OČKA

Nellie Pike Randall

Vsak dan mojega življenja je njegovo darilo.* V njegovo naročje sem ubežala pred bliskanjem in grmenjem.* Njegov objem me je varoval pred najstniškimi srčnimi bolečinami.* Njegova modrost in razumevanje me podpirata zdaj, ko sem odrasla.

Francis Darwin

Vse njegove prijaznosti sem jemal*kakor samoumnevne;*vedel sem le, da ga imam*rajši od vseh in da*so dnevi z njim zlati dnevi.*Kako pogosto sem si kot mož želel,*ko je stal za mojim stolom,*da bi mi z roko potegnil po laseh,*kakor je naredil, ko

Theodosia Burr

Zdiš se mi tako imeniten,*tako vzvišen nad drugimi moškimi,*zato te gledam s tako nenavadno mešanico ponižnosti,*občudovanja, spoštovanja, ljubezni in ponosa,*da bi zadostoval samo ščepec praznoverja*in bi te častila kot boga.*Raje sploh ne bi živela, kak

Pam Brown

Očetje delajo izredne,*gromozanske, ogromne, velikanske napake.*Delajo jih že milijone let.*Naj te ne skrbi, očka*… večine tega smo itak krivi mi.

Neznan avtor

Očetje ne bi smeli izgubiti poguma,*kadar sinovi nočejo sprejeti njihovega nasveta.*Ne bo se izgubil.*Čez mnogo let ga bodo sinovi*pripovedovali svojim otrokom.

Pam Brown

Očetje so navadni posamezniki,*ki nenadoma postanejo odgovorni za*vzgojo drugega človeškega bitja, da bo*prijazno, pošteno, izobraženo, koristno, ljubeče in pogumno.*Vsi očetje zaslužijo zdravico vseh svojih*prijaznih, poštenih, izobraženih, koristnih,* l

Paul Harvey

Očetje so tisto, kar odda hčere drugim moškim,* ki še zdaleč niso dovolj dobri …, * zato da dobijo vnuke, ki so bistrejši* od vnukov vseh ljudi.

Pam Brown

Očetje so veliki ljudje.*Varujejo nas in branijo.*Objemajo nas, pritrjujejo police,*kuhajo, nosijo nas na ramenih,*navijajo za pravo moštvo in prenašajo stiske najstnikov.*Naposled pa postanejo prijatelji za vse življenje.*Očetje so nekaj posebnega!

Pam Brown

Očka, ti si naš kralj;* visok, moder, močan in poln smeha.*Nikoli ne odmahni z roko, *češ da je tvoje življenje nekaj vskadanjega.

Pam Brown

Očka, hvala ti, ker si mi dal občutek,*da sem pomembna – zate in za ves svet.*Hvala, ker si me prepričal, da lahko*vsakršno stvar dobro opravim.*Hvala, ker si besede drugih ljudi*”Očitno tega ne zmoreš” spremenil v*”Očitno tega ne zmoreš. In vendar …*Poskus

Bill Cosby

Od vsega, kar sem naredil*v življenju, me ni nič bolj osrečilo*in bogato nagradilo kakor to,*da sem oče svojih otrok.

Mario Cuomo.

Opazoval sem drobnega možička z debelimi žulji na obeh dlaneh,* ki je delal petnajst in šestnajst ur na dan.*.Nekoč sem videl, da so mu dobesedno krvavela stopala,* moškemu, ki je semkaj prišel neizobražen, sam, nevešč jezika,*ki me je s preprosto zgovor

Laurie Lee

Otrok spremeni pravice vsakega očeta,*zato ne pričakujem,*da bom živel tako kakor takrat,*ko je še nisem imel.*Njen sem in upam, da bom to,*kar potrebuje.*Nobenega razloga ne poznam,*zakaj bi jo kdaj zapustil.

Max Lerner

Potreba po očetu je prav*tako pomembna kakor potreba po sinu,*prav zato iščemo vsi vse*življenje prve ali druge.*Srečen pa je tisti, ki najde oboje.

Burt Reynolds

Pripovedovali so mi, kako je očetovstvo čudovito.*Vendar je čudovitejše, kakor sem pričakoval.*Še sanjalo se mi ni, da mi bo*otrok takole ukradel srce.*Od trenutka, ko sem ga prvič zagledal,*sem vedel, da mi ga nihče ne bo mogel ukrasti.

