Akcija!

Kolesarski zen – Kolesarjenje kot meditacija

Kolesarjenje kot meditacija

V knjigi Kolesarski zen Juan Carlos Kreimer deli svoje dolgoletne izkušnje in znanje o meditativni modrosti in izkušnji, ki ju lahko ponudi kolo.

Pisateljeva razmišljanja širijo in hkrati poglabljajo naš pogled na kolesarjenje in vse, kar to predstavlja.

Kolo ni samo sredstvo za prevažanje, rekreacijo ali veselje. Je predmet, s katerim lahko pridobimo veliko bogatejšo izkušnjo, kot bi si lahko predstavljali.

Ko ga vozimo, lahko izkusimo stanje, podobno tistemu, ki ga dosežemo pri meditaciji. Premikanje nog, energija, ki teče skozi telo, kadenca dihanja in pozornost na to, kaj se dogaja okoli nas in v našem umu, ustvarijo stanje popolne navzočnosti.

V knjigi Juan Carlos Kreimer deli svoje dolgoletne izkušnje in znanje o meditativni modrosti in izkušnji, ki ju lahko ponudi kolo. Pisateljeva razmišljanja širijo in hkrati poglabljajo naš pogled na kolesarjenje in vse, kar to predstavlja.

Preberite več
Redna cena: 24,00 
Akcijska cena: 22,32 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Kolesarski zen – Kolesarjenje kot meditacija

 

Ko se boste znova zavihteli na kolo, bo ta izkušnja zagotovo drugačna. In postopoma bo pronicala tudi v vse druge vidike bivanja.

Iz knjige:
Če si se kdaj usedel na kolo in začel poganjati pedale ter začutil, da so tvoja dejanja neodvisna od tvoje volje in da je vse, o čemer si razmišljal, obstalo, mi ni treba pojasnjevati, kaj imam v mislih. Zen temu pravi popolna navzočnost.

»V knjigi Kolesarski zen ne boste našli kolesarskega načrta, kako kolesariti hitreje in dlje, deležni pa boste spominov iz otroštva, se spominjali doživetij med kolesarjenjem in se – želim vam – v prihodnje lažje odločili, da ponovno sedete na kolo.«

Boštjan Svete, založnik in urednik revije Bicikel

»Ta knjiga je navdahnjena in navdušujoča, humanistična in kontrakulturna, intelektualna in izkustvena, neizprosna in ljubeča, inteligentna in dostopna, zemeljska in duhovna. Poleg vsega pa je to knjiga o zenu: ‘Ko kolesarim, kolesarim.’«

Joan Garriga Bacardi, humanistični psiholog

Juan Carlos Kreimer je argentinski pisatelj in založnik. Kolesariti se je naučil skoraj sočasno, ko je shodil. Kolesaril je v vsakem mestu, ki mu je rekel dom: v Buenos Airesu, New Yorku, Parizu, Londonu, Riu de Janeiru, če jih naštejem samo nekaj. Danes, ko ima malo več kot 70 let, še vedno prekolesari od 32 do 48 kilometrov na dan. Leta 1982, ko je začel prakticirati zen in redno meditirati, je našel močno povezavo med tema dejavnostma.

Kategorija: Meditacija in meditacijske tehnike

Avtor: Juan Carlos Kreimer

Število strani: 199

Vezava: mehka

Velikost: 13 x 18 cm

EAN: 9789617129694

Datum izdaje: 2022

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Kolesarski zen – Kolesarjenje kot meditacija”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zaenkrat še ni mnenj.