Naša zgodba, vizija in kako je nastala Založba AUM

Na Tajskem je bil nekoč tempelj imenovan Golden Buda, pred katerim je stal velik kip zlatega Bude. Kip so na začetku 15. stoletja zaradi sedeža oblasti morali preseliti in ga pred nepridipravi zakriti z ometom. Med večkratnim seljenjem skulpture se je sčasoma pozabilo, iz česa je sploh narejen in tako je bil skrit tudi sam pomen kipca. Leta 1935 je bil ponovno prenesen v novi dom – v Wat Traimit, kjer se ni našlo ustreznega prostora za shranjevanje precej velike skulpture. Več kot dve desetletji je tako še vedno stal na prostem – zaščiten le s pločevinasto streho. Leta 1955 so ga ponovno selili v novo stavbo v mesto Bangkok. Ko so kip dvigovali s podstavka, so se vrvi po nesreči pretrgale. Kip je padel na tla in pod ometom je bil razkrit lesk zlata, ki je nakazoval, iz česa je v resnici izdelana skulptura.

Neverjetna zgodba o odkritju zlatega Bude nas neprestano opominja na to, da smo vsi v svoji naravi zlati, vsi se zlati rodimo in vsi imamo v sebi Boga – vsi smo eno z univerzumom. Kljub temu pa ljudje okoli svoje zlate narave skozi življenje delamo nekakšen kamniti oklep – vse dokler v življenju ne naletimo na neko krizno situacijo, ko smo prisiljeni en delček našega oklepa odbiti stran in pogledati v našo zlato notranjost. Takrat običajno spoznamo, da je to v našem življenju veliko lepše kot pa živeti v oklepu iz kamenja.

In ravno to je poslanstvo založbe AUM – pomagati ljudem, da se znebijo kamnitega oklepa in ponovno zaživijo v vsej svoji zlati naravi in v sebi odkrijejo Boga.

Potovanje skozi življenje je enako zgodbi filmskih junakov

Vsi se rodimo in vsi umremo. Vendar – ali ste se kdaj spraševali, kdo ste in kaj delate tukaj? Življenje je kratko in v tem kratkem času je izjemno pomembno, da najdemo nek pomen življenja in razlog za svoj obstoj. Pri tem ni nujno, da smo najboljši, uspešni ali pa bogati. Lahko je naše življenje preprosto, vendar bomo v njem kljub temu našli razloge za svoj obstoj.

Naš vzorec življenja nas pogosto spominja na zgodbo filmskih junakov, kot so Harry Potter, Alica v čudežni deželi ali pa Čarovnik iz Oza, Rocky, Star Wars, Spartak, Gospodar prstanov … Najprej gremo skozi otroštvo, obdobje mladostništva, nato pa iščemo prostor, kjer se bomo postarali. Na tej poti običajno naletimo na številne ovire, ljudje nas prizadenejo, nam pomagajo in se borimo z notranjimi konflikti. In filmski junaki so tisti, ki nam govorijo, da to zmoremo tudi mi.

Naloga mitoloških simbolov je, da vam vzbudijo razumevanje: »Aha! Ja. Vem, kaj je, to sem jaz«.
-Joseph Campbell

Ravno krizne situacije v življenju so torej tiste, s pomočjo katerih najdemo pravega sebe, slavo in na koncu tudi zmago. So nekakšen klic k spremembam, ki ga zaslišimo na primer ob izgubi službe, ločitvi, izgubi hiše ali smrti ožjih družinskih članov. To so situacije, za katere nikoli ne bi želeli, da se zgodijo, ampak so tudi tiste, ki jih dejansko potrebujemo, da se poistovetimo z našo drugo verzijo našega jaza.

Založba AUM vam poskuša pomagati, da postanete tudi vi heroji svojega življenja. Z našo pomočjo se boste spopadali s svojimi notranjimi strahovi in notranjimi ovirami, na ta način pa boste zaživeli zadovoljno življenje. Z nami boste sprejemali izzive v življenju in začutili moč, da lahko storite še marsikaj.

Vaše življenje je rezultat izključno vašega dela

Mnogo ljudi na žalost meni, da je privilegij gledati doma svoj velik LCD televizor in enostavno početi nič. Drugim je bistvo življenja zaslužiti veliko denarja, kupovati stvari in početi veliko aktivnosti. Če k temu dodamo še to, da so nam določene ideje pogosto vsiljene, se številni ljudje v takšnem okolju ne morejo razvijati in ustvarjati.

Sčasoma pristanemo na nekakšnem tekočem traku, s katerega je težko izstopiti. Še bolj nevarno pa je, da sčasoma izgubimo stik s svojo dušo, ki pomeni našo strast, blagoslov, naše edinstvene spretnosti, izražanje samega sebe in tisto gonilno silo, ki nas žene naprej.

V današnji družbi ni nič presenetljivega, da se mnogi že celo življenje sprašujemo:

  • Kdo sem?
  • Zakaj sem tu? Kaj je moj namen? Kaj je moja »pesem«?
  • Od kje sem prišel?

