LJUBEZEN

Sir Thomas Overbury

Žena je svojemu možu več kot prijateljica*in manj kot nadloga in v jarmu mu je enakovredna družica.*Tegobe in težave si enako delita,*nič je ne zadovolji, če si on tega ne želi.*Sorodna mu je v vsem*in brez nje je on samo polovica samega sebe.*Nadomešča m

Robert Graves

Ženska si, zato bodi očarljiva,*očarljiva si, zato bodi spogledljiva,*sočutna in zvesta, zvesta in muhasta.*Zato bodi za vedno moja,*kot bom jaz vedno tvoj.

Neznan avtor

V listju jesenskem iščem tvoj korak,*v vetru ledenem objem nežen, gorak,*a čas, ko si bližine tvoje najbolj želim,*dehteča pomlad je in poletje za njim.

Neznan avtor

Zvezda, ki svetiš noč in dan,*si fant katerega obožujem,*ljubim in verjamem vanj!!!

0ton Zupančič

V ljubezni se zgodi ta paradoks,*da dve bitji postaneta eno,*a vendar ostaneta eno.

Mark Twain

Žalost lahko poskrbi sama zase,*toda če hočeš v celoti doživeti radost,*moraš imeti nekoga,*da jo z njim deliš.

Neža Maurer

V posteljo najinih dlani položiva svet,*da se spočije, da se ogreje od najinega diha.*Ves svet je v najinih rokah,*v najinih prepletenih prstih,*vedno je tako, kadar ljubimo.

Paul Salomon

Želim si tvoje ljubezni.*Tvoja ljubezen bi mi veliko pomenila,*toda če me ne ljubiš,*te zato ne bom nehal ljubiti.*Ljubil te bom kljub temu,*ker si želim tega doživetja,*ljubezni do tebe …

Neznan avtor

Včasih me spraviš v smeh, včasih imam zaradi tebe solze v očeh, včasih sanjam o tebi cele noči, saj na svetu ni takšnega kot si ti!

Neznan avtor

Vedela sem, da na svetu je mnogo laži,*a nisem vedela da lažeš tudi ti!!

Neznan avtor

Velikokrat sem se zaljubil … vedno vate.

Neznan avtor

Verjeti moras v bodočnost, srečo in svetlejše dni.*Verjeti moraš, da živiš za nekoga, ki po tebi hrepeni,*saj ko nekoga za vedno izgubiš, ti odnese del tebe*in šele takrat ugotoviš, da ga ljubiš bolj kot sebe.

Neb Maurer

Ves svet je v najinih rokah,*v najinih prepletenih prstih. * Vedno je tako, kadar ljubimo.

Hugh Cottrell

Vsi mislijo, da sem močan, uspešen in celo mačo.*Samo ona ve, de sem šibak in brez nje kot izgubljen kužek.

Neznan avtor

Zakaj si hodil za mano,*če nisi hotel biti moj.*Zakaj si tam pri meni stal,*zakaj takrat si mi lagal.

Neznan avtor

Zame si kot sonce,*ki ga lahko samo občudujem.*Ne morem ga prijeti,*lahko mu govorim, samo me ne bo nič uslišal!!!!!

Neznan avtor

Zate storila bi vse, karkoli želel bi si,*zate dala bi življenje, moje srce živi le zate.*Verjemi mi, ljubezen moja si,*ki v meni večno gori in ne da se ugasniti.

Lydia Child

Zdravilo za vse bolečine in krivice,*žalosti in hudodelstva človeštva*je v eni sami besedi – ljubezen.*Božanska življenjska moč*ustvarja in obnavlja življenje.*Vsakemu izmed nas daje moč,*da delamo čudeže, če le moremo.

Lydia Maria Child

Zdravilo za vse slabosti, napake,*skrbi, žalost in vsa hudodelstva človeštva*se skriva v eni sami besedi – ljubezen.*To je božanska življenjska sila, ki*povsod ustvarja in obnavlja življenje.

Neznan avtor

Zjutraj zate odprem oči in*grem z nasmehom v nov dan.*Zvečer pa zate zaspim, ker vem,*da se bom zjutraj spet zate zbudila!

B. Nušić

V drugi ljubezni se človek počuti, kot bi ponavljal razred: *pozna vse predmete, vendar ni prepričan,*da bo izpit opravil.

Neznan avtor

Znanstvenik na stolu sedi in si mane oči,*skozi očala strmi, a mu jasno ni,*kako lahko narava naredi*tako čudovito bitje kot si ti!

Thomas More

Srce, ki je iskreno ljubilo, *nikoli ne pozabi, *pač pa iskreno ljubi do konca.

Walter Trobisch

Sreča je samo del ljubezni,*tega se mora človek učiti.*Tudi trpljenje sodi k ljubezni.*To je skrivnost ljubezni,*njena lepota in breme.

Neznan avtor

Srečen je ta, ki ljubi,*srečnejši je ta, ki je ljubljen,*najsrečnejši je ta,*ki ljubezni ne pozna.

Paul Salomon

Srečo imaš, da te ljubim,*kajti moja ljubezen je dragocena*in bi ti bila v oporo.*Srečen bi bil, če bi tudi ti ljubila meni,*kajti tudi tvoja ljubezen bi bila v oporo*in bi najino skupno doživetje še polepšala.

Neznan avtor

Svetle zvezde so mi priča, *bledi mesec dobro ve, *da edino tebe ljubi, *moje ranjeno srce.

Neznan avtor

Še vedno se spominjam, kako srečna sva bila,*še vedno po licu mi solze teko,*ob misli nanj mi v srcu je težko,*čeprav sva se razšla, v mojem srcu *še vedno poseben kotiček ima.

Neznan avtor

Šolska ljubezen se v pesek piše,*ko pa veter zapiha, se izbriše.

Mati Tereza

Telesne bolezni lahko ozdravimo z zdravili,*za osamljenost, obup in malodušje,*pa je edino zdravilo ljubezen.*Na svetu je veliko ljudi,*ki hrepenijo po koščku kruha,*še veliko več pa jih je,*ki hrepenijo po kančku ljubezni.

  • 1
  • 2
  • 6

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.