MAMI ZA ROJ. DAN

Avtor neznan

Kaj naj, mama moja,*ti daruje hčerka tvoja? *Sprejmi mojo vso zahvalo,* sprejmi moje srce malo,* sprejmi, mama, cvetke te *in poljub od hčerkice.

Avtor neznan

Preprosto voščilo,*oj, mama imam:* za tvoj praznik *svoj srček ti dam!

Avtor neznan

Včasih se vendar čuda gode,*v šopek spreminja se nam srce. *Misliš, da to so rože rdeče,*jaz pa vem, da srce je ljubeče.*Vse bi ob prazniku bilo lepo, *ko bi ne bilo nam v duši tesno. *Pravzaprav tedaj šele spoznamo, *kako dobro mater imamo.

Avtor neznan

Šopek dehtečih pomladnih cvetlic sem ti prinesel, o mati,*zraven veselja in smeh svojih lic,*drugega nimam ti dati.*Danes pozabi na žalost, skrbi, na vse težave vsakdanje,*saj je tvoj praznik, raduj se še ti, *veseli ljubezni se najine.*Tvoj sem otrok, ti moja mama si. Vse najboljše!

Avtor neznan

Majhno imam le voščilce,*saj majhen sem sam;*in majhno je moje darilce: poljubček ti dam!

Franc Ankerst

Najdražja mama moja!*Čestitko tole sprejmi*in cvetke sprejmi te!* Poklanja jih hvaležnost vroča, ki polni mi srce …

Avtor neznan

Kadar se bliža mamičin god,*kadar gredo čestitke na pot, *takrat, kdor hoče s čestitkami priti, *mora v srcu prav majhen biti.*Pravijo, da le majhno srce *vedno najboljšo čestitko pove.*Danes, ko god je mamice naše, manjšamo v srcu se hčerke vaše.

Avtor neznan

Mama, majčken glej sem še*in samo to te prosim:*Bodi angel varuh moj,*jaz naj bom pa ljubček tvoj!

Avtor neznan

Zatika se jeziček,*povedati ne zna,*kar mi vzcvetelo je sredi srčeca.*Otroško moje srce je danes kakor raj,*za mamico utripa in dobro ve, zakaj.*Ti dobra si in blaga,* a jaz sem revna stvar,* ker drugega ne zmorem,* pa srček dam ti v dar.

Avtor neznan

Kako naj, mama, zdaj ti voščim, *kaj naj ti podarim?*Nimam biserov, ne zlata,*cvetja ne rodi zdaj trata;*srce pa hvaležno imam,*ti vsega za darilo dam.

Avtor neznan

Tvoj fantek ni priden, ti včasih nagaja,*pa vendar te ljubi brez konca in kraja.

(Ada Skerl)

Skromen šopek, mama, sem nabrala sama*za tvoj rojstni dan,*naj vesel bo, nasmejan,*kot je danes tvoja hči, ki vse dobro ti želi. *Vem, da šopek ti bo ljub,*saj na njem je moj poljub.

Avtor neznan

Ljuba, dobra mamica! *Voščim ti iz dna srca*za veselja polni god* srečo na življenjsko pot.*Cvetke tebi naj cveto, *ptičke tebi naj pojo.* Dolgo še ostani mi *zlato sonce mojih dni!

Avtor neznan

Ob tvojem dnevu, mamica, *bi voščil rad lepo.*Ker ni besede,* naj govori iskren poljub samo.

Avtor neznan

Kaj želim naj mamici,* ki svoj praznik zdaj slavi?* Polno sonca, zdravja cvet* in veliko srečnih let!

Avtor neznan

Za praznik ti voščim, oj mamica mila,*da želja bi vsaka se tebi izpolnila,*da dnevi bi tekli ti sončni in srečni,*da lepi trenutki bi zdeli se večni,*da žalost in skrb bi za vedno se skrili*in mi bi se vedno kot danes ljubili.

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.