Meditacija in meditacijske tehnike

Meditacija in meditacijske tehnike

Knjige o meditaciji in meditacijskih tehnikah so v pripravi… Meditacija ni pasivno sedenje, meditacija je popolna osredotočenost uma na en sam objekt ali aspekt. Meditacija zahteva delo, trud in voljo. Meditacija je praksa, kjer nič ne pričakujemo, vendar meditiramo. Ko gre za meditacijo in ko meditiramo, potujemo navznoter v spoznavanje sebe, in širitev svoje zavesti. Da bi lahko pravilno meditirali, je dobro poznati predvsem meditacijske tehnike, in najprej ter predvsem imeti željo meditirati.

Priporočljivo je da meditacija poteka, vsak dan na istem mestu ob isti uri, zato da ko prakticiramo meditacijo, hitreje pridemo v umirjeno stanje telesa, um in srca. Pri meditaciji gre za najprej umiritev, potem pogled navznoter in šele nato ekspanzijo.

Meditacija ima veliko raznovrstnih koristi za posameznika. Ko dnevno izvajamo meditacijo začnemo presegati svoje omejitve in dosegati večje potenciale. Meditacija prav tako pomaga pri čustvenih odzivih na stres, strah ter tesnobo. Meditacija vsa čustvena stanja pelje v mir, umirjenost in veselje. Redna meditacija (meditirati je priporočljivo vsaj 1x na dan po 15-20 minut), prav tako povečuje našo ustvarjalnost, energijo in koncentracijo.

Obstaja več meditacijskih tehnik, izberemo pa svojo po svoji intuciji in redno izvajamo meditacijo. Več o tem kaj je meditacija in meditacijskih tehnik si lahko preberete na blogu:
Meditacija in meditacije – Boljše življenje
Zakaj meditirati

Prikazovanje 1–12 od 21 rezultatov