SINOVI

Pam Brown

Sin srednjih let, ki gre na podstrešje* iskat napol pozabljen pikado, se vse popoldne ne vrne.* Umazan in srečen prinese s podstrešja od moljev obžrtega medvedka,* diabolo, desko za biljard, pet rezbarskih žagic, svinčen top, *škatlo lego kock in plastičn

Charlotte Gray

Sin te zajamčeno vse življenje osuplja,* osuplja, bega, živcira, preseneča …*Kar izmisli si kaj. On bo to naredil.

Jenny de Vries

Sinček se s prikupnostjo dokoplje skoraj do vsega* in izkoplje iz vsega.*Nekateri poskušajo tako vse življenje.

Rosanne Ambrose Brown

Sinovi jedo nogavice; po eno od para,* čevlje, nedeljske srajce, elastiko iz spodnjic …*Ni druge razlage.

Pam Brown

Sinovi se poženejo. Zaletijo se, odbijejo,* se odmaknejo, se sklonijo, spodrsnejo,* treščijo, zacepetajo, odskočijo in padejo.* Nato se poberejo in začnejo znova.

Charlotte Gray

Sinovi vdano prenašajo,* da jim matere ravnajo kravate,* pregledujejo shrambe, zdravijo prehlade;* pri petdesetih.

Pam Brown

Starši so najbolj srečni,* če je dolgo po tistem,* ko je odrasel in odšel,* obkrožen s stvarmi, ki jih ima rad,*vešč, koristen, srečen;* vendar še vedno fantič, kakršen je bil.

Dr. J. A. Holmes

V hišo pride otrok in dvajset let zganja tak hrup,*da ga komaj prenašaš;* nato odide in v hiši nastane tak mir,*da misliš, da se ti bo zmešalo.

Henry Wadsworth Longfellow

Volja deška; to je volja vetra.* Misli, ki mladost si jih zamisli,* to so dolge, dolge misli.

Pam Brown

Zdi se , da vas sinovi nikoli ne poslušajo …*in vzdihnete in se vdate,* češ da je svetovanje zgubljanje besed.* Vendar vas nekega dne preseneti trditev,* ki zveni čudno znano. V podporo svoji trditvi navede brezhiben vir.* Pozabil je, da ste to bili vi.

Temistokles

Žena, Atenci vladajo Grkom,*jaz vladam Atencem,*ti meni in najin sin tebi;* naj torej varčno rabi moč, *s katero je, neumen, kakor je,* najmogočnejši človek v Grčiji.

Suzanne Somers

Ko me je sin pogledal,* sem zagledala čisto ljubezen,* in vedela sem,* da moram poskrbeti, * da bova imela dobro življenje.

Peter Gray

Nemara si res pameten,* dostojanstven in spoštovan;* vendar vem, da imaš bonbončke v aktovki* in medveda na garderobni polici.

Sir Thomas More

Nič ne more priti iz tvoje delavnice,* pa naj bo še tako grobo in nedokončano,* kar me ne bo bolj razveselilo kakor najbolj natančna reč,* ki jo lahko napiše kdorkoli drug.

Pam Brown

Ponosna mati in oče se malce hvalita* s sinovimi sposobnostmi in dosežki.* V resnici pa sta ponosna na njegovo prijaznost,* njegovo nežnost, njegov tihi pogum.

Charles Dickens

Človeški deček, si prijatelj dragi, človeški deček.*Človeški deček biti; višek sreče …*tekoči curek radosti iskreče;* visokim ciljem vdan človeški deček!

General Douglas MacArthur

Daj mi sina, o Gospod, *ki bo dovolj močan, da bo vedel,*kdaj je šibek, in dovolj pogumen, * da bo priznal, ko ga bo strah; * ki bo ponosen in neupogljiv poštenem porazu* in ponižem in nežen v zmagi.

Alan Beck

Fant je čarobno bitje;*pred njim lahko zakleneš vrata*svoje delavnice, ne moreš pa*zapreti svojega srca.

Dr. Laurence J. Peter

Fant nikoli ne pomisli,*da bo nekega dne postal prav*tako neumen kot njegov oče.

Bette Davis

Ironija starševstva je v tem,* da imaš otroke omejeno število let * in da jih redko vidiš.* Redko se ti oglasijo.* Toda moč, ki jo ima otrok nad tabo,* traja vse življenje.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.