Ezoterika

Ezoterika

Kaj predstavlja ezoterika, oziroma izraz ezoterika? Kakšen pomen ima ezoterika? In kako se ezoterika razlikuje od religij ali znanosti.

Ezoterika je veda, ki se ukvarja z notranjim raziskovanjem človeškega sveta, z »skritim« delom. Ezoterika se ukvarja z notranjostjo človeka, z njegovo dušo, z njegovim duhom, z intuicijo, zato ima ezoterika mistično in skrivnostno konotacijo. Vendar ezoterika ni samo človek, je vse (živali, rastline, naš planet, naš univerzum), je evolucija –  ezoterika je vse večna kreativna modrost. Ezoterika opredeluje rast posamzenika in rast stvarstva (mikrokozmos in makrokozmos), zato spoda v duhovnost oz. v duhovno rast posameznika.

Ezoterična znanja in prakse so se ustno prenašala in bila varovana skrivnost. Ezoterika omogoča človeku ezoterične prakse oz. načine ali metode, da bi posameznik prišel naprej po svoji duhovni poti.

Ezoterika daje vprašanja kot so: kdo smo, zakaj smo tukaj, kaj je naš namen…kakšno je naše življenjsko poslanstvo, vendar ezoterike ne moremo enačiti s duhovnostjo ali z religijami.

Izberite si svoje ezoterične knjige in zaupajte svoji intuiciji.

Prikazovanje 1–12 od 25 rezultatov