Akcija!

Metafizične meditacije – Zbirka kontemplativnih meditacij

Metafizične meditacije so globoka in razsvetljujoča knjiga Paramhanse Joganande, indijskega jogija in duhovnega učitelja, znanega po tem, da je zahodnemu svetu predstavil starodavne nauke joge in meditacije. V tem transformativnem delu Jogananda raziskuje globine metafizike in metafizičnih konceptov in daje praktične napotke za duhovne iskalce.

Knjiga je razdeljena na vrsto poetičnih in kontemplativnih meditacij, od katerih se vsaka osredotoča na določen vidik metafizike. Jogananda spretno prepleta vzhodne in zahodne filozofske ideje, črpa iz hindujskih in jogijskih naukov ter krščanskega misticizma, da bi ponudil univerzalen pogled na duhovnost.

Preberite več
Redna cena: 19,90 
Akcijska cena: 16,90 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Metafizične meditacije – Zbirka kontemplativnih meditacij – PREDNAROČILO

Izraza ‘metafizika’ in ‘metafizično’ sta tesno povezana in se v resnici prekrivata. Tukaj je razčlenitev njunih pomenov:

Metafizika (samostalnik): Metafizika je veja filozofije, ki se ukvarja s temeljnimi vprašanji o naravi resničnosti, obstoju ter razmerju med fizičnimi in nefizičnimi vidiki sveta. Raziskuje pojme, ki presegajo področje empirične znanosti, kot so narava bivanja, obstoj Boga, narava zavesti, vzročnost, čas, prostor in temeljna načela, na katerih temelji vesolje.

Metafizično (pridevnik): se nanaša na koncepte, ideje ali teorije, ki se nanašajo na metafiziko ali presegajo fizični svet. Zajema abstraktne in filozofske ideje, ki presegajo opazne in merljive vidike resničnosti. Metafizični koncepti pogosto raziskujejo naravo resničnosti, obstoj duhovnih področij, naravo uma ali zavesti in medsebojno povezanost vseh stvari.

Če povzamemo, metafizika je filozofska disciplina, ki raziskuje temeljno naravo resničnosti in obstoja, medtem ko se metafizično nanaša na pojme ali ideje, ki presegajo fizično in raziskujejo globlje vidike resničnosti in zavesti. Ti izrazi vabijo k razmišljanju in raziskovanju temeljnih vprašanj o naravi vesolja in našem mestu v njem.

S svojimi meditacijami Jogananda bralce popelje na duhovno potovanje in jih povabi, da se poglobijo v področja kozmične zavesti, božanske ljubezni in samouresničitve. Raziskuje naravo duše, namen življenja in medsebojno povezanost vseh bitij. Jogananda s svojimi besedami vodi bralce, da presežejo omejitve fizičnega sveta in se prebudijo v svoji resnični naravi duhovnih bitij.

V teh metafizičnih meditacijah Jogananda ponuja praktične tehnike in spoznanja, ki posameznikom pomagajo poglobiti njihovo duhovno prakso in premagati ovire, ki ovirajo njihovo notranjo rast. Podaja napotke o umetnosti meditacije, moči pozitivnega mišljenja ter pomenu gojenja notranje tišine in pozornosti.

Metafizične meditacije niso le knjiga, ki jo je treba prebrati, temveč tudi duhovni spremljevalec, h kateremu se je treba vračati in o njem premišljevati. Joganandove besede nosijo energijo in modrost, ki globoko odzvanjata v bralcih in jih vodita k višjemu razumevanju sebe in vesolja.

Metafizične meditacije so brezčasna duhovna mojstrovina, ki služi kot most med vzhodno in zahodno filozofijo ter ponuja globoka spoznanja in praktične napotke za tiste, ki so na duhovni poti. To je knjiga, ki navdihuje kontemplacijo, samorefleksijo in globljo povezanost z božanskim, na koncu pa bralce pripelje do boljšega spoznanja njihove prave narave in življenjskega namena.

Obstaja več prepričljivih razlogov, zakaj bi morali prebrati knjigo Metafizične meditacije.

Globoka duhovna modrost: Jogananda je bil zelo spoštovan duhovni učitelj, ki je globoko poznal tako vzhodne kot zahodne filozofije. Njegovi nauki črpajo iz starodavne jogijske modrosti in krščanskega misticizma ter ponujajo edinstven in celovit pogled na duhovnost. Z branjem te knjige lahko dostopamo do globoke duhovne modrosti, ki nam jo je posredoval Jogananda, in pridobimo vpogled v naravo resničnosti, zavest in namen življenja.

