POGUM

Harper Lee

Želel sem si, da bi spoznal,*kaj je resnični pogum; da ne bi imel za pogumnega moškega s pištolo v roki.* Resnično pogumen si takrat, ko veš,*da si premagan, še preden začneš,*toda kljub temu začneš in se nekako prebiješ,* ne glede na karkoli.

Charlotte Gray

Po svetu pustošijo nesreče –*vojne in bolezni, potresi, poplave in požari –*toda vedno jim sledijo pogumna dejanja in skrb,*ki osupljajo človeško srce.*Luč v popolni temi.

Rosanne Ambrose - Brown

Pogum je skupaj z ljubeznijo največji dar.*Vsak človek je velikokrat poražen;*a če sprejmemo poraz vedro, se iz tega*kaj naučimo in poskušamo še enkrat, drugače,*bomo uresničili, kar smo si zadali.

Howard Cosell

Pogum se pojavlja v razlličnih oblikah.*Obstaja telesni pogum, obstaja moralni pogum.*Potem pa obstaja še višja vrsta pogum –-*kljubovati bolečini, živeti z njo,*jo nikoli pokazati drugim,*pa se kljub temu radostiti življenja;*zjutraj se zbuditi z navduše

Anne Morrow Lindbergh

Poguma ne potrebuješ v tistem trenutku,*ko te udari usoda, temveč za tisti dolgi*vzpon nazaj k zdravi pameti,*zaupanju in varnosti.

Eileen Caddy

Sleherno slabo lastnost presežeš,*ko ugotoviš, da je edina moč,*ki jo ima nad tabo to,*da verjameš vanjo. Ko izkusiš*to resnico o sebi, se osvobodiš.

Pam Brown

Sorazmerno lahko je biti pogumen,*kadar stojiš pred otipljivo nevarnostjo;*večji pogum pa je potreben za soočanje*z nejasnim, negotovim, brezimnim strahom,*ki vznemirja zaskrbljenega duha.*In to je svet velikih, tihih velikanov.

Mary Pickford

Tudi če delaš napake …*imaš vselej še eno možnost …*lahko začneš znova, kadarkoli se ti zljubi,*kajti tisto, čemur rečemo “poraz” ni to, da padeš,*temveč da ostaneš na tleh.

Mary Mcleod Bethune

Če naj bi si naše ljudstvo*izborilo pot iz suženjstva,*jih moramo oborožiti z mečem*in ščitom ter z oklepom poguma,*z zaupanjem vase in svoje zmožnosti,*ki temelji jo na trdem zavedanju,*kaj smo dosegli v preteklosti.

Eleanor Roosevelt

Vsaka izkušnja, v kateri se dejansko*zazreš strahu v oči, ti vlije*moč, pogum in zaupanje.* Lahko si rečeš:*”Preživel sem to grozo.*Lahko se spopadem z naslednjo stvarjo, ki se mi bo zgodila.”*Storiti moraš prav tisto, kar se ti zdi,*da ne moreš storiti.

Alfred, lord Tennyson

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko ostaja;*in čeprav sedaj nimamo tiste moči,*ki je nekoč premikala nebo in zemljo,*smo, kakršni smo; z enakim junaškim srcem,*ki sta ga oslabila čas in usoda,*vendar z močno voljo, da bi se borili,*iskali, našli in ne popu

Katherine Mansfield

Kako se lahko obotavljaš? Tvegaj!*Naj ti ne bo več mar za mnenje drugih, za govorice.*Zase naredi najtežjo stvar na svetu.*Delaj za sebe.*Spoprimi se z resnico.

Harriet Beecher Stowe

Ko se znajdeš v težavah*in ti gre vse narobe;*ko se ti zdi, da ne boš zdržal*niti trenutka več, tedaj nikoli ne odnehaj,*kajti to je pravi čas in kraj,*da se bo obrnilo na bolje.

Harriet Beecher Stowe

Ko si stisnjen v kot in *se zaroti proti tebi, dokler se ne zdi,*kot da ne boš mogel zdržati niti minute več,*se nikoli ne vdaj, kajti prav tam*in tedaj se bo usoda obrnila.

Neznan avtor

Ljubezen je tvegana,*saj lahko ostane brez odmeva.*Upanje pomeni, da te bo*morda doletelo razočaranje.*Vendar moramo tvegati,*kajti v življenju največ tvegamo,*če nič ne tvegamo.*Človek, ki nič ne tvega,*ničesar ne počne,*ničesar ne vidi,*nima ničesar in

Clearwater

Otresi se omejitev, ki so ti jih*s tvojim privoljenjem postavili drugi.*Si brez meja. Dosežeš lahko karkoli.* V življenju ni žalosti,*ki se ne bi dala odpraviti …

Pam Brown

Otroček se postavi na noge, naredi korak,* preplavita ga zmagoslavje in radost – in se zvrne na nos.*To je vzorec za vse, kar ga še čaka v življenju!*Toda, učite se od osuplega otroka.*Postavite se na noge.* Navsezadnje boste le prišli do svojega kavča.

Neznan avtor

Pa naj še tako trdno koraka,*mladega človeka vendarle še vse na sveyu čaka.*Treba je kljub vsem biti dobre volje*in v hudih urah misliti:”Saj bo bolje!”

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.