MATERINSKI

Natalija Baranska

Ženske se vselej bojijo vojn*bolj kakor moški, ker so matere.*Ženska ima vselej v naročju dete,*svoje ali svojih otrok.*Vselej jo trpinči strah za otroke,*bojazen,da bo nekega dne*morala videti njihovo smrt.

Neznan avtor

Življenje je pesem. Ljubezen je glasba. Za materino ljubezen je zmeraj pomlad.

Erich Fromm

V najpomembnejših prvih*letih življenja otrok doživlja*mater kot prvobitno silo,*ki vse prežema, ga varuje in hrani.*Mati je hrana; je ljubezen;*je toplota; je zemlja.*Njena ljubezen pomeni,*da si živ, da si ukoreninjen,*da si doma.

Thomas Babington Macaulay

V življenju lahko dobiš prijatelje,*dobre, drage prijatelje,*a nikdar te ne bodo obsipali*z neizrekljivo ljubeznijo in milino,*ki ju je zmožna le mati.

Bell Hooks

Moja mama je edini človek,*ki pogleda v moje srce,*vidi njegove potrebe*in jih poskuša zadovoljiti.*Prav tako me vedno poskuša pripraviti do tega,*da bi bila tisto najboljše,*kar sem lahko.

Neznan avtor

Vsaka mama je prava mama,*dana za srečo in na veselje.*Prava in ena sama. Za vse življenje.

Bell Hooks

Moja mama si želi,*da bi me ljubila in nadzorovala obenem.*Njena ljubezen je vztrajna in globoka.*Včasih se počutim kot utopljenka,*ki jo potegne iz vode*in reši sapica, ki je njena ljubezen.

Maurice Maeterlinck

Vse matere so bogate,*ko ljubijo svoje otroke.*Ni siromašnih mater,*niti grdih, niti starih.*Njihova ljubezen je vselej*najlepša vseh radosti.

Sv. Janez Vianney

Moja mati je bila tako modra in krepost*preide iz srca matere v srca otrok …*Otrok, ki je tako srečen, da je imel dobro mater,*bi je ne smel nikoli pogledati*ali misliti nanjo, ne da bi mu stopile solze v oči.

Pam Brown

Zaradi materinske ljubezni*je ženska bolj ranljiva*od vseh drugih bitij pod soncem.

irski pregovor

Moški najmočneje ljubi svojo ljubico,*najbolj svojo ženo,*najdlje pa svojo mater.

Sarah Josepha Hale

Ženska je varuhinja vsega dobrega,*čistega in lepega.*Je prava učiteljica.*Vsak človek je izpostavljen* njenemu vplivu v obdobju,*ko je najbolj dojemljiv*in ko se oblikuje značaj.*Zato je položaj ženske tisti,*Po katerm lahko merimo*resnično stanje naroda

Anthony Brandt

Najmočnejše vezi*nas vežejo s tistimi,*ki so nam dali življenje …*Prav nič pomembno ni,*koliko let preteče,*koliko je bilo izdajstev,*koliko gorja v družini;*ostajamo povezani,*četudi zoper svojo voljo.

Phyllis Macgrab

Ni idealnih mater in*ni idealnih hčera.*Napetost je del odnosov*med materami in hčerkami*in sporom se ne da izogniti.

Lin Yutang

Od vseh ženskih pravic,*je največja biti mati.

Elizabeth Stone

Odločitev, da boš mati,*je usodno pomembna.*Takrat izbereš, da bo tvoje srce*za zmeraj hodilo pa svetu*zunaj tvojega telesa.

Neznan avtor

Platnena srajca,*ki jo je sešila mati,*greje bolj kot volnen plašč,*ki je delo tujih rok.

De Beaufort

Prihodnost človeško družbe je v rokah mater.

Anica Čerejeva

To je tvoja močna duša,*ki mi je nov svet odprla,*ko je v starem zadnja lučka*dogorela in umrla,*ko so moje mlade želje*svojo sončno pot zgrešile.*To je tvoja močna duša,*ki mi daje nove sile*in prižiga v mojem srcu*lučko novega spoznanja,*da je sreča le

Anica Čerejeva

To so tvoje tople roke,*ki so k sebi me privile,*ko so moje mlade misli*zadnjo vero izgubile,*ko so moje mlade misli nad življenjem ostrmele …*To so tvoje tople roke,*ki so tiho me objele*in peljale me v novo srečo,*v belo srečo duše tvoje:*Daj varuj živl

Anita Cernejeva

To so tvoje tople roke,*ki so k sebi me privile,*ko so moje mlade misli*zadnjo vero izgubile,*ko so moje mlade misli*nad življenjem ostrmele …*Daj, varuj življenja drugih,*da pozabiš sama svoje!*To je tvoja močna duša,* ki mi je nov svet odprla,* ko je v

Rachel Billington

Ugotovila sem, da materinstvo,*kot ga opisujejo v svetu moških,*pomeni skrb do neke določene starosti.*V resnici pa materinstvo traja*vse materino življenje.*Slaba mati je lahko dobra babica.*Enkrat mati, vedno mati -*tudi če ima hči sedemdeset let.*Odnos

Rachel Billington

Ljubeča in pazljiva mati*prepozna in celo varuje*neodvisnost svoje hčere*in ji ob enem pomaga,*da samozavestno zapleše na večji oder.

Anne Morrow Lindbergh

Mirni in preprosti prvi dnevi*po rojstvu otroka*so kot zaprt magični krog,*čudežni spoj dveh ljudi,*ki obstajata zgolj*drug za drugega;*odsev spokojnega neba*počiva na obrazu matere,*ki doji svoje dete.

Pam Brown

Ljubezen je edina,*ki nikoli ne poide;*to se naučimo od mater.

George Eliot alias Mary Ann Evans

Mogočna je moč materinstva!*S svojo živo gorkoto vse preobrazi;*plahost spremeni v neomajen pogum;*neustrašno kljubovanje pa v trepetavo pokornost;*brezbrižnost spremeni v pozornost*in vsem stahovom vzame moč;*iz sebičnosti napravi skromnost…

Pam Brown

Mama je gospa,*ki hkati zmore ducat opravil*in ima še čas,*da popiha na potolčeno koleno.

Lisa Tresa

Mama je oseba,*ki zmeraj ve, kadar je kaj narobe,*tudi če ji ne poveš.

Karen Angelini

Mamica zmeraj razume,*kako ti je pri srčku,*razume vse tisto,*kar vesta samo ti in ona.*Mamice ne pozabiš*nikoli v življenju.*Taka je moja mami.

Victor Hugo

Materino naročje*je nežnost sama,*najslajši sen objame otroka,*ki v njem leži.

  • 1
  • 2

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.