O DEDKIH

Pam Brown

Dedki so nekaj posebnega –*vedno na tvoji strani, zmeraj pripravljeni*na dober nasvet ali da se ti posvetijo.*Zaslužijo si prisrčno zahvalo že za to, ker so.

Pam Brown

Dedki so si pridobili pravico,*da so malce čudaški.*Zaradi tega človek z veseljem pričakuje stara leta.

Pam Brown

Dedkov je vseh vrst, oblik in velikosti.*Visoki dedki so drevesa, na katera je treba splezati,*vrh, ki ga je treba zavzeti,*odskočna deska v zunanji svet.*Debelušni dedki so plišati medvedki v človeški velikosti,*ki jih lahko poljubiš in objameš.*Veliki,

Pam Brown

Naučil si me nekaj bistvenega.*Da je svet iz babic in dedkov,*očetov in mater, otrok in vnukov.*Ne iz Srbov in Hrvatov, Judov ali arijcev,*hindujcev in muslimanov, katolikov in muslimanov,*črnih, belih in rumenih ljudi.*Svet je iz družin, iz ljudi.

Pam Brown

Ti in jaz se potrebujeva.*Jaz potrebujem tebe, da mi pripoveduješ*o preteklosti, ti pa mene,*da ti razložim, kako delujejo računalniki.

Pam Brown

Če bi vsi vnuki imeli tako modre in pametne,*prijazne in potrpežljive, odpuščajoče in zanesljive,*zanimive in bistre ter bodrilne dedke kot si ti,*na svetu sploh ne bi bilo več težav.*Nikjer.

Pam Brown

Če se prerivava skozi gnečo, hrup*ali kadar me je strah,*se rada tesno oklenem tvoje dlani.*To je najbolj varna, najbolj tolažilna*dlan, kar jih poznam.

Pam Brown

Dedek na zabavi je nekaj enkratnega,*je bolj hrupen, srečnejši, bolj požrešen*in veliko bolj čenčav od slehernega otroka.*Najboljše je ne vihati nosu nad njim*in se mu na vrat na nos pridružiti.

Pam Brown

Dedki imajo ljubeče srce,*zato dedek nikoli ne prebledi,*kadar vnuk prikoraca k njemu s sijočim*nasmehom in čudovitim šopkom rož,*ki jih je gojil za cvetlično razstavo.

Pam Brown

Dedki ne poslušajo več ljudi,*ki jim narekujejo, kako naj žive.*Sami izbirajo pravila, ki se jih držijo.*So zelo sproščeni, zaradi tega se tudi*vnuki počutijo zelo sproščene.

Pam Brown

Dedki se sicer razlikujejo med sabo,*toda pravi dedek ima*veliko skupnega z vsemi*drugimi pravimi dedeki.*Je ljubezniv, zna ujčkati*in pripovedovati pravljice ter je*pripravljen, da stopi na tvojo stran.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.