Charlotte Gray

Oče hiti vstavljati vratca in ograjice za otročka,*varnostne ključavnice in vrata,*skozi katera ne morejo mačke.*Bolj kakor vse drugo na svetu želi zaščititi*pred vsemi nevarnostmi svoje novo življenje,*to neznansko ranljivo bitjece.

Pam Brown

Pustil si me tvegati. Pustil si me odditi.*Ko pa sem potrebovala tolažbo in pogum,*si se dotaknil moje rame.*In četudi so se te roke z leti spremenile,*so še vedno roke mojega očeta -*ki se me dotikajo z ljubeznijo.

Pam Brown

Oče je …*moški, ki spusti vse iz rok in priteče,*ko zasliši tresk ali jok.*… direktor, ki zadrema na konferenci,*ker je vso noč prenašal dojenčka, ki dobiva zobe.*… moški, ki se sredi prehoda v veleblagovnici ustavi,*da bi dobil poljubček od svojega otročička.

Pam Brown

Raste z njo in se z njo uči.*Čuti z njo sleherno vznemirjenje,*sleherni strah, sleherno bolečino.*Ko se smeji, je presrečen.*Ko stegne ročice k njemu,*se razveseli. Kadar mu zaspi na ramenih,*se ne premakne, da je ne bi zbudil.

Pam Brown

Oče je … navaden moški,*ki se na vso moč trudi,*da bi odigral vlogo Supermana.*… vir pametnih,*vendar po navadi neuporabnih nasvetov.*… skoraj strokovnjak.*… človek, ki ve, vendar raje preveri,*samo da ne bi bilo kaj narobe.*… človek, ki zlepa ne odneha.

Neznan avtor

Svojega očeta ne ljubim, temveč ga obožujem.*Je ljubezen mojega življenja.*Noben drug moški se ne more meriti z njim.

Art Klein

Oče sem. To sem si vedno želel biti.*To sem skoraj vedno zelo rad.*To je edino, kar mi v življenju iz dneva v dan*daje občutek, da sem dober človek. Pravi človek.

Edgar A. Guest

Vedel sem, da je bil najboljši oče –*prijazen, vesel, šaljiv, marljiv*in potrpežljiv; včasih strog do moje*brezbrižnosti in deške nepremišljenosti,*vendar vedno s prijaznim nasmehom.*Zelo je bil ponosen na svoje otroke,*kadar so ravnali dostojno.*Njegovo g

Pam Brown

Hvala ti za vse zgodbe.*Hvala ti, da si se soočil z zoprno učiteljico.*Hvala, da me nisi ubil, ko sem ti*odrgnila avto. Hvala, da si bil blizu.*Hvala, ker si me naučil, koliko*sta vredna vljudnost in spoštovanje, *saj sem ju bila deležna že od otroštva.

Pam Brown

Hvala, da si se zmanjšal*na mojo velikost,*ko sva se igrala,*in se razširil v neskončnost,*ko sem potrebovala zatočišče*in zaščito.

Pam Brown

Iz vsega srca si želim,*da bi bili vsi ljubeči očetje tega sveta,*ki so zaradi nuje, dela ali vojne odtrgani*od svojih družin, spet srečno doma.*Kajti vem, kaj pomeni imeti*takšnega očeta – kako zelo*ga potrebujem pri drobnih*vsakdanjostih – in kako zelo

Sir Walter Scott

Kako prijetno se počuti oče,*ko sedi ob mizi svojega otroka.*To je tako, kakor bi starec počival*v senci hrasta, ki ga je posadil.

Henore De Balzac

Ko boš postal oče in boš*poslušal glasove svojih otrok,*boš začutil, da so malčki*sorodni v vsaki kaplji krvi,*ki se pretaka v tvojih žilah;*da so cvetovi tvojega življenja,*zato se jih boš tako trdno oklepal,*da se ti bo zdelo, da*občutiš vsak njihov gib.

Kathryn Mccarthy Graham

Moj oče je merilo,*po katerem sem presojala*vse druge moške v svojem življenju.

Neznan avtor

Moj oče je hrbtenica naše družine.*Kadar koli sem imela težave,*mi je vedno stal ob strani.

  • 1
  • 2

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.