Starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev

Starodavne modrosti in modrosti različnih ljudstev

Zakaj gre pri starodavnih modrosti oziroma modrosti, ki izvirajo iz različnih ljudstev. Ko spoznavamo starodavne modrosti, ki so preveživele čas, pričnemo verjetno delovati precej drugače kot smo prej. Naša prepričanja, so pod vprašanjem kar velja za sprejeto starodavno modrost. Z drugimi besedami, postanemo lahko modrejši, saj črpamo iz zakladnice starodavnih modrosti, ki so nastajala in se preverjala skozi situacije daljšega obdobja.

Nekatere starodavne modrosti so dajala bolj poudarek na ene s »stvari« druge pa na druge. Tako lahko sodobni človek spozna različne modrosti, od modrosti odnosov, modrost delovanja, modrosti bivanja, modrosti namena…

Starodavne modrosti lahko črpamo iz različnih ljudstev: modrosti indijancev, hindujske modrosti, japonske in kitajske modrosti, egipčanske modrosti, grška modrost… itd.

Tako nam starodavne modrosti pomagajo predvsem pri boljši presoji in zdravem razumu ko se znajdemo v kakšni situaciji. Modrosti nam tudi pomagajo pri razločevanju notranjih lastnosti in odnosov. Spoznajte starodavne modrosti, saj modrosti bogatijo.

Prikazovanje 1–12 od 20 rezultatov