Akcija!

Znanstveno podprte zdravilne afirmacije

»Sproščam se in odvržem vsa duševna bremena ter dovolim Bogu, da skozi mene izrazi svojo popolno ljubezen, mir in modrost.« – Paramahansa Jogananda

V tem klasičnem vodniku, knjigi Znanstveno podprte zdravilne afirmacije, za zdravljenje telesa in duha z močjo življenjske energije, nam Jogananda v preprostem jeziku razloži, kako nas afirmacija lahko preobrazi – fizično, mentalno in duhovno. Da nam jasna navodila, kako uporabljati in vaditi tehnike ter nam prinaša na desetine afirmacij, med katerimi lahko izbiramo glede na naše posebne potrebe.

Preberite več
Redna cena: 16,90 
Akcijska cena: 12,69 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Razkriva tudi skrite zakone za izkoriščanje moči osredotočenih misli – ne le za fizično zdravljenje, temveč tudi za premagovanje vseh ovir in ustvarjanje vsestranskega uspeha v vašem življenju. V njej so podana izčrpna navodila in najrazličnejše afirmacije za zdravljenje telesa, razvijanje samozavesti, prebujanje modrosti, zdravljenje slabih navad in še veliko več.

Paramahansa pravi, da so besede, ki so nasičene z iskrenostjo, prepričanjem, vero in intuicijo, kot eksplozivne vibracijske bombe, ki lahko raznesejo trdne skale težav in ustvarijo želeno spremembo. Iskrene besede oziroma afirmacije, ponavljane z razumevanjem, občutki in veseljem, bodo zagotovo premaknile vseprisotno Kozmično vibracijsko silo in vam ponudile pomoč pri vaši težavi. To Silo nagovorite z neskončnim zaupanjem in preženite vsak dvom, v nasprotnem primeru se bo puščica vaše pozornosti odvrnila od cilja.

Najučinkoviteje je vaditi afirmacije takoj po jutranjem prebujanju ali tik pred spanjem. Preden začnete z afirmacijo, je pomembno, da sedite v pravilni meditacijski drži, na stolu ali trdi površini. Hrbtenico vzravnajte, oči pa zaprite in se osredotočite na podolgovato medullo na zadnji strani vratu. Um osvobodite nemirnih misli in skrbi.

Izberite si eno od afirmacij in jo ponavljajte, najprej glasno, nato pa tiše in počasneje, dokler vaš glas ne postane šepet. Nato jo postopoma umsko potrjujte, dokler ne začutite, da ste dosegli globoko, neprekinjeno koncentracijo. Ko doživljate vse večji mir, se potrudite, da boste poglobili svojo koncentracijo, da lahko vstopite v kraljestvo nadzavesti in manifestirajte svoje afirmacije.

Paramahansa Jogananda nas skozi knjigo vodi od same duhovne moči človekove besede; duševne odgovornosti za kronične bolezni; zdravljenja z domišljijo, razumom, vero ali voljo; avtosugestij in klasifikacij zdravljenja pa vse do preprečevanja fizične, duševne in dušne bolezni. V njej nam poda tudi individualna in skupinska navodila ter afirmacije za modrost, materialni, psihološki in duhovni uspeh … kot tudi vaje za želodec in zobe.

Pravi, da se bolezen na splošno obravnava kot posledica zunanjih vzrokov – le redki se zavedajo, da prihaja zaradi nepravilnega delovanja življenjske energije od znotraj. Medicina, masaža in elektrika le pomagajo spodbuditi celico, da se neaktivna življenjska Sila pripravi do tega, da ponovno vzpostavi svoje prejšnje delo popravljanja.

Desetletja preden je prevladujoči trend odkril moč afirmacije pri zdravljenju uma in telesa, je Paramahansa Jogananda navdušeno občinstvo širom dežele poučeval, kako neposredno dostopati in uporabljati izjemne zdravilne moči, skrite v vsakem človeku. To močno zdravilno prakso je predstavil ameriškemu občinstvu med svojo prvo turnejo po državi, leta 1924. Danes se več sto tisoč ljudi po vsem svetu poslužuje njegovih tehnik znanstveno potrjenih afirmacij zdravljenja.

Odlomek iz knjige Znanstveno podprte zdravilne afirmacije (poglavje Vadba afirmacij):

Različna stanja ponavljanja petja

Afirmacijo je treba vaditi s primerno glasno intonacijo, ki se umiri do šepeta, predvsem pa s pozornostjo in predanostjo. Misel vodimo iz slušnega čutila do razumevanja ali zavestnega uma, nato k podzavesti ali samodejnem umu, potem pa v Superzavest – s prepričanjem o njeni učinkovitosti in resnici. Tisti, ki verjamejo, jih bodo te afirmacije pozdravile – in jogoda jih bo naučila, kako preprečiti bolezen za vedno, kot tudi, kako jo pozdraviti.

