LJUBEZENSKI

Avtor neznan

Po tebi hrepenim kot kdo,*ki mu viharji čoln ženo*na slepo srečo, da zgubi se*in po bregu hrepeni;*povsod – kot kompas mu pove –*le širno, prazno je morje.

Avtor neznan

Lepe, prelepo so rožice zlate,*toda najlepša vzcvetela je zate!

Avtor neznan

Zamisli si nebo polno zvezd v eni sami noči, *zbriši vse in ga zelo dobro poglej … Takšno bi bilo moje življenje brez tebe!

Avtor neznan

Ti si zame kot lepe sanje, ker vedno verjamem vanje, *ker vedno verjamem v srečo, kot na nebu v zvezdico svetlečo, *da objel bi me še kdaj – prosim, vrni se nazaj!

Avtor neznan

Če mi podariš eno samo poljsko cvetje,* mi bo pomenilo mnogo več, kakor cel travnik tujih rož.* Važno je le, da mi ga daš TI!

Avtor neznan

I love you always, forever near and far, close together.*Everywhere I will be with you, everything I will do for YOU!

Avtor neznan

Boli me pri srcu, resnično boli,*dokler me ne pogledaš ti.*Želim si te, ne varaj me,*lepo te prosim, ljubi me.

Stanko Vuk

Ne vem, kako naj začnem in ti povem, da te imam rad,*ti povem, kako vsak dan, ki mine,*poveča to moje čustvo do tebe,*ti povem kako zelo sem srečen, ker sem tvoj mož.*Vse, kar je bilo v tem času zemeljskega, je odšlo,*vse, kar bi ga moglo ponižati, je izginilo,*ostalo je samo najčistejše čustvo, močan občutek,*ki me pretrese do korenik in me vsega napolnjuje.

Matthew Arnold

Staraj se z menoj!*Najboljše šele pride: zadnji del življenja,*zaradi katerega je bil ustvarjen prvi.

Avtor neznan

Hvala ti, ker mi zelo previdno in potrpežljivo kažeš,*kako naj kaj naredim in niti ne zavzdihneš,*ko ga spet polomim.”Nič hudega. To je že bolje.*Saj ti bo uspelo. Poskusi še enkrat.”

Avtor neznan

Hvala, ker mi puščaš, da se razgovorim o stvareh,*na katere se posebej spoznaš in me pripelješ*na pravo pot tako neopazno, da sem prepričana,*da sem se sama dokopala do nje.

Avtor neznan

Rad bi ti povedal,*da se vse, kar čutim do tebe,*nikoli ne more povsem izgubiti.*Ljubim te, pogrešam te,*čeprav le za dve uri, z vsem svojim srcem.*To bi ti rad povedal.

Avtor neznan

Živim tu, daleč stran,*a sem tvoja,*ti živiš tam, daleč stran,*a si moj.*Ljubezen ni le iz teles,*globoko v srcih sva eno.*Hvala za vse, kar si mi dal.*V tem zlatem času, ljubi moj,*vedi, nikdar mi ne bo žal,*niti en sam hip s teboj.

Avtor neznan

Ljubezen sem jaz in ljubezen si ti,*ljubezen v svobodi in v ječi živi,*ljubezen je to, da si z mano ves dan,*četudi te ni.

Avtor neznan

Moj svet je svetlejši zaradi tvoje ljubezni in smeha.*Vse moje dni prežemaš s toplo obljubo pomladi*in zaradi tebe sem večno mlada.*Zato, dragi, se ti z ljubeznijo zahvaljujem za včeraj,*za danes in za vse svoje jutri.

Avtor neznan

Brez tebe bi bilo vsako jutro podobno jutru,*ko se po dopustu vrneš na delo …*Brez tebe bi vsi glasbeniki na svetu pozabili,*kako se igra blues,*brez tebe bi bile krčme spet navadne krčme …*Brez tebe bi bile vse ceste enosmerne v drugo smer …*Brez tebe ne bi imela nikogar,*da bi ga po prepiru poljubila za lahko noč …

Elizabeth Barrett Browining

Ljubim te s slehernim dihom,*nasmehom in solzo svojega življenja.

Avtor neznan

Vse, kar mi življenje lepega nudi – si ti,*vse, kar sanjam vse noči – si ti,*vse, kar sem kdaj hotela – si ti,*vse, kar me dela močno – si ti,*vse, za kar živim – si ti.

Avtor neznan

Ljubim te, saj zame si vse,*ne vem, koga bom ljubila,*ko bom tebe izgubila.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.