Beležke, notesniki in dnevniki

Beležke, notesniki in dnevniki

Si želite shranite svoje misli, občutenja, občutke hvaležnosti ali ideje? Morda vsakodnevne obveznosti, cilje in vizije? Potem vam bo prav prišla beležka, notesnik ali pa dnevnik za pisanje – vsak izbere sam.

Čemu pisanje beležnice, notesnika ali dnevnika? Pisanje v beležko ali pisanje dnevnika ima svoj terapevtski namen. Kadar je namreč naše čustveno in mentalno stanje v ravnovesju, se to kaže tudi na fizični ravni, saj s tem dosežemo večjo zbranost, fokus, osredotočenost, da lahko neobremenjeni začnemo dosegati zastavljene misli, cilje in vizije. Izražanje prek zapisovanja v beležko, notesnik ali dnevnik prežene preveliko čustveno navlako in je prava razstrupitev naših misli. Preden pa začnemo pisanje dnevnika ali v beležko, si moramo vzeti čas in tudi pripraviti okolje, ustvariti moramo ambient.

Danes so zelo popularni dnevniki hvaležnosti. Ljudje, ki jih pišejo, so deležni več pozitivnih občutkov, več veselja, ljubezni in najdejo večji smisel oziroma namen življenja.

Pri zapisovanju v beležnico, notesnik ali dnevnik je zelo pomembno, da si vzamemo čas in premislimo, kaj bomo zapisali. Samo pisanje (predvsem v beležnico ali dnevnik hvaležnosti) nas zelo sprosti in ima zelo pozitivne občutek na našo duševnost ter seveda ugodno vpliva na zdravje. To lahko storite tako, da v beležko, beležnico ali dnevnik zapišite svoje občutke hvaležnosti.

Lahko pa le pišete dnevnik, kjer boste svoje občutke, misli izlili na papir in s tem vadili samospoznanje ali pa čuječnost do sebe oziroma drugih.

Pri zapisovanju vsakodnevnih obveznosti ali ciljev je najbolje napisati seznam prioritet (res pomembnih stvari – ne nujnih) in jih potem eno za drugo odkljukati v svoji beležki oziroma notesniku. Uporaba beležnice ali notesnika prinaša pozitivne spremembe, saj ko neko stvar zapišemo, se je bolj zavemo in smo bolj osredotočeni na to, da bomo stvari izpeljali do konca.

Podarite sebi ali svojim najdražjim beležnico, notesnik ali dnevnik za pisanje!

Prikazovanje 1–12 od 14 rezultatov