Akcija!

Prednost sreče – zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)

Zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)

Tradicionalna modrost pravi, da če bomo trdo delali, bomo bolj uspešni, in če bomo bolj uspešni, bomo posledično tudi bolj srečni. Če bomo le našli tisto dobro službo, napredovali na delovnem mestu ali izgubili tistih odvečnih pet kilogramov, bomo končno srečni.

Toda nedavna odkritja na področju psihologije kažejo, da je ta formula v resnici obrnjena v napačno smer: sreča je predhodnica uspeha in ne obratno!

Preberite več
Redna cena: 25,90 
Akcijska cena: 24,09 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)

 

Ko smo pozitivni, naši možgani postanejo bolj dejavni, ustvarjalni, motivirani, polni energije, odporni in produktivni.

To ni samo prazna mantra. Do tega odkritja so prišle številne temeljite raziskave s področja psihologije, nevroznanosti in preučevanja organizacij po celem svetu.

V knjižni uspešnici Prednost sreče se Shawn Achor – ki je več kot desetletje poučeval na univerzi Harvard, njegov TED govor pa je eden najbolj popularnih z več kot 15 milijoni ogledov – popravi to zlomljeno formulo.

V knjigi nam razloži, kako lahko svoje možgane reprogramiramo, tako da bodo postali bolj pozitivni in posledično bolj uspešni. Nauči nas, kako žeti sadove pozitivnega pogleda na svet, tako da lahko dosežemo izjemne uspehe tako pri svojem delu kot v osebnem življenju.

 

V knjigi boste spoznali 7 praktičnih načel pozitivne psihologije:

  • načelo prednosti sreče, ki nas nauči, kako postati pozitivno naravnan,
  • oporna točka in vzvod, s pomočjo katerega dojemanje sveta spremenimo tako, da nam daje moč za večjo osebno izpolnjenost in uspešnost;
  • učinek tetrisa, s pomočjo katerega svoje možgane naučimo, da prepoznajo in izkoristijo priložnosti, ko se te pojavijo;
  • pobiranje z dna, ki nas nauči, kako neuspeh uporabimo kot odskočno desko, da postanemo še bolj srečni in uspešni;
  • Zorrov krog, ki nas nauči, kako svoj trud preusmerimo v majhne in izvedljive cilje, s čimer pridobimo moč, da postopoma osvojimo tudi večje;
  • pravilo dvajsetih sekund, s pomočjo katerega že z malo dodatne energije slabe navade zamenjamo z dobrimi;
  • vlaganje v odnose, ki nas nauči, kako žeti sadove vlaganja v enega največjih znanilcev našega uspeha in sreče – v svoje odnose.

 

SHAWN ACHOR je eden od vodilnih strokovnjakov za uresničevanje človeškega potenciala na svetu. Raziskoval in predaval je v dvainštiridesetih državah na vseh celinah, s čimer premošča razlike med znanostjo o sreči in njenimi učinki v vsakdanjem življenju. Izobraževal se je pri nekaterih od pionirjev na področju pozitivne psihologije in je kot asistent pomagal pri oblikovanju in vodenju znamenitega »programa o sreči«, ki je bil v njegovem času eden najpopularnejših na Harvardu.

Zdaj dela kot ustanovitelj in direktor raziskovalno-svetovalnega podjetja Aspirant, ki v svojih programih pozitivno psihologijo uporablja kot oporo individualnemu uspehu in oblikovanju bolj produktivnega delovnega okolja.

Njegove raziskave so bile objavljene v reviji Harvard Business Review, njegov TED govor pa je eden najbolj popularnih z več kot 15 milijoni ogledov. Njegova predavanja o znanosti sreče in uresničevanju svojega potenciala so bila deležna pozornosti številnih medijev; med drugim so o njih poročali New York Times, Boston Globe in Wall Street Journal ter na televizijah CNN in NPR.

Kategorija: Knjige za osebno rast

Avtor: Shawn Achor

Število strani: 276

Vezava: mehka

Velikost: 14 x 22 cm

EAN: 9789617090369

Datum izdaje: 2020

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Prednost sreče – zakaj so srečni ljudje bolj uspešni (in kako lahko postanete tudi vi)”

Zaenkrat še ni mnenj.