Akcija!

Po poti tantre – Odpiranje srca absolutni ljubezni

Odpiranje srca absolutni ljubezni

»Tantra je pot popolne ljubezni, ki vodi v svobodo bivanja. Vabim vas, da skozi zgodbo o mojem srečanju z veliko jogini in njenimi nauki izkusite to čudovito doživetje.« – Daniel Odier

Preberite več
Redna cena: 23,90 
Akcijska cena: 22,23 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Po poti tantre – Odpiranje srca absolutni ljubezni

 

Jeseni 1968 je Daniel Odier zapustil Evropo in se podal na zelena pobočja vznožja Himalaje. Star je bil triindvajset let in navdušen nad vzhodnimi mistiki.

Odpravil se je iskat učitelja, ki bi mu lahko razodel skrivnosti, do katerih se ni mogel dokopati z branjem in študijem svetih besedil.  Želel si je vsega, tako modrosti in duhovnosti, ki ju prinaša askeza, kot lepote, ljubezni in čutnosti strastnega življenja.

Ravno tam je Odier odkril šivaistični tantrizem, skrivno duhovno pot, ki si prizadeva s sprejemanjem poželenja preseči ego in znova odkriti božansko.

Potem ko je Odier mesece po vsej Himalaji iskal učitelja, je srečal Devi, véliko jogini, ki ga je odpeljala na mistično potovanje, kakršnega si niti v sanjah ni mogel predstavljati.

Ko ga je občasno vodila onkraj meja spolnih izkušenj, spet drugič pa mu grozila z uničenjem, ga je poučila, kaj pomeni biti resnično živ in poznati božansko naravo absolutne ljubezni.

Iz uvoda knjige:

»Tantrizem je verjetno edina starodavna filozofija, ki je preživela vse zgodovinske prevrate, vdore in vplive ter nedotaknjena prispela do nas po neprekinjenem nasledstvu učiteljev in učencev, pa tudi edina, ki je ohranila podobo Velike boginje, ne da bi razmerje med žensko in moškim obrnila v korist slednjega. Cele generacije so sledile vélikim učiteljicam in še danes številne jogini predajajo starodavno modrost.

Splošno razširjeno pojmovanje tantro zoži na nekakšne nedoločene spolne tehnike, ki naj bi pod pretvezo duhovnosti čudežno odrešile tiste, ki jih izvajajo, in ni nam treba posebej poudarjati, da to seveda nima nič skupnega s šivaizmom. Ker takšne neučinkovite prakse ne temeljijo na pravi jogijski askezi, ki zahteva popolno obvladovanje diha in telesnih procesov ter izpraznitev uma, so v najboljšem primeru le nenevarni odkloni, kadar pa vključujejo manipulacijo, lahko postanejo škodljive.

Tantra je pot popolne ljubezni, ki vodi v svobodo bivanja. Vabim vas, da skozi zgodbo o mojem srečanju z veliko jogini in njenimi nauki izkusite to čudovito doživetje.«

 

Daniel Odier je francoski pisatelj, pesnik, esejist in scenarist, mojster zena, čana in velik poznavalec kašmirskega šivaizma. V Parizu je ustanovil Center za tantro in čan, na kalifornijski univerzi pa je predaval o duhovnih izročilih daljnega vzhoda. Je avtor številnih dokumentarnih del in romanov. Živi v Parizu.

Kategorija: Ezoterika

Avtor: Daniel Odier

Število strani: 174

Vezava: mehka

Velikost: 14 x 22 cm

EAN: 9789617129632

Datum izdaje: 2022

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Po poti tantre – Odpiranje srca absolutni ljubezni”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zaenkrat še ni mnenj.