Reiki tečaji in reiki terapije

Reiki tečaji in reiki terapije

Reiki je oblika alternativne terapije, ki temelji na prenosu energije skozi dlani terapevta na pacienta. Beseda Reiki izhaja iz japonskega jezika in pomeni univerzalno življenjsko energijo. Reiki terapija se izvaja s polaganjem rok na različnih delih telesa, pri čemer terapevt skuša uravnovesiti energijske tokove v telesu pacienta.

Reiki se uporablja za lajšanje različnih zdravstvenih težav, kot so stres, tesnoba, bolečine v telesu, migrene in druge kronične bolezni. Reiki terapija lahko tudi pomaga pri lajšanju depresije, utrujenosti in izboljšanju splošnega počutja.

Med seanso reiki terapije pacient običajno leži na mizi ali stolu, medtem ko terapevt polaga roke na različne dele telesa. Terapevt se osredotoča na prenos energije skozi svoje roke in na uravnavanje energijskih tokov v telesu pacienta. Med seanso lahko pacient občuti različne občutke, kot so toplota, mravljinčenje ali vibriranje, odvisno od osebe do osebe.

Koristi reiki terapije so številne. Reiki terapija lahko pomaga pri lajšanju stresa in tesnobe, saj pomaga sprostiti telo in um. Prav tako lahko pomaga pri lajšanju fizičnih bolečin, kot so bolečine v hrbtu, migrene in menstrualne bolečine. Reiki terapija lahko tudi pomaga pri izboljšanju spanja, povečanju energije in izboljšanju splošnega počutja.

Reiki terapija se lahko izvaja samostojno ali kot dopolnilna terapija k drugim zdravstvenim postopkom. Terapija se izvaja na različnih ravneh, od začetnega do mojstrskega nivoja, odvisno od stopnje usposobljenosti terapevta.

Čeprav se reiki terapija ne uporablja kot nadomestek za uradno medicino, lahko pomaga pri lajšanju številnih zdravstvenih težav. Kot pri vsaki terapiji je pomembno, da se predhodno posvetujete s svojim zdravnikom, preden se odločite za reiki terapijo.

Poznamo več vrst reiki terapij: Usui Reiki, Imara Reiki, Zlati Reiki, Kundalini Reiki..

V zaključku lahko rečemo, da je reiki terapija oblika alternativne terapije, ki temelji na prenosu energije skozi dlani terapevta na pacienta. Reiki terapija lahko pomaga pri lajšanju stresa, tesnobe in fizičnih bolečin.

Več o Reiki-ju si lahko preberete na Blog prispevku – Prednosti zdravljenja z Reikijem >>>

Prikaz vseh 10 rezultatov