Praktični napotki: Metafizične meditacije ne predstavljajo le metafiziko in metafizičnih konceptov, temveč ponujajo tudi praktične napotke, kako jih uporabiti v vsakdanjem življenju. Jogananda ponuja tehnike in meditacije, ki jih lahko vključimo v svojo duhovno prakso. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen praktikant, vam lahko ta praktična orodja pomagajo poglobiti razumevanje in doživljanje duhovnosti.

Univerzalna privlačnost: Jogananda s svojimi nauki presega verske in kulturne meje, zato so dostopni in pomembni ljudem iz vseh družbenih slojev. Njegova spoznanja o naravi duše, moči ljubezni in medsebojni povezanosti vseh bitij odmevajo z univerzalno resnico, ki presega vsak posamezen sistem verovanja. Z branjem te knjige lahko razširite svoja duhovna obzorja ter spodbudite občutek enotnosti in harmonije.

Notranja preobrazba: Metafizične meditacije lahko povzročijo globoko notranjo preobrazbo. Joganandove besede niso le intelektualne ideje, temveč močni katalizatorji za osebno rast in samouresničitev. S sodelovanjem pri meditacijah in kontemplacijah v tej knjigi lahko bralci prebudijo speče duhovne sposobnosti, razširijo svojo zavest in doživijo globljo povezanost s svojim resničnim jazom.

Navdih in spodbuda: Jogananda piše z občutkom navdiha, upanja in spodbude. Njegove besede vam lahko dvignejo duha in vas spodbudijo, da se podate na duhovno potovanje. Knjiga služi kot spremljevalec in vodnik, ki vam nudi tolažbo in vodstvo v težkih časih ter vas navdihuje, da si prizadevate za višje ideale.

Skratka, branje knjige Metafizične meditacije ponuja globoko priložnost za raziskovanje globoke duhovne modrosti, pridobivanje praktičnih napotkov in doživljanje notranje preobrazbe. To je knjiga, ki presega meje in navdihuje bralce, da se podajo na transformativno potovanje k samouresničitvi in globljemu razumevanju narave obstoja.

Paramhansa Jogananda

Paramhansa Jogananda

Paramhansa Jogananda – indijski hindujski menih, jogi in guru

Paramhansa Jogananda (rojen kot Mukunda Lal Ghosh; 5. januar 1893 – 7. marec 1952) je bil indijski hindujski menih, jogi in guru, ki je s svojo organizacijo Self-Realization Fellowship (SRF) ( Društva za samouresničitev) / Yogoda Satsanga Society (YSS) v Indiji predstavil učenje meditacije in krija joge milijonom ljudi, zadnjih 32 let pa je živel v Ameriki.

Bil je glavni učenec bengalskega guruja joge swamija Sri Yukteswarja Girija, ki ga je njegova rodbina poslala, da bi širil nauke joge na Zahod, dokazoval je enotnost med vzhodnimi in zahodnimi religijami ter pridigal o ravnovesju med zahodno materialno rastjo in indijsko duhovnostjo.

Zaradi njegovega dolgoletnega vpliva na ameriško jogijsko gibanje in zlasti na jogijsko kulturo Los Angelesa so ga strokovnjaki za jogo označili za ‘očeta joge na Zahodu.

Več >>>

Kategorija: Meditacija in meditacijske tehnike

Avtor: Paramhansa Jogananda

Število strani: 135

Vezava: mehka

Velikost: 14,5 x 21,0 cm

Izdal: Založba AUM, okt. 2023

Mnenja kupcev

Oddajte svoje mnenje

Podaj mnenje

  1. Katja M.

    Metafizične meditacije so pravi dragulj! Začetnikom omogočajo lahek vstop v meditacijo, hkrati pa nudijo naprednejšim praktikantom globoko raziskovanje. Knjiga je polna navdihujočih vodstev, ki so mi pomagala odkriti notranji mir in modrost.

  2. Tanja

    Knjiga ‘Metafizične meditacije’ je presegla vsa moja pričakovanja. Avtor resnično izstopa s svojim pristopom k meditaciji. Vsaka meditacija je kot popotovanje skozi čaroben svet notranjih energij. Toplo priporočam vsem, ki želijo izboljšati svoj meditativni pristop.”

  3. Marjan M.

    Ta knjiga mi je odprla vrata v svet notranjega raziskovanja, z jasnimi navodili za vzpostavitev globljega stika s svojim notranjim jazom. Neprecenljiva za vsakega iskalca duhovnega ravnovesja!