O BABICAH

Betty Friedan

V svojem življenju začutimo radost,*tolažbo, olajšanje teže bremena,*ko občutimo neprekinjen tok reke življenja,*katere del smo mi vsi.

Pam Brown

Želim si, da bi vsak prestrašen,*osamljen, bolan in zbegan otrok*na svetu imel babico,*h kateri bi se lahko zatekel.

Pam Brown

Želim, da bi vsak preplašen, osamljen,*bolan, zgrožen otrok na svetu*imel babico, da bi lahko stekel k njej.

Pam Brown

Babica je zelo pomembna oseba*in zasluži si jo vsak otrok.

Jack Hallam

Babica noče nobenega posebnega priznanja.*Rada bi bila tisto, kar je,*počela bi rada tisto, kar ji je v krvi.*Ljubila svoje vnuke, prenašala naprej modrost*svojih izkušenj in rada bi,*da bi jo tisti okrog nje spoštovali,*razumeli in bili malce potrpežljivi

Charlotte Gray

Babice bi morale zapisati zgodbe*svojih življenj, pa naj*se jim zdijo še tako dolgočasne.*Takšne zgodbe namreč pokažejo zgodovino,*kakršna je – procesijo prepletajočih se življenj.*Enota. Družina človeštva.

Pam Brown

Babice so vseh oblik, različno zgubane,*govore različne jezike, nosijo različna oblačila*in so na različnih stopnjah staranja.*Vse pa imajo v svoji notranjosti enako ljubezen.

Pam Brown

Če bi grdi raček imel babico,*ne bi bil nikoli nesrečen.*Ona bi seveda v hipu vedela,*da bo iz njega še labod.

Pam Brown

Imamo stare mame najrazličnejših oblik,*vseh mogočnih gub, jezikov, oblek ,kož*in stopenj propadanja.*Vse pa imajo v sredi natanko enako ljubezen.

Elizabeth Faye

Na babice se vedno lahko zaneseš,*da ti bodo dale slaščice, kekse in bonbone,*ki so iz njenih rok slajši*kot od vseh drugih.

Christopher Morleyem

Naše matere dosežejo vrhunec*miline, ko postanejo babice.*Ko tvoja mati v veselem naročju*pestuje tvojega otroka,*se zaveš zaokroženosti življenjskega kroga;*mistične harmonije življenja.

Peter Gray

Nekatere babice dišijo po sivkinem mleku,*nekatere babice dišijo po francoskem parfumu.*Moja babica diši po pecivu*in svežem kruhu in pepermintu.*Moja babica fantastično diši.

Pam Brown

Nekega dne se nam zazdi,*da so končno za nami problemi z otroki,*njihove težave in zahteve.*Potem pa nas nekaj pocuka za rokav*in znova se ukvarjamo s potrebami svojih vnukov.*In začutimo njihovo ljubezen.

Charlotte Gray

Poleg materialnih dobrin*potrebuje vsak otrok ljubezen,*spoštovanje in luknjico, kamor zleze,*kadar postane težko.*Zato so na svetu babice.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.