Akcija!

Prebuditev nadzavesti – Kako z meditacijo do notranjega miru

Kako z meditacijo do notranjega miru, intuitivnih uvidov in večjega zavedanja

Pokojni plodoviti pisatelj, skladatelj, dramatik in svetovno priznani duhovni učitelj, Svami Krijananda, v eni od svojih številnih knjig, Prebuditev nadzavesti – Kako z meditacijo do notranjega miru, intuitivnih uvidov in večjega zavedanja, v ospredje postavlja pomen meditacije.

Nenazadnje, kot navaja v uvodu v knjigo, so psihometrične študije pokazale, da meditacija pomaga do zdravega ega, razširja naša obzorja do vsemirja in nam pomaga bolje spopadati se s stresom. Pokazalo se je tudi, da pomaga tudi v boju proti depresiji, nevrotičnemu obnašanju in prepričanju, da smo na dnu družbene lestvice.

Preberite več
Redna cena: 27,90 
Akcijska cena: 19,90 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

In kako vse to doseči? Jasno napisani vodnik nam pokaže, kako z meditacijo privzdignemo zavedanje nad vsakodnevno zavedanje svoje okolice v nadzavest. Nenazadnje je zavedanje absolutno – bolj absolutno kot hitrost svetlobe, ki se upočasni ob vstopu v materijo, kot je Zemljina atmosfera, bolj absolutno od manifestacije energije, bolj absolutno od energije, ki je sama po sebi vibracija zavedanja.

Mnogi ljudje danes še vedno zmotno menijo, da je zavedanje posledica delovanja naših možganov. Ampak v resnici zavedanje vodi do misli in ne obratno, kot je sklepal Descartes (Mislim, torej sem).

Če se ne zavedamo sebe, ne moremo niti premišljevati. Sebe pa se zavedamo ne glede na to, ali so naši možgani v pogonu ali so se zazibali v sladek spanec. Veliko ljudi opaža, da se najbolj zavedajo sebe in okolice, kadar se jim v glavi ne potikajo misli.

Zavedanje lahko tudi okrepimo in takrat lahko pokukamo onkraj tančice naše notranjosti – v stanje privzdignjenega zavedanja oziroma nadzavesti. Prav zato Svami Krijananda v knjigi vzame pod drobnogled, kako se bolj zavedati sebe in okolice, ko ne premišljujemo prav o ničemer. Takrat navežemo stik s svojim višjim jazom, onkraj katerega se nam razodenejo razsežnosti popolne ljubezni, neizmerne radosti in spokojne modrosti, ki se širi daleč v širjave.

Svami Krijananda kot eden glavnih učiteljev joge in meditacije sodobnega časa in kot neposredni učenec Paramhanse Joganande, kateremu dolgujemo prodor joge na Zahod, uči, kako uspešno do nadzavesti in si z njo čim bolj pomagati.

Jasno napisani vodnik prinaša številne meditacije za najrazličnejše bralce, vse od začetnikov, ki se šele spogledujejo z meditacijo, do izkušenih poznavalcev meditacije, korak za korakom nas vodi na poti doseganja višjih stanj zavesti, intuitivnih uvidov in ustvarjalnosti. Nadzavest je skriti mehanizem, iz katerega črpamo rešitve za svoje tegobe, nas osredotoča in nam pomaga do fizičnega zdravja. Je ključnega pomena za poglobljeno življenje, v katerem prekipeva od smisla.


KAJ SO O KNJIGI POVEDALI BRALCI?

»Božanski vodnik do notranjega in zunanjega miru.« – Wayne Dyer

»J. Donald Waters – Svami Krijananda – nam preprosto, praktično in razumljivo predstavi vélike skrivnosti joge in meditacije. V knjigi bodo našli nekaj zase tako začetniki kot že bolj izkušeni poznavalci meditacije.« – Dr. David Frawley, avtor knjige Ayurvedic Healing (Ajurvedsko zdravljenje)

»Knjiga bo zanetila iskrico vaše notranje svetlobe; med branjem vas bodo spreleteli mravljinci zavesti, ki so vedno znanilci miru in prijetnega dogajanja v prihodnosti.« – NAPRA

»Prebuditev nadzavesti bo vedno izstopala … je bistveno več kot samo knjiga o meditaciji, saj bralca uči zaživeti v blaženem stiku z Bogom – radostno in zavestno.« – časopis Seattle New Times

