Verzi

Bi radi komu sporočili lepo misel v obliki verza, ali več verzov? Kaj je sploh verz? Verz je sestavljen iz zaporedja besed, ki tvorijo eno zaključeno celoto.  Verz oz. verzi so zapis misli, čustev in idej, ki se prepletajo v ritmično dinamično strukturo. Vsak verz ima svoj ritem in poudarke, ki jih določajo besede in njihova postavitev. Verzi ustvarjajo melodijo besed in omogočajo izražanje kompleksnih občutij. Z verzi se lahko izrazi lepota, žalost, veselje ali celo upor. Prav tako verz lahko prenaša sporočila, ki se dotika duše in zbuja občutke. Moč verza, verzov je v izbranih besedah, ki tvorijo stvarnost in odkrivajo skrite globine človeškega uma.

Preberite si verze in bogate zakladnice verzov z vseh področij (verzi za rojstni dan ali rojstnodnevni verzi, verzi za Abrahama, verzi za poroko, verzi za božič, verzi za novo leto... ).

Med najbolj značilne verze so verzi za rojstni dan. Verzi za rojstni dan so prav posebna oblika izražanja, namenjena čestitkam in izkazovanju ljubezni ter spoštovanja do slavljenca. Značilnosti verza za rojstni dan so ključne za ustvarjanje nepozabnega in čustvenega trenutka ob praznovanju rojstnega dne.

Verzi za rojstni dan so najboljše, ko so prilagojeni slavljencu, njegovemu značaju, interesom in življenjskemu slogu. Izražajo individualnost in poudarjajo edinstvene lastnosti slavljenca.

Uživajte v lepih verzih in podarite komu lep verz.

Za srečo v zakonu, za zdravje, uspeh,*za spretno ogibanje vrstam pregreh, bo to ZRNO SREČE najboljše vodilo,*ki vedno težave ti bo prepodilo.

Kdor rad z usodo se igra,*to ZRNO SREČE čuva ga,*da nikdar mu ne spodleti,*da kar želi si, vse dobi.

Kdor srčno zdravja si želi*ter srečnih in veselih dni,*če ZRNO SREČE v roke vzame,*ga zadovoljstva mir objame.

Ko žalost zastirala ti bo oči,*to ZRNO spet radost v tebi vzbudi!*Prinaša ti upanje, srečo, uspeh,*ki ves čas sledijo na vseh ti poteh.

Morda v hrepenenju po kom se prebujaš,*sluteč, da trenutke ljubezni zamujaš.*To ZRNCE SREČE si v žepek zatlači,*njegov magnetizem ljubezen privlači!

Naj to ZRNO SREČE bo tvoj talisman,*nikoli in nikdar ne vrzi ga stran!*Lahko vse strahove mu svoje poveš,*od njega najboljše nasvete izveš.

Naj ZRNO SREČE ti privabi vse,*kar si dobrega želiš,*ga dati v žepek ne pozabi*in glej, da ga ne izgubiš!

Pred tabo prihodnost bleščeča je vsa,*to ZRNO pa sreče še nove doda.*Bogastvo, ljubezen in zdravo telo,*ti ZRNO ves čas zagotavljalo bo.

Usoda prav rada se z nami igra,*grenčice nalije v čašo brez dna.*A to ZRNO SREČE grenkobo razlije*in v čašo do roba sladkosti nalije.

V življenju so morda težave,*ki zrastejo ti preko glave.*Če to kdaj tebi se zgodi,*jih ZRNO SREČE prepodi.

Včasih je usoda kruta*in okolica naduta*rada vrednost ti znižuje,*te z užitkom ponižuje.*To ZRNO SREČE te zbudi,*nazaj ti vrednost pridobi.

Včasih samota v srce se ti splazi,*da tvoje oko več vrednot ne opazi.*To skrinjico malo tedaj brž odpri,* saj v njej ZRNO SREČE tu zate leži.*Njegov motni sij spet napoti te v svet,*da v družbo najdražjih zanese te spet.

Sproščen sem in nadvse sem miren,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema občutek me prediren,*
da je tobak največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*dokončno nad kajenjem zmagam.

Sproščen sem in nadvse sem miren,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema občutek me prediren,*da junk food je največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*v želodcu svojem končno zmagam!

Če kdaj bogastva si želiš,*z marljivostjo ga pridobiš.*To ZRNO SREČE ti pomaga,*da roka tvoja ne omaga.

Kadar zaideš spet s prave poti,*to ZRNO SREČE ti pot razsvetli.*Varno, ljubeče te vodi do tja,*kjer sta ljubezen in sreča doma.

Če največja sreča zate je učenje,*ZRNO SREČE z znanjem polni ti življenje.

Kadar sreča zate poln je mošnjiček,*ZRNO SREČE povečuje ti dobiček.

Če največja sreča zate je družina,*ZRNO SREČE čuva tvojo hčerko, sina.

Kadar lotevaš se novih reči,*naj to ZRNO SREČE nad tabo bedi!*Pomaga tvoj zdravi bistriti razum*in v srcu poraja neskončen pogum!

Če največ ti je do ljubezni,*če spretno ogibaš se bolezni,*pri sebi ZRNO SREČE imej*in vse tako bo še naprej!

Sproščen sem in nadvse sem miren,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema občutek me prediren,*da pitje je največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*nad alkoholom končno zmagam!

Sproščena sem in čisto mirna,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema misel me predirna,*da junk food je največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*v želodcu svojem končno zmagam!

Če ljubezen zate je največja sreča;*ZRNO SREČE v srcu jo še bolj poveča.

Če največjo srečo ti pomeni le okusna jed,*ZRNCE prepreči, da ostane na trebuhu sled.

Sproščena sem in čisto mirna,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema misel me predirna,*da pitje je največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*nad alkoholom končno zmagam!

Priznavam odslej si iz vsega srca:*Rešiti težav se s kajenjem ne da!*Boljša o sebi zavest je boleča,*
kot pa omame nezdrave je ječa.*Da čikov nikdar več ne vtaknem si v žep,*je v mojem življenju najtrdnejši sklep.

Sproščena sem in čisto mirna,*prijetna obliva me toplota.*Prevzema misel me predirna,*da je tobak največja zmota.*Z močjo si notranjo pomagam,*dokončno nad kajenjem zmagam.

Če ti energija spet kdaj bo pošla,*če bistrost razuma v blodnjak bo zašla,*če kaj ti v življenju morda spodleti,*to ZRNCE SREČE spet red naredi.

Kadar v bridkost potopiš se do dna,*ko misliš, da tvoja je sreča zašla,*to ZRNO SREČE ti pošlje pomoč,*njegov topli sij brž prežene ti noč.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.