Verzi za POROKO

Verzi za poroko so posebna oblika izražanja, ki se uporablja ob poročnih slovesnostih in pri darilih za mladoporočenca. Gre za pesniške izraze čustev, želja in čestitk ob tej pomembni življenjski prelomnici. Verzi za poroko so več kot le besede – predstavljajo simbol ljubezni, sreče in začetka skupne poti mladoporočencev.

Verzi za poroko se uporabljajo na več načinov:

Poročna čestitka: Verzi so pogosto vključeni v poročne čestitke. To je način, kako izraziti dobre želje, srečo in ljubezen do mladoporočenca. Poročna čestitka z verzi lahko dodaja poseben čar in čustveno globino.

Govori in nagovori: Pri poročnih govorih in nagovorih so verzi za poroko lahko odlična popestritev. Pogosto jih uporabljajo priča, starši ali prijatelji, da izrazijo svojo podporo in ljubezen do mladoporočencev.

Vabilo na poroko: Vabila na poroko so lahko okrašena z verzi, ki dajejo občutek veselja in pričakovanja do poročnega dne. To je način, kako povabiti goste, da se pridružijo veselemu dogodku.

Dekoracija poročnih prostorov: Verzi za poroko se lahko uporabljajo tudi za dekoracijo poročnih prostorov. Napisani na tablicah, v okvirjih ali na ozadju, prispevajo k ustvarjanju romantičnega vzdušja.

Spominki in darila: Verzi so lahko prav tako del poročnih spominkov in daril. Na poročni torti, v albumih z zahvalami ali na personaliziranih darilih dodajo oseben in edinstven dotik.

Ključno vlogo verzi za poroko igrajo pri izražanju ljubezni, sreče, in zaželenih želja za prihodnost mladoporočencev. Obogatijo poročno slovesnost in poudarijo, kako poseben in pomemben je ta trenutek v življenju para. Napisani z občutkom in iskrenostjo, verzi za poroko dodajo prav posebno noto, ki bo ostala v spominu mladoporočencev za vedno.

Podarite lepe verze za poroko mladoporočencem.

Že bliža se vajin najsrečnejši dan,*ki z blaženo radostjo ves bo pretkan.*Ko v zakon si bosta podala roko,*solza bo koprena zastrla oko.*Teh srečnih trenutkov se vsak veseli,*ki z vama v sorodstveni zvezi živi.*A želja, da svoj si ustvarita svet,*naj vaju

Sta v svojem zakonu za dom le skrbela,*sinova res dobre sta starše imela,*saj oče razumen je bil gospodar,*a ženka bila mu najboljši je par.*Čeprav sta do zdaj se že kar utrudila,*še vedno v ljubezni se bosta budila.*Naj vajina skupnost še dolgo živi,*le

Še malo – in Bog vama dal bo darilo,*ki z jokom iz zibke se bo oglasilo.*Da zakon bi vama resnično uspel,*to moje iskrene je želje odmev!*(to naše iskrene je želje odmev!)*(to najine srčne je želje odmev!)

Še mnogo srečnih let s teboj*želim v zakonu preživeti.*Zavedno mož ostani moj,*več bi ne mogla si želeti!

H. Heine

Ta zakon velja, ta zakon drži,*čeprav ni dal pop blagoslova –*živi naj na veke poročni naš par*in bodoča družina njegova!

Te dni je minilo že petdeset let,*kar ženin utrgal prežlahten si cvet.*Odkar sta pred Bogom svoj zakon sklenila,*ljubezen do zdaj vaju ni zapustila.*Moči vse v zakonu od sebe sta dala,*saj skupno življenje vse prej je kot šala.*Za svoje otroke lep dom s

Te dni že četrt je stoletja minilo,*kar ženin nevesto za ženo si vzel.*V zakonu užila sta sreče obilo,*ljubezni zanos pa oba je prevzel.*Sta skupaj vzgojila par pridnih otrok,*do njiju bila darežljivih sta rok.*Kar staršev srce jima je podarilo,*v bodočno

angleški pregovor

Treba je varovati zakon,*dokler je podoben vicam*in ga razdreti,*ko se spremeni v pekel.

Tvoj prstanec ta dan zlato bo krasilo,*ga nanj bo tvoj ženin z ljubeznijo dal.*On sam pa bo zate najlepše darilo,*ki Bog ga v življenje je tvoje poslal.

Neznan avtor

V dvoje je zmeraj lažje živeti.*Če eden pade, ga drugi pobere.

Ves čas le ljubezen naj zakon prežema!*Le to, kar želiš si, naj se ti zgodi!*Nikoli ne mine naj dan brez objema,*intimnost naj vajino skupnost sladi!

Ves čas le ljubezen naj zakon prežema,*Le to, kar želita si, naj se zgodi!*Nikoli ne mine naj dan brez objema*intimnost naj vajino skupnost sladi!

