Znova v ravnovesju – Izkoristimo Alexandrovo tehniko v boju proti bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu

Izkoristimo Alexandrovo tehniko v boju proti bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu

Znova v ravnovesju je praktičen vodnik za samopomoč pri bolečinah v vratu, ramenih in hrbtu.

Avtor Richard Brennan se opira na življenjske izkušnje v vlogi učitelja Alexandrove tehnike, pa tudi bivšega bolnika z bolečinami v hrbtu, ki bralca po korakih popelje na raziskovalno potovanje.

Brennan v knjigi z nizom preprostih vaj v zavedanju pojasnjuje, kako uvesti enostavne, vendar učinkovite spremembe sedenja in gibanja. Številne izmed teh so v osrčju Alexandrove tehnike same.

Lahkoten in prijeten občutek, ki ga vliva knjiga, je močno podkrepljen z obilico prispevkov zdravnikov, specialistov ortopedije in drugih zdravstvenih delavcev ter številnimi zgodbami ljudi najrazličnejših poklicev, ki so jih pestile bolečine v hrbtu in ki jim je Alexandrova tehnika pomagala.

Preberite več
Cena: 27,00 
Na zalogi
33 dni garancije
Na vse nakupe imate 33 dnevni rok za vračilo. Brez vprašanj.
Hitra in brezplačna dostava
Za vsa naročila nad 69,90 €, vam nudimo brezplačno dostavo.
Različne možnosti plačila
Predračun – UPN nalog, po povzetju, plačilne kartice, GooglePay & ApplePay

Znova v ravnovesju- Izkoristimo Alexandrovo tehniko v boju proti bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu

IZ UVODA KNJIGE:

Če ste eden izmed milijonov ljudi, ki jih boli hrbet, še predobro razumem, kaj prestajate, saj so tudi mene vrsto let pestile neznosne bolečine v hrbtu in hud išias. Povedali so mi, da se ne bom mogel nikoli več skloniti ali dvigniti česar koli še tako lahkega.

Popolnoma osupel sem bil, ko sem končno našel rešitev za svoje dolgotrajne težave s hrbtom – osupel, da je bila rešitev v resnici zelo preprosta. Pravzaprav tako preprosta, da sem jo povsem spregledal tudi jaz, spregledalo pa jo je poleg tega več deset zdravnikov, kirurgov in terapevtov, ki so mi vrsto let skušali pomagati.

V nasprotju z drugimi tehnikami ta nima stranskih učinkov niti ni kakor koli tvegana; gre za učinkovit pristop, ki pripomore k večjemu zavedanju med vsakdanjimi opravili in ki nam lahko pomaga znova vzeti v svoje roke moč za odpravo bolečin v hrbtu ali vratu.

Ta knjiga govori o popolnoma drugačnem pristopu od vseh drugih oblik zdravljenja, na katere sem naletel. Osnovna predpostavka Alexandrove tehnike je, da je telo zelo inteligentno in da natančno ve, kaj je treba storiti za zmanjšanje bolečine. Zatika se zgolj v tem, da nevede stalno močno obremenjujemo živce, mišice in sklepe s tem, kako stojimo, sedimo in se premikamo, ta obremenjenost pa preprečuje zdravljenje.

Ko se zavemo, koliko čezmerne napetosti imamo v mišicah, jo lahko začnemo sproščati in omogočati telesu vrnitev v ravnovesje.

»Alexandrova tehnika lahko pomaga olajšati bolečine in preprečiti njihovo ponavljanje s popravljanjem slabe drže in učenjem pravilnih gibalnih vzorcev.« —Andrew Weil, dr. med., avtor uspešnice Spontano zdravljenje

»Izjemno vesel sem, da smo v slovenskem prostoru dobili prvo knjigo o Alexandrovi tehniki in upam, da bo knjiga Znova v ravnovesju mnogim v Sloveniji spremenila življenje tako, kot ga je meni.« –Žiga Repanšek, profesor športne vzgoje

 

Richard Brennan preučuje Alexandrovo tehniko že od leta 1983, uči pa od leta 1989. Napisal je še sedem drugih knjig o tej tehniki, ki so bile prevedene v 21 jezikov in so v prodaji po vsem svetu.

Richard je soustanovitelj irskega združenja učiteljev Alexandrove tehnike ISATT in vodja edinega centra za izobraževanje učiteljev omenjene tehnike na Irskem, ki ima akreditacijo združenja učiteljev Alexandrove tehnike STAT.

Richard precej potuje po Evropi in ZDA, kjer predava in vodi tečaje o Alexandrovi tehniki. Redno prihaja tudi v Slovenijo.

Kategorija: Duhovni vodniki in duhovni mojstri

Avtor: Brennan Richard

Število strani: 208

Vezava: mehka

Velikost: 14 x 22 cm

EAN: 9789617184433

Datum izdaje: 2023

Izdal: Založba Primus

Bodi prvi ocenjevalec “Znova v ravnovesju – Izkoristimo Alexandrovo tehniko v boju proti bolečinam v vratu, ramenih in hrbtu”

Zaenkrat še ni mnenj.