Naslednja lestvica prikazuje vrstni red različnih sledečih si ponavljanj petja:

 • zavestno, glasno petje
 • šepetanje
 • petje v duši
 • podzavestno petje
 • nadzavestno petje

Podzavestno petje postane samodejno, samo z notranjo zavestjo. Nadzavestno petje je takrat, ko se globoke notranje vibracije petja pretvorijo v zavedanje in se namestijo v nad- ter podzavest pa tudi v zavestni um. Neprekinjeno zadrževanje pozornosti na resnični Kozmični vibraciji, ne na kakršnem koli namišljenem zvoku, je nadzavestno petje.

Superzavedanje in nezavedanje

Zelo pomembno je upoštevati, da bi se morala ob prehodu iz enega stanja petja v drugo spremeniti tudi naravnanost uma, ki postane globlji in bolj koncentriran. Cilj je v eno združiti pevca, petje in proces petja. Um se mora potopiti v najgloblje zavestno stanje, a NE NEZAVEDANJE ali nezbranost ali spanje, temveč tako osredotočeno koncentrirano stanje absolutne zavesti, da so vse misli potopljene in združene v to eno stanje, kot delčki, ki jih neustavljivo privlači magnet.

Fiziološka središča

Med različnimi afirmacijami morate biti pozorni na fiziološka središča, kamor bi morala biti usmerjena pozornost. Srce je središče za občutke. Medulla je vir energije. In volja izvira iz sredine čela. Pozornost je nezavedno usmerjena v ta središča. Na primer, ko čutimo, je pozornost osredotočena na srce – in čutimo izključno srce in ne drugih delov telesa. Želimo krepiti zavestno moč nad usmeritvijo pozornosti v središče misli, volje in občutkov.

Predvsem pa je absolutno najboljša metoda takojšnjega zdravljenja nesporna vera v Boga ali njegove iskrene privržence. Bolje je umreti v poskušanju prebujanja te vere kot umreti dobrega zdravja, vendar z neomajnim zaupanjem v zdravila ali materijo.

Naslednje afirmacije bodo v veliko pomoč skupnostim in posameznikom, da bodo razumeli mehanizem človeškega telesa, če jih bodo ponavljali z razumevanjem in s predanostjo. Morajo globoko premišljevati in se zadrževati v notranjem pomenu afirmacij. Prebrati bi morali razpravo o Duhu in materiji ter jo v mislih kar naprej ponavljati.

Vrednost različnih metod zdravljenja

Preprečevanje bolezni je cilj, za katerega bi si morali vsi prizadevati. Vsa naša koncentracija bi morala biti osredotočena na to pomembno težavo.

Mnogi ljudje že trpijo, ker so prekršili duhovne, duševne ali fizične zakone življenja. Veliko več jih bo še naprej kršilo te zakone, čeprav znajo bolje. Pomembno in treba je zato upoštevati relativno vrednost različnih metod zdravljenja telesnih bolezni.

Medicinska znanost uporablja samo fizične podružnice za zdravljenje, zato ima zelo omejen obseg delovanja. Psihofizična in duševna zdravljenja so zahtevnejša za spopadanje z boleznijo. Tudi najbolj materialno usmerjeni zdravnik bolezni pozna učinek načina mišljenja in čuti več zaupanja v svoje sposobnosti zdravljenja, če njegov pacient ‘veruje vanj’.

Avtosugestije in afirmacije volje so nezavedne metode spodbujanja življenjske energije, vendar pa samo umske metode zdravljenja ne delujejo zavestno z življenjsko energijo in se uporabljajo brez vzpostavljanja fiziološke povezave, zato niso učinkovite v vseh primerih bolezni. Če dodamo še zavestno voljo in sodelovanje z življenjsko energijo, smo veliko uspešnejši. Zdravljenje pa je zanesljivo s psihofizičnimi metodami – z voljo, vero in razumom so prepleteni in usmerjajo življenjsko energijo ter dosežejo nadzavest. Poznavanje inherentne in neločljive enotnosti materije ter duha rešuje vse težave bolezni.

Posamična in skupinska navodila

Čas: (Za posameznika) Takoj ko se zjutraj prebudite, v času ko ste zaspani in preden greste zvečer spat. (Za skupino) Vsak čas je primeren.

