O OTROKU

Neznan avtor

Tako hitro bodo minila najlepša leta, *ko ___________bodo začela zanimati dekleta,*in prinesel bo domov tudi štručke,*vendar ne kruha, vajine vnučke.

Karen Goldman

V nas vseh je še vedno otrok,*ki verjame v čudeže.*Za otroke so čudeži preproste reči.*Vsak dan je čudežen –*nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov.

Neznan avtor

Naj bo ta ljubezen vedno neizmerna,*tudi če kdaj trda roka bo potrebna,*ne zahtevajta vedno petico,*saj lahko kdaj prinese tudi enico.

Rabindranath Tagore

Ne ljubim ga,*ker je dober,*ljubim ga zato,*ker je moj otročiček.

Ann Eliza Bray

Nikoli se ne bojte, da boste razvadili*otroke, če jih boste preveč osrečevali.*Sreča je ozračje, v katerem rastejo*vsa dobra čustva – ugodna toplota,*ki je potrebna, da srčna kri*zdravo in svobodno kroži.

Pam Brown

Noben poljub, ki ga daš otroku,*ni izgubljen, ne izraz veselja,*ne dotik v pomiritev;*nebena pesem, nobena zgodba o čudesih.*Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo postal.

Irvin S. Cobb

Novorojenček … je brez vsakega dvoma*najčudovitejša, najbolj osupljiva,*najbolj in popolna neprimerljiva reč,*ki se je sploh kdaj zgodila*v celotni zgodovini tega planeta.

Marian Wright Edelman

Obljubljam, da bom poslušal svoje otroke*in se pogovarjal s svojimi otroki;*da bom naučil otroke,*kaj je prav in kaj narobe;*da bom dober zgled svojim otrokom;*da bom veliko s svojimi otroki*in da bom pozoren do njih;*da bom izobraževal svoje otroke*v duh

Archibald Macleish

Otroci bolje poznajo božjo*milost kot večina nas.*Svet vidijo tako,*kot jim ga spet prinese jutro;*novega in rojenega in svežega in čudovitega.

John Thompson

Otroci hočejo objem, naročje,*prijazno besedo, dotik, nekoga,*da jim prebere pravljico, nekoga,*da se z njim smeje in pogovarja.

Richard L. Evans

Otroci se vas ne bodo spominjali*po materialnih dobrinah,*ki ste jim jih oskrbeli,*temveč zaradi občutka,*da jih cenite.

Peter Ustinov

Otroci so nekakšna potrditev življenja.*So edina oblika nesmrtnosti,*o kateri smo lahko sveto prepričani.

Rabindranath Tagore

Otrok, ti mi prinašaš v srce*klepet vetra in vode,*neizrečene skrivnosti cvetlic,*sanje oblakov, nemi, začudeni*pogled jutranjega neba.

Buxton

Prva dolžnost do otrok je,*da jih osrečite. Če jih niste osrečili,*ste jim naredili krivico.*Nobeno drugo dobro,*ki so ga nemara dobili,*ne more nadomestiti tega.

Lisa Scully - Grady

Danes je zate poseben dan,*čeprav se ga ne boš spomnil*ali sploh vedel, kaj pomeni.*Vendar vedi, da smo ti vsi*voljni pomagali po svojih najboljših močeh,*ne le danes, temveč vsak dan*do konca tvojega življenja.

Marjorie Holmes

Kateri občutek je še tako prijeten,*kot je prijetna otrokova roka v tvoji?*Tako majhna, tako mehka in topla,*kot mucka se skriva*v zavetje tvojega prijema.

William Blake

Ko vrisk otrok se oglasi*po travnikih zelenih,*ko smeh po gričku zadoni,*srce se umiri v prsih mi*in vse je mirno v meni.

Vanessa Bell Calloway

Moje sanje so, da bi moj otrok*ob moji pomoči zrasel v vse,*kar je lahko, da bi ga vzgojila*v odgovorno, ljubečo, samozavestno, radodarno osebo,*ki ne bi le našla, temveč*si tudi ne bi bala prizadevati,*da bi dobila tisto,*kar jo v življenju osrečuje.

Elizabeth Berg

Če ne bi bilo nobenega drugega razloga,*čeprav vemo, da jih je toliko kot zvezd,*bi bilo vredno imeti otroke že*samo zaradi tega, ker vas spomnijo,*kako pomirljiva je preprostost.*Imajo nadvse zdravo pamet.*So prisotni in iskreni.*Sploh se ne pretvarjajo.

Neznan avtor

Če otrok živi z grajo,*se nauči obsojati.*Če otrok živi s sovraštvom,*se nauči tepsti.*Če otrok živi s posmehovanjem,*se nauči biti plašen.*Če otrok živi s strpnostjo,*se nauči biti potrpežljiv.*Če otrok živi s pohvalo,*se nauči ceniti.*Če otrok živi s po

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.