Pogoji poslovanja – Duhovna trgovina in Založba AUM

Splošni pogoji spletne duhovne trgovine in založbe Aum www.zalozba-aum.si (v nadaljevanju spletna trgovina AUM) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine AUM in določajo pravice ter obveznosti med upraviteljem spletne trgovine in uporabniki. Z uporabo spletne trgovine in s potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Spletno trgovino AUM upravlja:
Zavod Gaia Planet
Kamniška 25
1000 Ljubljana
info@zalozba-aum.si

Davčna številka: SI 15626750
Matična številka: 7249241000
TRR: SI56 6100 0001 6357 845

Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Celju pod številko Srg 2021/55832.

Uporabniki, prijava in registracija

V spletni trgovini lahko kupuje gost ali registrirani uporabnik (fizična oseba ali pravna oseba).

Že registrirani uporabniki za prijavo vnesejo uporabniško ime ali e-mail ter svoje geslo. V primeru da je geslo pozabljeno, se poda zahtevek za zamenjavo in sledi navodilom, ki so poslana preko spletne pošte.

Za novo registracijo je potrebno predhodno podati zahtevek. Na svoj e-mail prejmete potrditveni e-mail, s katerim lahko dostopate do svojega uporabniškega računa.

Registrirani uporabniki lahko svoje podatke urejajo v svojem uporabniškem računu, kjer lahko spremenijo tudi geslo.

Nakupovanje je možno s prijavo v sistem spletne trgovine ali brez (ob nakupu pri košarici le izpolnite vse potrebne podatke).

Naročilo zavezuje spletno trgovino AUM in kupca ter ima značaj pogodbe.

Dostop do informacij

Spletna trgovina AUM se uporabnikom spletne strani zavezuje zagotoviti sledeče podatke:

  • podatke upravitelja spletne trgovine in njegov kontakt;
  • lastnosti artiklov in dostopnost njihove zaloge;
  • pogoje (cena, akcijska cena), načine plačil in čas dostave ter veljavnost ponudbe (oziroma predračuna);
  • naročila uporabnika (hramba oz. zgodovina naročil/računov);
  • opcijski rok za odstop od naročila in postopek reklamacij.

Dostava – cena, rok dostave ter brezplačna dostava

Dostava naročil se vrši na območju Republike Slovenije. Spletna trgovina AUM sprejema naročila 24 ur na dan. Naročila, ki so bila prejeta med ponedeljkom in petkom do 14. ure, gredo v dostavo isti dan, naročila prejeta po 14. uri pa naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan.

Dostavni roki:
Knjige: 1–2 delovna dneva
Ostali artikli: 3–4 delovne dni

Cena dostava je enotna za vsa naročila in znaša 4,49 €. Dodatnih stroškov za primer naročil po povzetju ni. Strošek »po povzetju« prevzame spletna trgovina AUM.

Za posredovanje naročenega uporablja spletna trgovina dostavno službo Pošta Slovenija d.o.o. .

Za nakupe nad 69,90 € je dostava brezplačna.

V primeru naročila iz rubrike PREDNAROČILA boste naročeno prejeli ob izdaji knjige/artikla – datum izdaje je naveden v opisu artikla.
Več o načinu naročanja PREDNAROČILA preberite tukaj >>>

Cene izdelkov

Cene knjig in artiklov v spletni trgovini AUM so navedene v evrih (€) in že vključujejo 5 % oz. 22 % davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica.

Redna cena je cena izdelka. Akcijska cena je cena, po kateri je trenutno možno kupiti izdelek.

Ob izdaji knjig velja za obdobje šestih mesecev enotna cena oz. redna cena knjige. V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

Spletna trgovina ima pravico do spremembe cen.

Načini plačila

Spletna trgovina AUM omogoča sledeče načine plačil:

  • Po predračunu – ob kliku na gumb »Oddaj naročilo« boste na svoj e-naslov prejeli predračun s podatki za plačilo preko spletne banke, UPN obrazca ali QR kode. Kot referenco vnesite ID naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun. Veljavnost prednaročila je 8 dni.
  • Po povzetju – plačilo z gotovino izvedete ob dostavi kurirja.
  • Plačilo s kreditno kartico (Master Card, Visa, American Exspress), Paypal plačilo in Gpay (google pay).

