OČETU ZA GOD/ROJ. DAN

Ada Škerl

Očka moj ni karsibodi,*on šofer je tovornjaka,*s prvim svitom v službo hodi,*mamica v skrbeh ga čaka.*Danes pa njegov je rojstni dan.*Da bi zvozil vsak ovinek,*da nikoli ne bi bil bolan,*iz srca želi mu sinek.

Avtor neznan

Dobri,dobri očka naš, *zopet ti svoj dan imaš.*Jaz čestitam ti srčno: *»Mnoga leta zdrav in srečen.*Čuvaj te nebo!«

Avtor neznan

Očka moj, jaz sem tvoj *in za god vsepovsod*srečo ti želim bogato.* Davi šel sem tja čez trato *in nabral te cvetke polja,* da objela dobra volja bi za god te, *očka moj, to želi ti sinko tvoj.

Avtor neznan

Očka moj dragi, kaj hčerkica mala za praznik bi ti dala? *Srček moj mali in mali ta cvet*in še poljubček, sladek kot med!

Avtor neznan

Dragi oče, vse najboljše*za tvoj praznik, jubilej.*So iskrene želje naše,*tvoji smo, še bolj kot prej!*Še na mnoga leta, oče, dvigamo ti čaše,*bog te živi, mnogo sreče, naj ti vedno bo lepo!*Hvala ti za dom, ljubezen, *hvala ti za srečne dni,* hvala ti za vse.

Avtor neznan

Mala moja je čestitka, a ljubezen mala ni,*ki iz nje mi govori:*»Očka, zdrav in srečen bodi! Blagoslov neba te vodi!«

Avtor neznan

Ljubi moj očka, voščim od srca*za današnji god mnogo ti dobrot.*Rada te imam, kar najbolje znam,* tudi ti tako ljubi me srčno!

Avtor neznan

Naj povem, predragi očka,*za današnji god,*da hvaležno mislim*nate zmeraj in povsod.

Ada Škerl

Naj živi nas godovnjak,* to želi ti med nami vsak.* Smo v krog zdaj vsi stopili,*vsi s prisrčnimi vosščli!

V kolikor želite, se lahko prijavite na prejem brezplačne kozmične misli, ki jo boste prejeli na vaš email, si jo lahko tudi natisnili in jo kam obesili, nalepili, da vam da navdih in inspiracijo.

Brezplačno kozmično misel boste lahko prejeli 2x tedensko, in sicer v ponedeljek in četrtek.