In kako si na ta vprašanja odgovoriti? Kdaj je odgovor dokončen? Ni pravega odgovora, je le pot – pot raziskovanja, pot duha in pot duše. Zato smo se skupaj z ekipo odločili, da naredimo spletni portal, kjer je naš namen, vam drage raziskovalke in dragi raziskovalci, služiti in poskusiti tudi vam odgovoriti na zgornja vprašanja.

S pomočjo duhovnih knjig, prispevkov s področja duhovnosti in duhovne trgovine si želimo, da najdete svojo pot, svoj potencial, svoj način, svojo pesem, da bi bila vaša stopnja energije bivanja in zavedanja višja in da bi sami našli to pot visokega stanja. S tem pa upamo, da boste tudi spoznali spoznanje Sebstva oziroma poznavanje Božanskega v sebi.

Najvišji cilj v življenju je »preseči dvojnost stvarstva in prepoznati enotnost s Stvarnikom. Kdor se oklepa zavesti materije, mora sprejeti njen temeljni zakon polarnosti: plimo in oseko, vzpone in padce, dan in noč, užitek in bolečino, dobro in zlo, rojstvo in smrt«.
-Paramhansa Jogananda

Bistvo življenja je imeti pogum, da pogledate vase

Ko se človek enkrat odloči sprejeti svoj višji namen in cilj dragocenega življenja, se odpravi na pot do popolnosti. Ta se ne skriva nikjer drugje kot v središču vsakega posameznika. Zato se meditacija osredotoča na povezovanje s samim seboj in posredno ali neposredno zastavlja in odgovarja na vprašanja, čemu, kako, zakaj obstajam ter kašna je vloga posameznika v svetu.

Ljudje smo najbolj srečni takrat, ko opravljamo svoj namen. Pri tem pa največ šteje naše osebno zadovoljstvo, ki je bistveno bolj pomembno kot pa družbeni uspeh ali debela denarnica. Verjetno se tudi vi pogosto vprašate, kaj je vaš namen in kako poiskati stvari, ki jih boste počeli s strastjo in z veseljem.

Del človekovega življenja je nenehno raziskovanje. Če še niste našli svojih talentov, to še ne pomeni, da jih nimate. Pomembno je, da se pogovarjate z ljudmi, nenehno iščete in preizkušate različne stvari ter se za vsako od njih močno borite. Ob tem seveda ne pričakujte pričakovano, ampak da boste večkrat naleteli na ovire, s katerimi se boste morali spopasti.

Da boste prišli do spoznanja, kaj je bistvo vašega obstoja, boste morda morali oditi na šolanje na drug konec sveta, postati tuji študent in sprejeti tujo kulturo, pustiti prestižno fakulteto ali pa boste kot pisec besedil napisati ogromno neopaznih scenarijev, predno boste naleteli na srečo – bistvo je, da pri tem vztrajate, delate, kar vam srce govori in ne zaradi varnosti.

Privilegij življenja je, da ste to, kar ste

V življenju sta običajno dve poti: ena je zavita in polna ovir, druga pa je lažja in vam ne ponuja nobenih izzivov. Odločitev, po kateri boste šli, je izključno vaša. Na poti boste pogosto doživljali občutek strahu, vendar če resnično sledite svojim radostim, vam bo univerzum prišel nasproti in vam odprl vrata.

Manifestacija AUM vam bo dala nadnaravno moč, s katero boste dvignili svojo zavest in vero, hkrati pa boste zbrali pogum, da boste šli naprej kljub občutku strahu. Pogum vam pomaga, da se s svojimi strahovi soočite in vam govori, kaj morate storiti in to tudi storite. Ko padete, je pogum tisti, ki vam pomaga, da znova vstanete, hkrati pa odkrivate neznano in poizkusite stvari, ki se mnogim zdijo nemogoče.

Prav je, da se v življenju bojite, vendar pa vas strahovi ne smejo ustaviti. Strah pred samim seboj oziroma notranji strah je običajno tisti, s katerim se ljudje pogosto spopadamo. Vendar pa rešitev ni v spopadanju z njim, ampak da ga vzljubite in sprejmete. Ljubiti svojo slabo stran pomeni, da boste dobili dodatno moč – to je pot duše, pot Sebstva.

Založba AUM – poiščite življenje, ki vas čaka

Življenje je kratko in svoj namen najdemo takrat, ko nas »udari«, če nismo dovolj pozorni. Karma je darilo univerzuma, da rastemo v boljši jaz, v svoj potencial. Vsakdo pa na koncu prinese svojo zgodbo – bistvo svojega življenja.

Nezadovoljstvo s svojim življenjem je resen znak za spremembe. Takrat vas obdajajo žalost, obup, jeza in druga negativna čustva. Vendar pa imate možnost, da se odločite in postanete sami odgovorni za svoje življenje, zato sprejmite izzive in postanite še boljši – pri Založbi AUM vam bomo pomagali po najboljših močeh.