Prednaročila je možno plačati le vnaprej s karticami ali po predračunu. Več o načinu naročanja PREDNAROČILA preberite tukaj >>>

Izdaja računa

Ob prejemu naročila prejme kupec tudi račun. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

33-dnevna GARANCIJA (pravica do odstopa od naročila – vračilo artiklov)

Kupcem, ki so fizične osebe, pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Skladno z določili 43. člena ZVPot ima uporabnik spletne trgovine AUM pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, pravico, da v roku 33 dneh obvesti upravitelja spletne trgovine, do odstopa od pogodbe, in to brez navedbe razlogov za odstop.

Odstop od pogodbe uporabnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@zalozba-aum.si.

V tem primeru nam v roku 5-ih dni od preklica naročila nepoškodovane izdelke v enaki količini in v ustrezni embalaži s priloženim originalnim računom, kopijo vašega osebnega dokumenta ter bančne kartice, kjer bo razvidno vaše ime ter TRR, pošljite na naslov:

Zavod Gaia Planet
Kamniška 25
1000 Ljubljana
s pripisom »Vračilo«

Poštnino vračila plača kupec. Celotno kupnino, ki je predmet storniranega naročila, vam bomo najkasneje v 15-ih delovnih dneh vrnili na vaš transakcijski račun. Znesek vračila je znesek, ki je bil plačan.

Odstopni rok poteče v 33-ih dneh od dneva, ko ste prejeli naročene artikle.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

Stvarne napake in reklamacije

Vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga, bomo upoštevali in poskusili rešiti v obojestransko zadovoljstvo.

Uporabnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Uporabnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar temeljito pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Uporabnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
– vrne plačani znesek.

Varstvo uporabe spletne trgovine AUM

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varstvo osebnih podatkov

Zasebnost in varstvo naših uporabnikov v spletni trgovin Aum je naša prioriteta, zato vam zagotavljamo 100 % varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Uporabnik z nakupi spletni trgovini AUM dovoljuje, da njegove osebne podatke shrani in jih uporablja izključno za namene internega arhiva, statistike ter obveščanja o novostih in ponudbah. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

Uporabnik ima kadarkoli pravico prepovedati nadaljnjo obdelavo svojih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja, zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo, izbris, omejitev obdelave, prenos ali podati ugovor zoper obdelavo. To lahko stori preko e-maila ali pa avtomatično, ko prejme obvestila in klikne »Odjava«.

Omejitev odgovornosti

Informacije in razmišljanja podanih na podstraneh spletne trgovine AUM odsevajo zgolj mnenje uredništva ali avtorja in jih zato ne bi smeli obravnavati kot kakršno koli vrsto terapije, svetovanja, dajanja napotkov, diagnoze in/ali zdravljenja. Namen je posredovati informacije splošne narave, ki bodo bralcu pomagale pri njegovi poti do čustvene in duhovne blaginje. V primeru uporabe katere koli informacije AUM ne prevzema nikakršne odgovornosti za vaša dejanja.

Vse zadeve v zvezi z vašim telesnim ali psihičnim zdravjem terjajo zdravstveni nadzor. Spletna trgovina AUM torej ni dolžna ali odgovorna za morebitno izgubo ali škodo, ki naj bi izvirala iz katerih koli informacij oziroma predlogov, podanih na spletni strani.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina AUM odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugih artiklov skladno z veljavno zakonodajo.

Skladno z zakonskimi normativi Spletna trgovina AUM ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS) kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (SRPS Spletno reševanje potrošniških sporov).

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene v spletni trhovini AUM, so last upravitelja in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja upravitelja.

Končna določila

Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za uporabnika in spletno trgovino AUM.

Uporabnik spletne trgovine AUM z uporabo in ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja.

V zvezi z morebitnimi spori se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje, v nasprotnem primeru je pristojno sodišče v Celju.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Ti splošni pogoji so veljavni od 1. 3. 2022.

Želimo vam prijetno izkušnjo z uporabo Spletne trgovine AUM

Ekipa AUM

Zavod Gaia Planet
Kamniška ulica 25
1000 Ljubljana
041 888 826

Delovni čas:
ponedeljek – petek: 9.–15. ure

Informacije, pomoč in naročila:
info@zalozba-aum.si