Prostor: Brezšumna ali kolikor je mogoče tiha okolica. Če je treba afirmacije opravljati v hrupnem prostoru, se ne menite za motnje in predano nadaljujte svoje vaje.

Metoda: Preden začnete potrjevati, vedno osvobodite um vseh skrbi in nemira. Izberite svojo afirmacijo in jo ponovite najprej glasno, nato tiše in počasneje, dokler vaš glas ne postane šepet. Potem jo postopoma samo miselno potrjujte, celo brez premikanja jezika in ustnic. Miselno potrjujte, dokler ne boste čutili, da ste se zlili v globoko, neprekinjeno koncentracijo – ne nezavest, temveč zavestno kontinuiteto neprekinjenih misli.

Potem, če nadaljujete svoje miselne afirmacije in greste še globlje, boste čutili čudovit občutek vse večjega veselja in miru, ki vas bosta preplavila. Med globoko koncentracijo se bo vaša afirmacija zlila v podzavestni tok – vrnila se bo pozneje, okrepljena z močjo, da bo vplivala na vaš zavestni um, skozi zakon navade.

Med doživljanjem vedno večjega miru vaša afirmacija sega globlje v nadzavestni zbiralnik, da se bo vrnila pozneje, polna neomejene moči – ne da bi vplivala samo na vaš zavestni um, temveč tudi za izpolnitev vaših materialnih želja. Ne dvomite in priča boste čudežu te znanstvene vere.

Med skupinskimi afirmacijami za zdravljenje telesne ali duševne bolezni, pri sebi ali drugih, je treba ponavljati z enakomernim tonom, s celotno duševno močjo, z enakomerno koncentracijo ter enakomernim občutkom vere in miru. Šibkejši umi zmanjšujejo združeno silo, porojeno iz takšnih afirmacij, in lahko celo odrinejo poplavo sile iz svojega nezavestnega cilja.

Nikakor ne delajte nobenih gibov oziroma ne postanite nemirni in ne motite svojega bližnjega. Samo mirovanje ni dovolj, ne pozabite, da bosta vaša koncentracija in nemir vidno vplivala na želeni rezultat ugodno ali pa neugodno.

Naslednja semena afirmacije so prepojena z navdihom duše. Treba jih je zaliti s svojo vero in zbranostjo ter posejati v tla nadzavestnega miru – da bi se postavile notranje gibljive vibracije, ki bodo pomagale do njihove želene kalitve.

Med njimi je veliko procesov sejanja afirmacijskega semena in njegove obroditve. Vsi pogoji rasti morajo biti izpolnjeni po vrsti, da bi dosegli želeni rezultat. Afirmacijsko seme mora biti živo, brez dvomov, nemirnosti ali nepazljivosti. Posejati ga je treba v ume in srca ljudi – z vero, zbranostjo, s predanostjo in z mirom. Zalivati ga je treba z globokimi, novimi ponovitvami. Vedno se izogibajte mehanskemu ponavljanju. To navodilo lahko najdemo v svetopisemski zapovedi: »Ne izgovarjaj po nemarnem imena Gospoda, svojega Boga.«[1] Afirmacije ponavljajte odločno, intenzivno in iskreno – dokler se ne pridobi takšna moč, da en ukaz, ena močna lastna želja zadostuje za spremembo v svojih telesnih celicah ali premiku svoje duše k izvajanju čudežev.

Predhodna pravila, ki jih je treba upoštevati pred afirmacijami

 1. Sedite obrnjeni proti severu ali vzhodu.
 2. Zaprite oči (osredotočite svojo pozornost na medullo, razen če je navedeno drugače). Hrbtenico imejte vzravnano, prsni koš visoko, trebuh potegnite vase. Popolnoma se sprostite. Globoko vdihnite in trikrat izdihnite.
 3. Sprostite telo in ga obdržite negibnega. Um izpraznite vseh nemirnih misli; odstranite ga iz vseh občutkov telesnih bremen, temperature, zvokov itd.
 4. Napolnite svoj um s predanostjo in z voljo. Začutite predanost v srcu. Začutite voljo v svojem fiziološkem središču ustvarjanja, med obrvmi. Odvrzite tesnobo, nezaupanje, skrbi. Mirno se zavedajte, da božanski zakon deluje in je vsemogočen le, če ga ne izklopite z dvomom ali nejevero. Vera in koncentracija omogočata neovirano delovanje. Držite se misli, da so vsa telesna stanja spremenljiva in ozdravljiva ter da je zavest o tem, da je nekaj kroničnega, zabloda.
 5. Pozabite, kaj je tisto, zaradi česar želite ozdraveti.
 6. V skupinskih afirmacijah bi moral vodja ritmično brati afirmacijo, medtem ko stoji. Občinstvo naj ponovi za njim z enakim ritmom in intonacijo.