Samuel Johnson

Zakon ima mnogo bolečin,*toda samski stan nima veselja.

Prvo leto je minilo*brez obližev in brez ran,*ni kosilo se smodilo,*nikdar bil obed postan.*Srečno vse sta prebrodila,*kar je delalo skrbi,*toplo gnezdece zgradila za novorojeno hči.*Drugo leto se pričenja,* naj bo z vama sreča vsa,*naj ljubezen ne pojenj

Amor zaljubljencem najbolj nagaja,*kadar pričenjajo dnevi se maja.*Vidva že fazo sta to prebrodila,*resno zavezo zdaj bosta sklenila.

Sobota bo vajin najsrečnejši dan,*ko bosta drug drugemu roki podala.*December izpolnil najlepši bo san,*ki sta dolga leta skrivaj ga sanjala.

Aroma ljubezni naj zakon prežema,*ne mine naj vama kdaj dan brez objema!*In kot v zrelem klasju se zrno rodi,*naj brž tudi v vama nov plod dozori!

Sobota bo zate najsrečnejši dan,*saj svojemu dragemu roko boš dala.*September izpolnil najlepši bo san,*(variacije mesecev)*ki si dolga leta skrivaj ga sanjala.

Alojz Gradnik

Če naj bo zakon srečen,*morata oba zakonca čutiti,*da je njuna delitev dela in avtoritete pravična. *Zdaj bosta korakala v dvoje.*Kaj tvoje je in kaj je moje,*ne bosta več vedela: *skupno vse srečno bo in vse obupno.

Spoštljivo sta vedno drug z drugim ravnala,*drug drugemu zvesto ljubezen dajala.*A vse, kar sta v svoje otroke vložila,*z ljubeznijo vnučkov nazaj sta dobila.*Zdaj v zvezo ponovno si sklenita roki,*da jo obnovita na zlati poroki.*Naj Bog vama pošlje na po

Da sreča med vama nikdar ne zbledi,*si vsaka od vajinih mam le želi.*A kadar se vračala bosta domov,*očetov sprejel vaju bo blagoslov.*Vsak dan le ljubezen naj vaju budi,*le nežne in sladke naj bodo noči!*Naj sad noči vajinih brž se rodi,*iz zibke njegov

Iskrene čestitke še oče želi,*pa mama, ki pravi, naj ne potopi*zakona se barka nikoli do dna.*Uspešen vsi zakon žele iz srca!

Kako res hitro čas beži,*saj komaj dobro se obrneš,*skrbi že tisoč te teži,*se zlepa v mir nazaj ne vrneš.*A če se kdaj ozrem nazaj,*zagledam pot, posuto s cvetjem,*čeprav kak trn kdaj pa kdaj*povzročil mi je rane z vnetjem.

Kar dvajset let že jarem vaju veže,*a lice vajino ostaja sveže.*Še dvakrat dvajset naj se jih obeta,*naj bodo to vesela, srečna leta!*Izpolnijo naj vama se vse želje,*naj vnučki vama nosijo veselje!*Vsi željo v srcu nosimo iskreno,*da dolgo vidva bi ostala

Ljubezen lepa je, ko vzklije,*še lepša je, ko se razvije.*Poroka pa ji da vonjavo,*ki spremeni jo v žlahtnost pravo.*Naj sreča vajina ne mine,*ljubezen nikdar naj ne izgine,*pa naj naokrog bo mnogo let,*poraja naj se spet in spet!

K. Gibran

Ljubita se, vendar naj vaju ta ljubezen ne veže:*naj bo raje podobna valovanju morja ob obalah vajinih duš.* Drug drugemu polnita kupi, vendar ne pijta še iz ene.* Dajajta si kruh, vendar ga ne rezita od istega hlebca,*pojta in plešita skupaj in se veseli

Mnogo desetletij srečnih vama še želimo,*(vama še želiva; vama še želim)*in da biserno poroko z vama proslavimo!*(proslaviva; z vama proslavim)*Naj ljubezen brez prestanka vaju obiskuje,*z njo pod isto streho pa še zdravje naj domuje!

Morda vama kmalu dal Bog bo darilo,*ki z jokom iz zibke se bo oglasilo!?*Da zakon bi vama resnično uspel,*to najine srčne je želje odmev!

Na prstancih se bo zlato zaiskrilo,*morda zaiskri se še solza skrivaj.*Drug drugemu bosta najlepše darilo,*lahko vama Bog le ga vzame nazaj.

Ni dolgo tega še, kar sta se spoznala*in toplo ljubezen drug drugemu dala.*Za vaju usoda te dni je sklenila:*”Familijo svojo si bosta zgradila!”

  • 1
  • 2

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.