HČERKE

Helen Claes

Najbolj sem si želela,*da bi se moja hči lahko*samozavestno vzpela na svoje nebo,*kjer koli že bo,*in če bi bilo zraven še nekaj*prostora zame, bi resnično požela,*kar sem poskušala posejati.

General William Booth

Nič ne dvomim, da tvoje srce blagoslavlja,*veseli in radosti dušo matere,*ki te je rodila, odkar si prvič*odprla oči v ta svet,*in to drago srce ima vse odtlej in*doslej prav takšen razveseljiv vpliv*in bo še naprej razveseljevalo*vse okrog tebe, ki te im

Erica Jong

O moja mala, odkar imam tebe,*je moje življenje spet osrediščeno.*In če zdaj poznam srečo,*ki me je razum ni naučil,*jo poznam zaradi tvojih drobnih,*nerazumno zvijajočih se udov.

Liv Ullmann

Sem opazovalka plesa svoje hčere, ki*sem ga omogočila, ker je prišla preko mene.*Nisem udeleženka v njenem plesu,*in vendar, kadar koli se ustavi*in potrebuje koga za pogovor, sem tam.*Toda, tisti posebni ples z otrokom*in prihodnostjo, je njen.

Meryl Streep

Tako zelo me skrbi njeno odraščanje.*Upam le, da bo imela možnost odrasti.*Upam, da bo svet še obstajal,*da bo imela kje odrasti.*Gledam poročila in premišljujem:*Prav zdaj, ko imam tole breskvico,*bodo pa razstrelili svet.

Erica Jong

Ti, najčistejša sreča mojega življenja,*razkopica, ki dokazuje, da je*sadež zrel,*nestrto jedro mojih strtih upov.

Maya Angelou

Toliko jo lahko naučim*in spravim iz nje.*Povedala bi ji,*da se lahko sreča s porazi,*vendar nikoli ne sme biti poražena.*Naučila bi jo močno ljubiti.*Se smejati največjim neumnostim*in biti zelo resna.*Naučila bi jo ljubiti življenje,*to bi lahko storila

Marion Garretty

Hčere počno prečudovite reči.*Ne tistih čudovitih reči,*ki ste jih pričakovali od njih.*Drugačne reči. Osupljive reči.*Boljše, kot ste si sploh*lahko kdaj mislili.

Marion Garretty

Tvoj prvi labod. Tvoj prvi dan ob morju.*Tvoj prvi sprehod po polju spomladanskih cvetlic.*Prvič, ko si slišala in vzljubila Chopina.*Ko se s tabo delila odkritja tvojega otroštva,*sem znova doživela svoja.

Pam Brown

HČI JE …*Hči je nov začetek.*Hči te zoprno spominja, kako si se vedla ti,*ko ti je bilo štirinajst let.*Če imaš hčer, boš vedel,*kaj pomeni beseda skrb.*Hči je oseba, katere last je vsa šara,*ki že dvanajst let čemi na podstrešju.*Hči je izgovor, da nared

Erica Jong

Včasih nisem marala besede mati,*zdela se mi je opolzka,*in zdaj jo imam rada,*kajti to sem zate jaz.

Pam Brown

Hči je tista oseba, o kateri si mislil,*da te ne bo več skrbelo zanjo,*ko bo napolnila enaidvajset let.*Vendar si še hudo v skrbeh zanjo,*ko jih ima petinštirideset.*Hči je tvoj delež v večnosti.

Madam De Sevigne

Vedno in večno me imej rada,*od tega je odvisen moj obstoj …*Kot sem ti že zadnjič rekla, si ti vse*moje veselje in vsa moja žalost.*Kar mi je ostalo od življenja,*zagrne bridkost, ko pomislim,*koliko dni bom preživela daleč stran od tebe.

Paula Caplan

Hči rada zameri materi,*kot pač ljudje zamerijo tistim,*ki postavljajo pravila, še bolj zato,*kar obstaja za hčere več*pravil kot za sinove.

Erica Jong

Hči, fižolček mali,*poganjek, poganjček,*najmanjši dekliček,*že če izrečem tvoje ime,*se zasmejem.

Helen Thomson

Kako čudno je to,*da so v nekaterih družbah*in v nekaterih obdobjih*imeli hčere za manjvredna bitja.*Ko pa so vendar vedno imele*v svojih rokah življenje in prihodnost.

Lord Byron

Le malo sem naredila v življenju,*ničesar čudovitega nisem ustvarila,*svetu nisem dala nobenega novega znanja.*Vendar sem zadovoljna.*Dala sem mu hčer.*Nadvse čudovito. Nadvse modro.

Mae West

Na vse načine me je poskušala razumeti*in uspelo ji je.*Prav to njeno globoko, ljubeče razumevanje,*ki je trajalo vse njeno življenje,*mi je bolj kot kar koli drugega*pomagalo in me spodbujalo*na poti k uspehu.

Helen Claes

Najbolj na svetu sem si želela,*da bi moja hči samozavestno*plula po svojem lastnem nebu,*pa kjerkoli bi to že bilo,*in če bi bilo tam kaj prostora*tudi zame, bi prav zares želela tisto,*kar sem poskušala posejati.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.