Mnenja bralcev na Amazonu:

Ed Murphy – 5 zvezdic: »Pred kratkim sem spet prijel v roke knjigo, ki sem jo že prebral pred več leti in jo vsepovsod podčrtoval. Zdaj pa bolj razumem in cenim Svamijev trud, saj je pomagal angleško govorečim bralcem predstaviti koristne dragulje na večplastni poti do meditiranja. Sedaj je podčrtanega še več besedila.«

Robert T. Lewanski – 5 zvezdic: »Izjemne tehnike meditacije in duhovna filozofija v knjigi, ki jo je napisal neposredni učenec Paramhanse Joganande, Svami Krijananda. Priporočam vse njegove knjige, še zlasti zadnji prevod Bhagavadgite na podlagi neposredne duhovne modrosti njegovega učitelja Joganande. Prevod Bhagavadgite ni običajna razlaga indijske duhovne knjige, vendar gre za ponotranjen ezoteričen prevod, ki se nanaša na našo duhovno zavest in osebno pot do kozmične zavesti. Knjigo je treba prebrati. Ni dolgočasna – besedilo teče enako kot mehka smetana po brbončicah. Izjemni uvidi v našo notranjo bit.«

Parvati Hansen – 5 zvezdic: »Ta knjiga je nenehen vodnik za razumevanje in poglabljanje meditacije. Avtor ne izpusti nič pomembnega. Poleg tega jasno predstavi Patandžalijevo aštanga jogo in jogo osmih udov, ki se jih lahko lotevamo v svojem vsakdanjem duhovnem življenju in meditaciji. Avtor na široko predstavi umetnost in znanost joge na podlagi lastnih izkušenj. Knjigo morajo imeti vsi, ki si želijo bolj poglobljeno meditirati.«

Svami Krijananda

Swami Kriyananda - Donald Walters

Svami Krijananda je pokojni avtor, skladatelj, dramatik, umetnik in svetovno priznani duhovni učitelj, ki je sebe označil za ‘ponižnega učenca’ izjemnega mojstra Paramhanse Joganande. Krijananda je svojega mojstra spoznal pri rosnih dvaindvajsetih letih in mu služil do smrti Joganande štiri leta kasneje.

Krijananda se je rodil ameriškim staršem v Romuniji in se šolal v Veliki Britaniji in ZDA. Že od mladosti je postavljal pod vprašaj pomen življenja in vrednote sodobne družbe. Po branju Avtobiografije jogija Paramhanse Joganande se je usedel na avtobus in se iz New Yorka odpeljal v Kalifornijo, kjer je postal njegov učenec. Jogananda ga je imenoval za vodjo samostana, mu dovolil poučevati v njegovem imenu in iniciirati v krija jogo. Krijananda velja za očeta gibanja duhovnih skupnosti v ZDA, ki je leta 1968 ustanovil skupnost svetovnega bratstva Ananda, iz katere je vzniknilo mnogo drugih sorodnih skupnosti v ZDA in Evropi. Ustanovil je Ananda Singha, ki objavlja večino njegovih skupaj devetdesetih knjig in širi nauke krija joge po Indiji. Poleg številnih knjig je avtor tudi številnih skladb in dramskih del. Umrl je leta 2013 v Assisiju.

Kategorija: Meditacija in meditacijske tehnike

Avtor: Svami Krijananda

Število strani: 265

Vezava: mehka

Velikost: 14,5 x 21,0 cm

EAN koda: 978-961-7079-33-3

Izdal: Založba AUM

Mnenja kupcev

Oddajte svoje mnenje

Podaj mnenje

 1. Antonija V.

  Ponovno knjiga, ki ne razočara. Hvaležna za vse napotke, ki pomagajo poiskati svoje središče in notranje ravnovesje. Izpopolnjujoče branje.

 2. Asja

  Naročila knjigo (imam že nekaj knjig Svami Krijananda), predvsem me zanima kako poiskati in obdržati svoje središče.

 3. Nevenka

  Avtorja vsekakor priporočam, saj je “vodilo” večje zavedanje. Kupila v prednaročilu s popustom 🙂

 4. Uroš

  Veselim se meditacijskih tehnik Swamija, so mi zelo blizu in jih tudi izvajam. Veselim se novih tehnik in novih spoznanj.

 5. ANA M.

  Odlično – se že veselim knjige. Swami Krijananda zelo lepo podaja pojme, razmišljanja in vaje. Super :)))