ZAKON

Neznan avtor

Da boste istih misli in boste imeli isto ljubezen;*da boste enega duha in enega mišljenja;*da ne boste ničesar storili iz prepirljivosti* ne iz prazne slavohlepnosti, marveč da boste v ponižnosti*imeli drug drugega za boljšega od sebe;*da ne boste gledali

Rudi Kerševan

Ko nastane v zakonu*prva razpoka in čeznjo*zapiha hladen veter,*se zakonca vznemirita,*a sta lahko brez skrbi,*ker sta na pravi poti*v normalno zakonsko življenje.

I Čing

Ko sta dva človeka v srcu eno,*sta močnejša od železa ali broma.*In ko se razumeta globoko na dnu*svojih src, so njune besede*sladke in močne kot vonj orhidej

Stanko Janežič

Medsebojno spoštovanje in iskrena ljubezen,*naj povezujejo vse člane ene družine s toplino,*ki je nikjer drugje ni mogoče najti*in brez katere je človeku nemogoče živeti.

Tone Kuntner

Mislila sva, da je življenje široka cesta,* da bova zmeraj Ie skupaj*šla potnih rok in polnih src *in da je ni na svetu vzpetine,*ki je ne bi zmogla oba.*Joj, ta cesta je vse botj strma.*Joj ta cesta je vse bolj ozka,*da ni vec prostora za dva.

Paul Tournier

Prelepo je, če se mož in žena*skupaj razvijata in imata občutek,*da se znova zaljubita drug v drugega.*To je pravi pomen zakona.*Da pomagata drug drugemu,*da postaneta popolni osebi, odgovorni*in samostojni bitji, ki ne bežita pred življenjem.

Helge Rubinstein

Sleherni par mora upati,*da mu bo usojeno postarati*se skupaj ter nenehno*se potrebovati in hraniti drug drugega.

Neznan avtor

Sprva sta bili dve poti,*ki sta šli vsaka po svoje,*potem sta dolgo potekali druga ob drugi,*sedaj pa se združita v eno samo.

Jilly Cooper

Srečen zakon je najboljša stvar,*kar ti jih lahko ponudi življenje.*Skozi leta se nalaga opeka na opeko,*zacementirajo jih trenutki nežnosti,*pa tudi razdraženosti.

Josip Stritar

V potok nov se združita sama.*Potok, naj bo jasno, naj grmi,*mirno preko polja žubori.*Dva studenca, to sta on in ona,*potok vzor je pravega zakona.

Rudi Kerševan

Živeti z nekom*je sposobnost zavedanja,*da je tudi malo,*kar dobimo od velikega dajanja vredno, da z nekom živimo.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.