Posebej za vas bomo priskrbeli knjige, ki v naš prostor tako in drugače vnašajo gotovo najslavnejšo mantro, iz katere vse izhaja in kamor se vse vrača: AUM (zato je tudi naša prva izdaja AUM – melodija ljubezni). Izbrani avtorji v slovenskem prevodu vas bodo s svojimi spoznanji, uvidi in pogledi vodili na poti življenja, ki sledi načelom enosti vsega in vsakogar.

Z našo pomočjo vam bo dano prebirati knjige, ki vam bodo dale misliti in vas ne bodo pustile ravnodušnih. V skladu z najnovejšimi spoznanji vas bodo peljale naprej, v lepši svet, kjer se vse združuje in se brišejo razlike med nami, kjer se iščejo povezave, ki nas zbližujejo s svetom in predvsem s seboj.

Dejstvo je, da vsak posameznik potrebuje pogum herojev, da lahko naredi spremembe v življenju. Vendar šele, ko se univerzum znajde na konicah prstov in se svet razpre v enosti življenja ter raznolikosti spoznanja, ugotovimo, da lahko postanemo boljši in imamo lepo prihodnost. Bistvo svojega obstoja boste odkrili šele takrat, ko v sebi otipate dušo in se pred vami razgrne pot, ki vodi v življenje. S tem se boste osvobodili vseh spon omejitev, pred vami pa se bodo razodele pozabljene sanje, ki ste jih nekoč potlačili v tisti posebni kotiček v sebi, katerega ključ ste sčasoma zavrgli.

Vabimo vas, da ponovno poiščete ključ življenje, ki vas čaka in ki vam nudi zatočišče in bivališče. Pridružite se nam in mnogim, ki vsem drugim utirajo pot do večjega osebnega zadovoljstva, lepših odnosov in bolj izpolnjujočega poklicnega življenja, do duhovne evolucije in življenja v skladu s seboj.

Posebej za vas razstiramo obzorja, razstiramo življenje in razstiramo svet spoznanj ter svet vedoželjnosti.

Zakaj ime AUM?

Nekoč je bila beseda in beseda je bila AUM. Prapočelo, začetek in konec vsega, glasba vseh atomov, prek katere se poistovetimo s celotnim stvarstvom. Trizložna mantra iz sanskrta, pri kateri so dihalne poti popolnoma prehodne, vibracija, iz katere vse izhaja in v katero se vse vrača. Tisočletja je bila nedostopna zunanjemu svetu, danes pa je na voljo vsem, da dvigne zavest človeštva na višjo raven.

AUM je otipljiva prisotnost Boga v stvarstvu, kozmični zvok, ki nas pomaga zdraviti in ščititi pred vsem. Je tehnika, ki prizemljuje, transformira negativnosti v pozitivno energijo, pomaga pri energijskemu čiščenju posameznika in podpira njegovo čustveno, duhovno in mentalno blagostanje. AUM ni samo zvok, ki ga marsikdo sliši kot nebeške harfe, ampak tudi svetloba, kozmična ljubezen, modrost, moč, mir, radost in spokojnost. Je blagoslovljeni tolažnik in naš najboljši prijatelj, ki nam stoji ob strani tudi v najhujši stiski. Zahodna tradicija ga pozna tudi kot amen ali tako bodi.

Sveti zvok se pojavlja v vseh mogočih duhovnih tradicijah in ne pripada nobeni religiji ali narodu. Slišijo in častijo ga mistiki vseh religij, zato pripada celotnemu človeštvu in vesolju. Enako kot mora v svetilki zasvetiti svetloba, tudi AUM prinaša prisotnost Boga v vseh pojavnih oblikah na Zemlji in onkraj nje.

AUM, iz katerega vse izhaja in kamor se vse vrača, popelje globlje vase in poglobi stik z Bogom, univerzumom oziroma s tistim, v kar verjamemo. S pričevanji, z meditacijami in vizualizacijami, v katerih AUM odigra osrednjo vlogo, nam pomaga navezati stik z najglobljim v sebi. Čantanje AUM in navezovanje stika sprosti v nas različne energije, ki povzročajo v nas neravnovesja, širi zavest in nas združuje z duhom. Na ta način se poglobimo v sebe, določena čustva, misli in bolečine pa se ozavestijo in jih začutimo predno se jih osvobodimo.

Ko smo v stiku z AUM, nas čakajo neverjetna spoznanja in intuitivni uvidi. Občutimo enost z vsem, kar je, umirimo svoj um in širimo zavedanje. Močno energetsko polje transformira naša čustva, kot so strah, jeza, žalost ali samopomilovanje, v stanje harmonije, miru in ljubezni. Bistveno pa je, da nam v takem stanju blaženosti nič ne more do živega in smo pripravljeni na največje izzive, ki se marsikomu zdijo nemogoči.

AUM je univerzalna in vsemogočna sila, ki se dotakne prav vsakega in vse duše žene k Bogu. Prepričani smo, da se bo dotaknila tudi vas in vam pomagala spoznati vašo najboljšo različico sebe.

»Človeku je bilo naročeno samo eno opravilo – da posluša AUM«.
-Lahiri Mahasaja