OB ROJSTVU OTROKA

Pam Brown

Ob svojem prvem otroku si se popolnoma spremenil.*Izžarevaš neko milino, ki je ni razkrila*niti najina ljubezen Držiš jo kakor cvet,*kakor najbolj krhko čašo.*Začuden si nad tem novim in ljubkim življenjem,*neverjetnim v svoji popolnosti.

Margaret F. Ossoli

Očarljiv je ta otroški smeh –*povsod jamice in veselje –*tako nenavadno topel in nedolžen je.

Neznan avtor

Otroci so ogledalo.*Če jih obdaja ljubezen, jo odsevajo.*Če Ijubezni ni, nimajo kaj odsevati.

Charlotte Gray

Otročiček – nekdaj bil si upanje in sanje,*zdaj resničnost si postal.*Spreminjaš vse, kar se bo zgodilo.*Tako majčke, prgišče zvezdnega prahu.*Duh, ki skrajnih meja vesolja se dotika.*Ljubezen, ki vedno v naših srcih bo gorela.

Laurie Lee

Otrok spremeni pravice vsakega človeka,*zato se ne pričakujem, da bom živela tako*kakor takrat, ko je nisem še imela.*Njena sem in upam, da bom to, kar potrebuje.*Nobenega razloga ne poznam,*zakaj naj bi jo kdaj zapustila.

Neznan avtor

Postati mamica je lepo,*ko vidiš detece ljubo,*kmalu pozabiš vse trpljenje,*začenja novo se življenje.

Maureen Hawkins

Preden si bil spočet, sem te želela,*še preden si bil rojen, sem te ljubila*in komaj si se rodil, bi zate umrla.*To je čudež življenja.

Harriet Spofford

Prišlo je nekaj, za kar je vredno živeti,*nekaj, za kar je morda vredno tudi umreti.*Nekaj, kar spremeni celo bridkost v milino,*in vendar je bilo to samo dete.

Lauren Bacal

Rada ju gledam, kadar sta skupaj.*On pravzaprav ne ve, kaj naj z njo počne –*občudujoče strmi vanjo. Je nežna, je deklica, zato je nežen z njo.*Je blag človek, vendar svojih čustev ne razkriva pretirano.*Toda, ko pogleda svojo hčer,*je videti, kako se topi.

Neznan avtor

Sama vzgoja otroka vzbuja v človeku*dan za dnem občutek, da je del vzajemnih prizadevanj,*ki jih deli z vsem človeštvom;*zave se čudežne moči ljubezni, ki jo uporabimo*za nadaljni obstoj človeškega rodu.

Anne Roiphe

Skrb za otroka ni nenavadna dolžnost,*ki bi mi jo naložila sovražna kultura,*temveč jedro, čustveni vrelec, težnost,*ki je zasidrala mojo dušo.

Pam Brown

Ves neizkušen si še, pa vendar si*zadovoljen s tako neznatnim svetom –*odkrivaš zrak, svetlobo, zabrisane obraze.*Toda z vsakim dnem se tvoje vesolje širi *in s tabo bom delila veselje.*Imam nov poklic – da te seznanim s tem planetom!

Pam Brown

Vsak otrok je bolj dragocen in bolj čudovit*kakor vsa čudesa tega sveta;*bolj zapleten kakor vsi vrtinci sonca; *bolj se zmore spreminjati, rasti in ustvarjati kaj novega.*In za nas, ki te ljubimo – si od vseh teh otrok*najbolj dragocen, najbolj potreben.

Neb Maurer

Zavoljo ljubezni si se rodil, *otrok moj najbolj zaželjen; *zavoljo velikega pričakovanja.*Najboljši zavoljo velikih želja.*Najlepši zavoljo velike ljubezni.

George Bernard Show

Življenje je plamen,*ki v lastnem ognju izgoreva,*vendar vedno znova vzplamti,*ko dete se rodi.

Neznan avtor

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,*zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

Lafcadio Hearn

Noben človek ne more vedeti,*kaj je življenje, kaj je svet, kaj je karkoli,*dokler nima otroka, ki ga ljubi.*In tedaj se spremeni celo vesolje in nič*ni več tako, kakor je bilo.

Neznan avtor

Dobila si tapravi cvet, ki je zagledal živi svet.*Naj vedno srečen, zdrav bo in vesel,*ko vaju z očkom bo objel.

P. Brown

Dobre matere dajo otrokom barve,*čopiče in platno,*vendar jim pustijo,*da naslikajo lastno sliko.

Charlotte Gray

Drago dete. Skrbela bom zate,*te varovala – dokler ne odrasteš.*In takrat te bom spustila,*da boš poletela v svobodo.*Toda moja ljubezen do tebe?*Ta bo trajala večno.

Pam Brown

Drobcen malček*čisti kristal. Lesketajoč se in iskriv.*Brušen kot še nihče pred tabo.*Loviš svetlobo vseh lepih reči,*jo spreminjaš v mavrico in odsevaš nazaj v svet.*Vse postane novo.

Neznan avtor

Gleda te par lepih oči, *boža te par nežnih rok,*veseli se, to je ena najlepših stvari,*ki v življenju jih mati doživi.

Neznan avtor

Iz pleničk se ti smehlja, *nekaj čisto majhnega.*Po ljubezni hrepeni, *v naročje k mamici želi.

Neznan avtor

Iz pleničk se ti smehlja,*nekaj čisto majhnega,*nedolžno zre ti v oči,*k mamici v naročje si želi.

Neznan avtor

Ker bila je prava lunca,*rodila se je punca, *ker na puncah svet stoji,*saj punca je za fante tri.

Anne Lamott

Ko imaš otroka, si preprosto sploh*ne moreš zamišljati, da bi ga lahko ljubila še bolj,*kakor ga že, saj te razganja od ljubezni,*ljubiš, kolikor človek sploh zmore ljubiti,*in potem ga – ljubiš ga še bolj.

Rosemary Wells

Ko vidiš novo rojstvo, ne le svoje,*temveč svojih otrok in nato njihovih otrok, *nehaš dvomiti in enostavno veš,*da ima vsako življenje svoj smisel.

Marjorie Holmes

Le kateri občutek je prijetnejši*kakor otrokova roka v tvoji?*Tako majcena, mehka in topla*kakor mlada muca, ki se zvije*v varno zavetje tvojega naročja.

Neznan avtor

Lepo je jemati, lepo je dajati,*a najlepše je biti sineku mati!

Pam Brown

Malček se ima za središče vesolje*in to mnenje podprajo vsi njegovi sorodniki.

  • 1
  • 2

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.