 

 

Paramahansa Yogananda_standard_pose

Jogananda Paramhansa je bil indijski menih, jogi in guru, ki je s svojo organizacijo Self-Realization Fellowship (SRF) / Yogoda Satsanga Society (YSS), svetu podaril na milijone naukov meditacije in krija jogo.

Rodil se je leta 1893 v Gorakhpuru v Indiji. Bil je četrti od osmih otrok in drugi od štirih sinov. Ko je dopolnil enajst let mu je umrla mama. Po končani srednji šoli je Jogananda zapustil svoj dom v Kalkuti, da bi živel v bivališču puščavnikov Mahamandal v Varanasiju, pod vodstvom Swamija Dyanande. Kmalu je postal nezadovoljen, saj se niso dovolj posvečali meditacijam. Začel je moliti za vodstvo; leta 1910 se je njegovo iskanje učiteljev končalo, ko je pri 17 letih srečal svojega guruja Swamija Sri Yukteswar Girija.

Naslednjih deset let (1910-1920) je kot njegov učenec nadaljeval usposabljanje v Seramporeju in Puriju. Leta 1920 je odpotoval v Združene države Amerike, kjer je govoril na mednarodnem kongresu in je bil dobro sprejet; pozneje istega leta je ustanovil SRF, da bi po vsem svetu razširjal svoja znanja o starodavnih praksah, filozofiji joge in tradiciji meditacije.

Jogananda je bil prvi hindujski učitelj joge, ki je večji del svojega življenja preživel v Ameriki.  Leta 1935 se je vrnil v Indijo, kjer se je srečal z različnimi ljudmi, ki so ga privlačili: Mahatmo Ghandijem, ki ga je uvedel v krija jogo; žensko-svetnico Anandamoyi Ma; Giri Bala, starejšo žensko, ki je prakticirala jogo in je preživela brez hrane; priznanega fizika Chandrasekhara Venkata Ramana ter več učencev Sri Yukteswarjevega guruja Lahirija Mahasaye. Med tem ko je bil v Indiji, je Sri Yukteswar podelil Joganandi samostanski naziv Paramhansa, kar pomeni ‘vrhovni labod’ in označuje najvišji duhovni dosežek, kar je tudi formalno nadomestilo njegov prejšnji naziv ‘swami’. Leta 1936 se je vrnil  Ameriko.

Jogananda Paramhansa je umrl leta 1952, potem ko se je udeležil večerje za gostujočega indijskega veleposlanika v ZDA v Los Angelesu. Ob zaključku banketa je Jogananda spregovoril o Indiji in Ameriki, skupnem prispevku k svetovnemu miru in človeškem napredku. Svoj nagovor naj bi zaključil z besedami: »Kjer Ganges, gozdovi, himalajske jame in ljudje sanjajo Boga – posvečen sem; moje telo se je dotaknilo te trate.« Takrat naj bi obrnil oči v središče Kutashtha (Ajno čakro ali ‘duhovno oko’) njegovo telo pa naj bi se zrušilo na tla.

Več o Joganandi si lahko preberete na blogu >>>

Kategorija: Afirmacije (dnevne misli, meditacije)

Avtor: Paramhansa Jogananda

Število strani: 113

Vezava: mehka

Velikost: 14,5 x 21,0 cm

EAN koda: 978-961-7079-25-8

Datum izdaje: 25.1.2022

Izdal: Založba AUM

Mnenja kupcev

Oddajte svoje mnenje

Podaj mnenje

 1. Klemen

  Všeč mi je, ker je vse lepo opisano in vodeno. Veliko lažje je potem meditacije in afirmacije tudi dejansko izvajati v praksi.

 2. Majda

  Afirmacije, ki so dejansko uporabne v vsakdanjem življenju in nas pripeljejo do sprememb, ki jih želimo.

 3. Joži (preverjena stranka)

  Sedaj res vem kako uporabiti afirmacije. Večkrat sme že poskusila, IN DELUJE 🙂 Hvaležna, priporočam :))))

 4. Marinka (preverjena stranka)

  Odlična knjiga, priporočam. Veliko sem se naučila, že izvajam afirmacije – zelo pomagajo

 5. Katja K.

  Že nekaj časa izvajam afirmacije po tej knjigi in mi pomagajo. Bom še za prijateljivo eno kupila.

 6. Ana Marija

  Znanstveno podprte zdravilne afirmacije so pravi biser kako uporabljati afirmacije. Tudi veliko afirmacij. Super knjiga 🙂 🙂