O BOGU

Abbe Pierre

Večno življenje ni “prihodnje življenje” – živimo ga danes.*Svet ni dovršen, še vedno se gradi.*Stvarjenje se iz dneva v dan nadaljuje.*Bog dela tudi v današnjem svetu.*Sodelovati moramo z njimi.

Sv. Bonaventura

Vera je temelj, ki daja podlago,*je luč, ki usmerja in vrata,*skozi katera vstopamo v spoznanje*vseh nadnaravnih razodetij v času*našega potovanja Bogu naproti.*Vera je tudi merilo modrosti,*ki nam je dana od Boga.

apostol Jakob

Modrost, ki je od zgoraj,*je najprej čista, nato miroljubna, prizanesljiva, dovzetna*polna usmiljenja in dobrih sadov,*brez razočaranja in hinavščine.

Lukov evangelij

Ne sodite in ne boste sojeni.*Ne obsojajte in ne boste obsojeni.*Odpuščajte in vam bo odpuščeno …*S kakšno mero namreč merite,*s takšno se vam bo odmerilo.

Maxence van der Meersch

Storimo, kar moremo.*Čutimo, da je to neizmerno malo, toda ne obupajmo.*Bogu so bolj všeč naša ponižna,*slabotna prizadevanja, kot pa naši oholi uspehi.

mati Tereza

Boga moramo najti.*Najti pa ga ne moremo v hrupu in nemiru.*Bog je prijatelj molka:*kolikor več v tihi molitvi sprejemamo,*toliko več v našem vsakdanjem*življenju lahko oddajamo.

Sv. Leon Veliki

Božjo voljo ni težko spoznati.*Javlja se nam od trenutka do trenutka*po naših človeških in poklicnih dolžnostih.*Vsak hip vemo, kaj naj storimo,*če hočemo biti marljivi, dobri in plemeniti.*Izpolni do kraja svojo dolžnost,*pa si izpolnil božjo

Friderik Baraga

Mili v resnici!*Če prosiš Boga lepih čednosti:*ljubezni, ponižnosti, potrpežljivosti, pokorščine, čistosti,*prizadevaj si tudi resnično, da to dosežeš.*Sicer bi bila tvoja molitev tvojemu dejanju*nasproti in torej neresnična, ampak hinavska.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.