz globljih naukov joge:

 • Od kod prihajajo naše sanje?
 • Kako sanjamo? Zakaj sanjamo?
 • Kakšna je razlaga in pomen sanj?
 • Zakaj se zdi, da imajo nekatere sanje globok pomen, medtem ko so druge nesmiselne?

Na splošno je knjiga Globlji pomen sanj – razlaga in pomen sanj bogato in pronicljivo raziskovanje številnih načinov, kako lahko sanje uporabimo za lažjo osebno rast in samouresničitev. S svojim globokim razumevanjem jogijske filozofije in prakse Simpsonova ponuja močan in praktičen vodnik za sprostitev transformativnega potenciala sveta sanj.

Jogananda in sanje

Ta knjiga temelji na naukih joge, zlasti jogija Paramhanse Joganande, priznanega duhovnega učitelja in avtorja knjige ‘Avtobiografija jogija’, ki o sanjah ni pisal kot nekdo, ki predstavlja teorijo o tem, kaj so sanje, temveč kot duhovni mojster – takšen, ki je izkusil vse ravni zavesti in ki je dosegel združitev z Božanskim. Pisal je kot velik poznavalec življenja, njegovih skrivnosti in smrti.

Paramhansa Jogananda, je ponudil več naukov o sanjanju. Tako kot mnogi drugi duhovni učitelji je tudi Jogananda videl sanje kot dragoceno orodje za samospoznavanje in duhovno rast.

Eden od ključnih Joganandovih naukov o sanjanju je, da stanje sanj ni zgolj pasivna ali nesmiselna izkušnja, temveč je področje zavesti s svojimi edinstvenimi lastnostmi in potenciali. V svoji knjigi Man’s Eternal Quest Jogananda piše: »Sanje so stvaritev uma, vendar ne le uma posameznega sanjača. Ustvarjene so iz kolektivnega uma človeštva in imajo zato univerzalen pomen.«

Po Joganandovih besedah lahko sanje razkrijejo globok vpogled v delovanje podzavestnega uma in skrite vidike jaza. Z analizo in razlago sanj je verjel, da lahko posamezniki bolje razumejo svoje strahove, želje in motivacijo ter izkoristijo svojo prirojeno ustvarjalnost in intuicijo.

Jogananda je tudi učil, da lahko sanje uporabimo kot orodje za duhovno prebujenje in samouresničitev. V svoji knjigi The Divine Romance je zapisal: »Ko lahko človek zavestno vstopi v stanje sanj, ima dodatno priložnost, da komunicira z Bogom in lastno dušo. Notranje okolje sanj je enako resnično in živo kot zunanje budno stanje.«

Jogananda je verjel, da lahko posamezniki z gojenjem stanja lucidnosti in zavedanja v stanju sanj dostopajo do višjih stanj zavesti in se povežejo z božanskim. V tem je videl naravno razširitev vaj meditacije in pozornosti, ki ju je po njegovem mnenju mogoče uporabiti tudi v stanju sanj.

Še en ključni Joganandov nauk o sanjanju je pomen pozitivnega mišljenja in vizualizacije. Verjel je, da je um mogočna ustvarjalna sila, ki lahko oblikuje tako naše budne kot sanjske izkušnje. Učil je, da si lahko posamezniki z gojenjem pozitivnih misli in vizualizacij ustvarijo bolj pozitivno in izpolnjujoče sanjsko življenje.

Jogananda je poudarjal tudi pomen predajanja višji sili in zaupanja v božansko vodstvo. Na stanje sanj je gledal kot na priložnost, da se povežemo s to višjo močjo ter prejmemo duhovno vodstvo in navdih.

Na splošno Joganandovi nauki o sanjanju poudarjajo potencial sanjskega stanja kot orodja za samospoznavanje, duhovno rast in povezavo z božanskim. Verjel je, da lahko posamezniki z razvijanjem zavedanja, pozitivnega mišljenja in predajanja višji sili sprostijo transformativni potencial sanjskega sveta in poglobijo svojo povezanost z notranjim jazom.

Savitri Simpson

savitri-simpson-globlji-pomen-sanj-razlaga-in-pomen-sanj

Savitri Simpson že več kot 30 let poučuje jogo in meditacijo v vasi Ananda v Kaliforniji. Je duhovna svetovalka in je vodila na stotine predavanj in delavnic o naukih Paramhanse Joganande po vseh Združenih državah Amerike.

Diplomirala je iz umetnosti na univerzi Baylor v Wacu v Teksasu in je avtorica več knjig, vključno z Chakras for Starters (Čakre za začetnike), Through Many Lives (Skozi mnoga življenja), Through the Chakras and Dreams According to Yogananda; The Meaning of Dreaming (Skozi čakre in sanje po Joganandi; Pomen sanj).

Poleg tega, da se posveča jogi, meditaciji in vsem s tem povezanim temam, je glasbenica, zeliščarka, gurmanska kuharica in ljubiteljica narave. Z možem Sudarshanom živi v geodetski kupolasti hiši v vasi Ananda blizu Nevada Cityja v Kaliforniji.

Kategorija: Joga in jogijske prakse

Avtor: Savitri Simpson

Število strani: 200

Vezava: mehka

Velikost: 14,5 x 21,0 cm

EAN koda: 123456

Izdal: Založba AUM

Mnenja kupcev

Oddajte svoje mnenje

Podaj mnenje

 1. Erazem G.

  “Globlji pomen sanj je osvetljujoč vodnik skozi zaklade našega nezavednega uma. Avtor spretno razlaga simbole in vzorce v sanjah, odpirajoč vrata do razumevanja lastne notranje psihologije. Knjiga spodbuja refleksijo, razkriva skrivnosti, in navdihuje k boljšemu razumevanju samega sebe skozi univerzalni jezik sanj.”

 2. Špela A.

  “Globlji pomen sanj je osupljiva razlaga, ki razkriva čarobni svet naših sanj. Preprosto povedano, knjiga odpira vrata k razumevanju, razkriva skrivnosti in nudi globok vpogled v naša notranja doživetja. Priporočam jo vsakemi, ki ga zanima to področje in ki rad raziskuje simbole in pomen sanj.”